Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się zastanawiam nad kupnem tego Meyle - ciekawa sprawa z tym wzmocnieniem. A jak ten Herzog... ?

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

staniek,

no to mnie pocieszyles. jakis czas temu zmienialem obydwa dolne z prawej strony- i zalozylem wlasnie MOOGa, z tym ze znajomy mechanik porownywal je do TRW, wiec nie wiem... teraz juz widze ,ze to 2 rozne bajki, ale chyba tragedii nie ma, szczegolnie po wypowiedziach adama12 z AKP ;) za banana placilem bodajze cos ok 250 a prosty chyba 190. wiem, ze za obydwa z robta wyszlo mnie ok 500 pln (u znajomego). chyba dobra cena?

Opublikowano

Ja u siebie wstawiłem ostatnio dwa wahacze górne z prawej stromy właśnie z firmy MEYLE (wzmocnione) Jeszcze za mało na nich pojezdziłem aby coś o nich więcej powiedzieć, narazie jestem zadowolony.

Opublikowano

U mnie wachacze ori dolne 4 szt przelatały 280.000km :shocked: auto od roku w Polsce[data produkcji samochodu na wachaczach] wysypały się wszystkie,teraz będe testował całą nową zawieche ori po polskich drogach jak sie tylko coś spieprzy to odrazu napisze.

:a4fan:

Opublikowano

Ostatnio wlasnie typ w sklepie mowil mi ze TRW to to samo co MOOG :bicz3:

Opublikowano

O które wahacze chodzi ?

Opublikowano

Potwierdzam za Cabsonem. jp group-duńskie, koszt 980 jeśli dobrze pamiętam (na pewno poniżej 1000) za komplet. Na www jp group piszą, że są oficjalnym producentem do VW. Ja kupiłem komplet, ale na razie wymieniłem 4 dolne - jak trochę pojeżdżą będzie feedback - póki co są OK

Dodano 2007,11,20

Nadal wszystko OK :decayed:

Opublikowano

ja niedawno wymieniałem całą zawieche z przodu na Febiego.....nikomu bym nie życzył tego syfu....po 7 000 km wszystko znowu sie tłucze nie mówiąc już o przegubach które doprowadzają mnie do szału :confused4: :confused4:

może wcisnęli mi podróbke bo kupowałem przez allegro ale odbierałem na śląsku osobiście....zapłaciłem 1100 zł za komplet

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

ORY za 1200 zł? Też z allegro?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nie nie z allegro nie kolega pracuje w salonie audi i mowi ze po cichu moze załatwic komplecik

Opublikowano

A czy mogłbyś zrobiś dokładne zdjęcia? Przyda się do porównań!

Opublikowano

Czy ktoś z Was ma dłuższe doświadczenia z takimi wahaczami ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=282449924

Co sądzicie na temat udzielonej odpowiedzi nt.gwarancji ? (od autogigant)

żadna firma na świecie nie daje pisemnej gwarancji na czesci zawieszenia

które posiadaja połączenia gumowo - metalowe . Jak w każdym przypadku

sprzedaży,klient wyposażony jest w narzedzie pt. niezgodnośc umowy kupna

Opublikowano

witam Was ja ostatnio wymieniłem jeden wahacz lewy przedni dolny na FEBI BILNSTEIN GERMANY zakupione w Inter Carsie na początku chciałem kupić lemfordera ale powiedzieli mi ze ostatnio mieli kilka złych komentarzy na ich temat i polecili mi FEBI wiec sie okaże. :> :audi::a4fan:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a jak sprawuja sie te wahacze MASTER-SPORT http://www.allegro.pl/item297390246_wahacze_kpl_audi_a4_a6_a8_vw_passat_2l_gwarancji.html

mialem juz Mayle, TRW , placilem po 280 za banana, 260, a ostatnio z 220 policzyl mi 200 i tak to wszystko to jakis zlom bo robie na nich jakies 20tys,(czyli 3miesiace), uwarzam na dziury i mam oponki 195/65/15 i tak sie sypia, do tego nie mozna ich reklamowac bo nie maja numerow i jeszcze jakby tego malo to mechanik mi mowi ze on nie wie czy ja nie wjechalem 100-wka w dziure na pol metra i normalnie brak gwarancji mnie troswzke rozczarowywuje, i teraz nie wiem czy jest sens placic 200 stowy za banana jak w master sport wychodzi ok 80 zeta a moze zrobie 3 mies. - co myslicie?

dodam ze podobno maja 2 letnia gwarancje ale jakby przebiegala reklamacja to jeszcze nie wiem, czekam na wasze opinie. dziekuje

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu dał sobie z tymi wahaczami spokój. Skoro już miałełeś tyle różnych innych wahaczy to teraz spróbuj Lemfordera tylko kup w IC a nie na Allegro. Mam u siebie Lemforedery, zrobiłem już na nich 30k i nic się nie dzieje. Rozsprzęgałem ostatnio zawieszenie bo zmieniałem sprężyny i przy okazji sprawdziłem sforznie wahaczy, odziwo są nadal sztywne i nie mają luzów. Naprawde polecam :th:

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item297390246_wahacze_kpl_audi_a4_a6_a8_vw_passat_2l_gwarancji.html

za 700 z drazkami mozna wyrwac ten zestaw

wygladaja na wzmacniane, wiec mozna zaryzykowac

komplet zawiera:

4x górne

2x dolne

2x dolne

2x laczniki

2x koncówki drazka

zestaw srub i nakretek

Z tego co wyczytalem u nas i na AKP to

polecane:

Ori ASO - (3160 kpl)

Lemforder - ok 1500pln kpl ale chyba bez srub nakretek itd)

polecany jest ten sprzedawca

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=334850 - rok gwarancji

Moog - 1590pln (8 wahaczy) - na AKP sprzedaje ADAM 12

nic wiecej - do jakiejkolwiek innej firmy zdarzaly sie zastrzezenia

---------------------------------------------------

Febi - na akp byl jakis wysyp padajacych

delphi - kilka opini, zadna nie pozytywna

Tak logicznie myslac, to na ori zawiasie za te ponad 1,5k przejedziemy z 80k km jak bedziemy mieli szczescie

Kupujac chociazby te do ktorych jest link na górze posta palcimy 2 razy mniej niz lem, 5x mniej niz w ASO, a ile maja szanse wytrzymac - wyjdzie w praniu.

Na gwarancje za bardzo bym nie liczyl, bo jakas madra glowa zawsze moze napisac, ze wpadlismy w krater powulkaniczny z predkoscia 300km/h i gwarancji nie uzna czy to bedzie lem czy chinski badziew