benton Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 Panowie - jako, że sezon w pełni, a ja jeszcze nie skompletowałem sprzętu, to chciałem się coś poradzić: 1. Szukam jakiegoś taniego, ale porządnego spinningu 2,70-3,0m o CW z przedziału 10-40g ze szczytową akcją do weekendowych wypadów na okonia/szczupaczka. Szczerze polecam spiningi shimano (np catana) obok łódki to moja najlepsza inwestycja w sprzęt wędkarski, do tego kołowrotki też tej firmy. Co do połowów to po 16 czerwca polecam Postomie koło Słońska (lubuskie) wyłowiłem tam kilkanaście szczupaków 40 + przy ogromnej liczbie wędkarzy i kłusoli każdy coś miał.
danielo Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam klubowiczów końcu znalazłem temat o moim ulubionym hobby jakim jest wędkowanie.Każdą wolną chwilę spędzam z wędką w ręku fakt,że większość poza granicami naszego kraju-Ringsted oraz Soro.W kraju jeżdżę nad jeziora w okolicy Koszalin-Sławno-Polanów,jest tam naprawdę dużo pięknych polodowcowych jezior. Czas na sprzęt jakim dysponuje: :gwizdanie: odległościówka -Jaxon XTPRO 3,9m do 30g. z kołowrotkiem DAM Super540FD feeder -Robinson Feeder Expert 3,9m do 180g.z kołowrotkiem Daiwa Regal 4000 okoń -Mikado Taurus 2,7m od3do17g.z kołowrotkiem Spro spinning -Ron Tomson 2,7m od15do40g.z kołowrotkiem Mistral Tournament 3000 żywcówka -Mistral Maveric 2,65 40-80g.z kołowrotkiem Mistral Feither 3000 morska -Cupido Hard Spin 3,0m od100do200g.z kołowrotkiem Okuma Salina55 Teraz czas na zdjęcia Sandał 3kg Pstrąg tęczowy 3,5kg Taki se leszczyk Sczupaki ok metra Jestem w żywiole :> Pozdrawiam
wojtas-audi Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Panowie mam problem, do stawku cos przynioslo szczupaka, sa rowniez karaski, i musze tego szczupaka wylowic bo mi zjada inne ryby :gwizdanie: Na co najlepiej go zlapac, bo cos nie bardzo mi chce brac, raz sie zlapal na robaka, albo chcial rybe zlapac i sie przez pomylke zlapal, wpuscilismy go spowrotem i teraz za cholere sie nie chce zlapac
danielo Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 A jak duży masz ten stawek,powiem Ci szczerze,że drapieżnik musi być w akwenie bo będziesz miał samą drobnicę.Naturalna selekcja
wojtas-audi Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Stawek jest ok 7m x 4m, w lato jest ok 1,5-2m wody , wiem, ze powinien, ale chcialbym go wylowic dziada, a sie nie da
danielo Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Żeby go na wędkę wytępić to marne szanse,przeciągnij siatką kilka razy o oczkach 2,5na2,5cm a potem wpuść okonia
kubson Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 zbierz kolegów zarzućcie z jakieś 10-20 wędek na żywca i go wyciągniecie
Kesu Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Witam Panowie nam pytanie odnośnie Sielpi i zalewu firlej gdzieś w okolicach Lublina, a mianowicie czy można tam normalnie łapać bez karty czy zaraz ktoś się awanturuje o brak karty, a może można wykupić jak na mazurach kartę np do połowu na dzień (weekend) Pozdro i czekam na odp
trynity00 Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Witam Panowie nam pytanie odnośnie Sielpi i zalewu firlej gdzieś w okolicach Lublina, a mianowicie czy można tam normalnie łapać bez karty czy zaraz ktoś się awanturuje o brak karty, a może można wykupić jak na mazurach kartę np do połowu na dzień (weekend) Pozdro i czekam na odp :polew: trzeba zapłacić wpisowe do PZK ( Polski Związek Kłusowników ) i już :polew: a tak na poważnie to nie wiem
Kesu Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam Panowie nam pytanie odnośnie Sielpi i zalewu firlej gdzieś w okolicach Lublina, a mianowicie czy można tam normalnie łapać bez karty czy zaraz ktoś się awanturuje o brak karty, a może można wykupić jak na mazurach kartę np do połowu na dzień (weekend) Pozdro i czekam na odp :polew: trzeba zapłacić wpisowe do PZK ( Polski Związek Kłusowników ) i już :polew: a tak na poważnie to nie wiem Skoro nic sensownego nie miałes do powiedzenia trzeba było się nie pucowac
BADU Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 Witam ,śmigam nie długa na mazury na j dargin,może ktoś z kolgów był i moze sie podzielić jakimiś wskazówkami ,bede w miejscowości sztunort ,głownie spining[br]Dopisany: 29 Lipiec 2011, 09:53_________________________________________________Przepraszam ,SZTYNORT
ryba85 Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Uploaded with ImageShack.us moja ostatnia zdobycz.brzana 57 cm.
fayera Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Na co ją złapałeś? Jeszcze tydzień został na szczupaka
I r o Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 a ja na tegorocznych wakacjach w PL nic szczególnego, poza kilkoma karasiami
fayera Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Nie wiem jak w innych częściach Polski ale u mnie bida jak nigdy może nie jeździłem tak często jak kiedyś ale wyniki były mniej niż mierne moim zdaniem to ta pogoda popieprzyła tegoroczne połowy nie było nawet kilku dni pod rząd z jednakową pogodą i ciśnieniem...
benton Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 U mnie szczupaków nałowiłem że masakra fakt że nie duże największe 3,5 i 3,1 ale "bez ryby wróciłem może ze dwa razy" w cudzysłowie bo nie biorę wszystkiego co złowię. Spininguję (w 90%) prawie cały sezon o on się jeszcze się nie skończył :>
ryba85 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Na co ją złapałeś? na kukurydze.na splawik.
fayera Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 Na co ją złapałeś? na kukurydze.na splawik. No proszę.U mnie też siedziała ładna brzana ale po regulacji rzeki wszystkie się wyniosły. Na ser nie próbowałeś?
ryba85 Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 ja tam wole moja sprawdzona kukurydze. jeszcze do tego zyłka 0.16.dluga wedka.to jest walka.w tamtym roku nie zlowilem ani jednej bo tez rzeka byla zniszczona przez powudz.
marec-ki Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Ja się przerzucam na karpie i amury odstawiam ulubione feederki i zacznie się (mam nadzieję) grube łowienie Póki co kompletuję sprzęt i już z utęsknieniem wypatruję wiosny
Rekomendowane odpowiedzi