slawek9106 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Panowie powie mi ktoś jakie są oryginalne nr pływaków w audi a4 b7 quattro? koledzy jak mi wskaznik paliwa wskazuje paliwo na odwrót pływaki mam od 2.5 z 2002 roku i jak załoze pływaki od 1.9 to powinno byc dobrze czy cały bak wymienic od 1.9 ? ;/
bobikos Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Wskazuje Ci na odwrót bo powinieneś mieć pływaki conajmniej z 2003 roku i nie ma tu znaczenia czy jest to 1.9 czy 2.5
bongod Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 No w końcu pojechały graty do warsztatu czekam na termin przekładki
Marcin850527 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 No w końcu pojechały graty do warsztatu czekam na termin przekładki Jak bedziesz miał rozwiązany problem mocowania podpory wału??
slawek9106 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Panowie czym się różni bak 2.5 od 1.9 wejście paliwa powrót i odpowiedzialnie są tal samo połączone?
bongod Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 Wsadzam w końcu tą bexową 6 nie mogłem od bfb znaleźć . Mam nadzieje że nie namacham się jak głupi bo mogłem też 5 wsadzić . Autko w warsztacie . Eeeee nie ma tragedii q na pokładzie
Mariooo Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 Gdzie w okolicach wawy wrzycić quattro i za jakie mniej wiecej pieniądze?, bo brak podnośnika zniechęca mnie totalnie do grzebania samemu.
azure Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 Jaki koszt pi*drzwi robocizny? Jak po przejściu na Q, jakie odczucia? :-)
bongod Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Odczucia takie że mogę sobie deptać i nie tracić trakcji nic a nic przód nie tańczy . Mogę podać nr . . Wiem że mają zestaw 5 biegów bene za 1500 plus około 2000 za przekładke . Panowie czy przy odpowiednim kodowaniu po przekładce powinien działać EDS ? I jak to sprawdzić bo nie wiedziałem że coś takiego istnieje .
bobikos Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 Wg mnie nie właśnie tym różnią się pompy ABS do Q i dlatego należałoby pompę wymienić przy przekładce. Sam jeszcze tego nie zrobiłem
slawek9106 Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 Panowie po długich męczarniach udało mi sie dojść co było przyczyna mojego niepalenia auta zostaje tylko problem tylnego zawieszenia bo jest za nisko sprężyny mam od quattro 2.5 niebieski różowy różowy i co polecacie ?
bongod Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 Wg mnie nie właśnie tym różnią się pompy ABS do Q i dlatego należałoby pompę wymienić przy przekładce. Sam jeszcze tego nie zrobiłemTo tylko kwestia wymiany pompy ? Ogólnie to jak miałem ośke i dałem do dechy na śniegu to samochód bardzo wolno się rozpędzał wiec chyba miałem ten system .
mech15 Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Odcinało ci paliwo, a to nie to samo Edytowane 21 Lipca 2015 przez mech15
Marcin850527 Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 Panowie po długich męczarniach udało mi sie dojść co było przyczyna mojego niepalenia auta zostaje tylko problem tylnego zawieszenia bo jest za nisko sprężyny mam od quattro 2.5 niebieski różowy różowy i co polecacie ? co było nie tak??
bobikos Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 To tylko kwestia wymiany pompy ? Ogólnie to jak miałem ośke i dałem do dechy na śniegu to samochód bardzo wolno się rozpędzał wiec chyba miałem ten system . Jest różniża w oznaczeniach pomp, FWD ma 8E0614517 lub z końcówką L, natomiast Q ma 8E0614517A lub M, wydaje mi się że ta od Q ma EDS (EDL). Ograniczenie mocy na kołach to ASR i on przycina dawkę paliwa, natomiast EDL działa na zasadzie przyhamowania koła które za szybko się napędza. Skoro jest rozróżnienie pomiędzy FWD a Q to znaczy że w dokładanym Q nie będzie to dobrze działało, a to znaczy że nasze dokładane Q nie będzie w pełni działało przy wykopywaniu się z zasp. Jak póki co nie bawiłem się moim Q w zimie ale przed tym czasem mam zamiar zmienić pompę. Mogę się oczywiście mylić w tym co mówię ale rozróżnienie pomp skąd się bierze.
bongod Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Kombinuj czekam na efekty . Sama wymiana pompy to chyba nic trudnego . A to nie jest kwestia sterownika ? Bo z tego co czytam to to kozysta z ABS i nie blokuje dyfra .
bobikos Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Może to być kwestia samego sterownika. Pytałem o to w innym wątku ale nikt nie odpowiedział. W wolnej chwili porównam pozostałe oznaczenia na bloku. Wymiana sterownika jest prosta i nic nie trzeba by kombinować... Z drugiej strony jeśli byłaby to kwestia samego sterownika to dlaczego nie da się tego zmienić poprzez kodowanie?
Rekomendowane odpowiedzi