Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Poszukuję znachora z mazowieckiego ew. Cala polska który podjąłby się przekładki z a4b6 Multitonika 3.0. asn avant, na manual w Quattro. Po jednym remoncie skrzyni i przejezdzeniu nie calego roku zaczyna sie znowu sypac.Posiadam komplet skrzynia ,wal, cały tył ,wydech od sedana 3.0 quattro .

czy to podejdzie ? Jeśli macie jakieś info to bym poprosił.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

koledzy znacie kogoś z okolic Warszawy który by zrobił przekładkę z przedniej oski na Quattro w A4 B6 3.0asn.

Opublikowano

Właśnie mówili że w Raszynie jest zakład co na Quattro przerabia i mają doświadczenie, ale nikt nie chce potwierdzić. Też jestem z mazowieckiego, okolice Warszawy i szukam speca bo do zimy chciałbym władować Quattro ;)

Opublikowano

Ja u siebie robilem przekladke z multi oska na manual quattro w lipcu i robilem to z moim mechanikiem

Wszystko wyszlo bezproblemowo :P

Pod Lodzia :)

Jedyna rzecz to bledne wskazanie paliwa, ale kupie plywaki i bedzie git.... tak mysle przynajmniej

Opublikowano

TEPEENO a jak poradziliscie sobie z elektryką? Sami czy ktoś wam pomagał? Ja szukam kogoś komu bym auto oddał żeby to ogarnął w całości bo nie mam czasu na to?

Opublikowano
W dniu 1.08.2018 o 21:31, DivaynEays napisał:

Kazdy mechanior Ci to ogarnie w zasadzie ;) ale jeżeli potrzebujesz to mam namiar na gościa z Radomia co robi swapy zawodowo ?

Mogę prosić o namiar na tego magika ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jak to jest z tą pompą ABS, trzeba zmieniać na tą z quattro czy bez problemu może zostać tą którą mam ?

Opublikowano
1 godzinę temu, r7adek napisał:

To jak to jest z tą pompą ABS, trzeba zmieniać na tą z quattro czy bez problemu może zostać tą którą mam ?

może zostać

Opublikowano

3 godziny temu, r7adek napisał:

Może zostać tak jak kolega wyżej napisał , ale nie będzie Ci działać EDS  . Pozatym abs szybciej się załącza inaczej działa niż powinien . 

Opublikowano

Więc lepiej jednak zmienić, żeby było jak ma być.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po swapie nie załączają się czujniki parkowania po wbiciu wstecznego, jakies sugestie?

Opublikowano
W dniu 10.08.2018 o 10:29, mikrus36 napisał:

To ja poproszę namiary :)

Również poproszę, ewentualnie do tego pana z Raszyna jakby miał ktoś kontakt.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, a jak się sprawdzi swap quattro z 1.8T do 1.9 tdi? Szczególnie chodzi mi o skrzynie

Opublikowano

Braknie Ci obrotomierza na takiej skrzyni?

Opublikowano
W dniu 18.10.2018 o 07:53, cocoo24 napisał:

Panowie, a jak się sprawdzi swap quattro z 1.8T do 1.9 tdi? Szczególnie chodzi mi o skrzynie

Skrzynie szukaj z diesla bo 1.8t mają strasznie krótkie skrzynię

Opublikowano

A dyfer z 1.8t i skrzynia z diesla dadzą radę? 

Opublikowano

Nie ważne od jakiego silnika jest dyfer ważne jest jego przełożenie które musi być takie samo jak skrzyni

Opublikowano

Jaka skrzynia i napęd podejdzie do bexa? Wiem, że najlepiej szukać z bexa jednak ciężko coś znaleźć. 

Opublikowano

Jak chcesz dłuższą skrzynię 6b to najlepiej szukać z b7 2.0tfsi albo 3.2 ewentualnie asn. A jak nie zależy Ci na dłuższej to możesz wziąć 5b z 1.8t avj albo bfb

Opublikowano

Witam. Panowie mam pytanie odnośnie wachacz tylnych i zwrotnica  czy w a4 b6 1.8t quattro są takie same jak w 1.9tdi quatro i czy wachacze z oski podejdę do quattro. Dzięki.