ykk Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Sprawdz jakiej firmy masz lampy. Jak masz valeo o H4 jak BOSCH to H7 (ale odwiezyles kotleta, smalec jeszcze cieply) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pet3r Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Sprawdz jakiej firmy masz lampy. Jak masz valeo o H4 jak BOSCH to H7 (ale odwiezyles kotleta, smalec jeszcze cieply) i Valeo i Bosch produkowały lampki 'dzielone wewnętrznie', czyli 2x H7 + H1 także najpierw to trzeba sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Sprawdz jakiej firmy masz lampy. Jak masz valeo o H4 jak BOSCH to H7 (ale odwiezyles kotleta, smalec jeszcze cieply) i Valeo i Bosch produkowały lampki 'dzielone wewnętrznie', czyli 2x H7 + H1 także najpierw to trzeba sprawdzić Dokładnie chyba zależy to od rocznika a nie od marki reflektora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow83 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 ja mam audi b5 98r przed liftem wlasnie sam nie wiem jakie mam zarowki ? ale pytanko jak mam h4 to moge zalozyc h7? czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzala_123 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 masz h7 na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 panowie mam pytanie a sa jakies zarowki h7 co maja jasno niebieska poswiate Te tutaj swieca na bialo z lekka poswiata niebieskiego. http://www.xenonwhite.de/216bd896e80c1b147/216bd896e90075405.php Do tego maja znaczek E co oznacza, ze sa jednymi z niewielu dozwolonych z tych swiecacych lekko niebiesko. Efekt optyczny zadowalajacy jezeli chcesz uzyskac barwe swiatla zblizona do ksenonow. Minusem jest to, ze jednak pomimo tego, ze barwa swiatla jest naprawde biala (bialo-niebieska), swieca obrobine gorzej niz np: Philips Blue Vision. Tutaj kilka fotek dla porownania. Jedna strona w/w MTEC druga Philips Blue Vision Ultra: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławosz(+) Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Polecam Osram Night Breaker 90% więcej światła poniżej zdjęcia zrobione przez użytkownika forum swiatelka.pl (ps. on nimi nie handluje ) różnica kolosalna, jedyna wada to o połowę zmniejszona żywotność, ale suma sumarum warto długie (Philips Vision Plus) krótkie (Philips Vision Plus) no i trzymajcie się... długie (Osram Night Breaker) krótkie (Osram Night Breaker) Polecam i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paypal Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Te philips to wyglądają jak postojowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Te philips to wyglądają jak postojowe Zaparowały pewnie lekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo 2004 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Masakra ale czy te Osram Night Breaker nie oślepiają jadących z przeciwka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławosz(+) Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Masakra ale czy te Osram Night Breaker nie oślepiają jadących z przeciwka?? NIE Wg producenta: # +90% więcej światła na drodze, dzięki ekstremalnie dużej luminacji # +10% bielsze światło- wyższa temperatura barwowa, dzięki której uzyskiwane jest intensywniejsze światło, zapewniające kierowcom duży komfort jazdy # stożek świetlny sięgający aż do 200 metrów przed pojazdem, powodujący lepsze oświetlenie drogi, dzięki czemu jest czas na reakcję na niespodziewane sytuacje drogowe # redukcja oślepienia nadjeżdżających z naprzeciwka, dzięki dwóm niebieskim pierścieniom na bańce żarówki # zwiększona widoczność – duża korzyść w parametrach technicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwadrian Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Był test w Auto Świecie tydzień temu. Polecają Boscha, Philipsa, Osram (6/6 pkt). Hella średnio wypadła (3/6). A te wszytkie z supermarketów odradzają większośc ledwie (1/6) dostawały: pyle i inne. Piszą, że nie tylko słabo świecą, a wręcz potrafią uszkodzić reflektor (farba na szczycie H7 odparowuje i osadza się wew. reflektora) p.s Ktoś zna taką firmę Narva? Narva to dość renomowany niemiecki producent oświetlenia i żarówek. jak sobie kiedyś kadetta z niemiec sprowadziłem dawno temu, to właśnie większość żarówek miał narva pozakładane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NYNA Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Też mam u siebie Osram Night Breaker od miesiąca i muszę powiedzieć że naprawdę dużo lepsza widoczność jest i co ważne nie oślepiają jadących z przeciwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos_s Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Przeczytałem, kupiłem, zamontowałem, przetestowałem, teraz mogę potwierdzić i spokojnie polecić innym Osram Night Breaker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 NO teraz dzień coraz dłuższy i szkoda trochę tych żaróweczek używać za dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petersoon Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Panowie! Przed włożeniem żarówki radzę przemyć bańkę żarówki benzyną ekstrakcyjną-przedłuża jej żywotność :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osax Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Witam wszystkich. Czy Osram Silverstar i Nightbreaker nie wytwarzają wyższej temperatury niż standardowe żarówki ? Kupiłem dzisiaj Osram Silverstar i Nightbreaker. Mam reflektory (po 2 lifcie) z soczewkowymi światłami mijania. Drogowe zamontowałem Nightbreakery i chciałem zamontować Silverstary w światła mijania. Narazie nie założyłem Silverstarów bo kumpel zasiał wątpliwości czy czasem nie zniszczą mi soczewek. Stosuje ktoś te żarówki w lampach soczewkowych ? Proszę o info czy mogę spokojnie je montować i cieszyć się lepiej widoczną drogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janSerce Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 99 rok, po lifie Czy mogliby koledzy doradzić jakieś żaróweczki? Co wybrać 6000, czy może 8000? Jakie żaróweczki postojowe wybrać? Nie chcę żadnych świecących na niebiesko. Prosiłbym też o linki z allegro, gdyż kompletnie się na tym nie znam. [br]Dopisany: 05 Marzec 2009, 18:05_________________________________________________Proszę o pomoc. ;( Przed zamontowaniem Xenonów lub HID-ów przeczytaj to: http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/uwaga-na-nielegalne-ksenony,992810 Widze że kolega nie ma spryskiwaczy reflektorów, ja bym zaproponował coś takiego (jeżeli masz H7) i by w zupełności wystarczyło : http://www.allegro.pl/item572309089_zarowki_kpl_osram_night_breaker_h7_90_wroclaw.html , lub jesli masz H4 to: http://www.allegro.pl/item573068014_zarowki_kpl_osram_night_breaker_h4_90_wroclaw.html (zarówno na długie jak i mijania) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osax Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 A żarówki o mocniejszym świetle (np Osram Silverstar i Night Breaker) nie szkodzą reflektorom soczewkowym? Nie wydzielają więcej ciepła itp niż standardowe żarówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michuck Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 A żarówki o mocniejszym świetle (np Osram Silverstar i Night Breaker) nie szkodzą reflektorom soczewkowym? Nie wydzielają więcej ciepła itp niż standardowe żarówki ? Ponawiam pytanie, bo jeżeli dostanę odpowiedź to od razu zamawiam w/w żaróweczki. :-)[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2009, 15:36_________________________________________________Ponawiam pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi