Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ile przejechałeś na tym zestawie? Czekamy na opinię po większym przebiegu... ;)

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dopiero co kupiłem, Murzyn z tego co wiem to też dopiero kupił , ale uzytkownicy na tym forum wypowiadali sie pozytywnie natemat tej firmy. Poszukaj sobie wątków MISIORA tam powinien byc jeden o tym ze zakłada sklep i w tym watku wypowiadali sie ludzie na temat tych zawieszeń.[br]Dopisany: 01 Luty 2008, 16:44 _________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24246.0

tu jest post misiora[br]Dopisany: 01 Luty 2008, 16:45 _________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24244.0

Tu jest post o tym zawieszeniu

[br]Dopisany: 01 Luty 2008, 16:47 _________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24247.0

A tu masz opinie na temat tych wachaczy

Opublikowano

Super - wielkie dzięki ;)

Opublikowano

Firma na swojej stronce chwali sie ze produkuje na pierwszy montaz :mysli:

Pisza rowniez ze posiadaja w ofercie pompy wody, zestawy naprawcze kol, elementy wspomagania, roznej masci filtry, paski.

Chwala sie roznego rodzaju certyfikatami obejmujacymi produkcje i dystrybucje, poza tym na wiekszosc swoich artykulow rzeczywiscie daja dwa lata gwarancji ...mozna sie skusic i zaryzykowac.

Przyznam sie ze do nas tez jedzie zawiecha na przod, w prawdzie ze Stanów, ale jest to jakis niemiecki produkt-mysle ze wlasnie jest to to.Przetestujemy i wtedy wrocimy do tematu :>

Dorota

Opublikowano

te wahacze dostepne są tylko jako komplet? potrzebuje 2 górne na lewą stronę :naughty: jest szansa?

Opublikowano

nie ma sensu pisac 2 tematów o tych samych wahaczach. Scalam z tym

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24247.0[br]Dopisany: 02 Luty 2008, 16:29 _________________________________________________No to Panowie zaczynamy test

f338a599d62e4767.jpg

Pojazd testowy:

Pistacja B5 ASZ 00r

Zawias FK G28 -7cm

Kola zimowe 205/55R16 Stal

Lato bedzie 225/45R17

Start 157635km

- nic nie stuka nic nie skrzypi :polew: auto sie prowadzi jak Pan Bóg Audikom przykazal :>

Opublikowano

Zareklamowalem Meyle,ale odrzucili co minie nie zdziwilo.

Opublikowano
a czy ktos zna firme MOOG? slyszalem ze ma cos wspolnego z TRW?

Cytat z forum AKP

Koleś ściemniał jak ZORRO .

TRW a Federal Mogul nigdy nie miały nic wspólnego ze sobą.No chyba że to że obie firmy robią części dla motoryzacji.

Tutaj masz link do producenta Mooga http://www.federal-mogul.com/en

a tu do TRW www.trw.com

Dwie różne bajki

A tutaj całośc tematu (z którego wynika, że Moog jst raczej więcej niż Oki): http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=61182

Pozdrawiam!

A to Panowie najwieksza bzdura roku albo post pochodzi sprzed paru lat, od mniej więcej lat4 firma MOOG jest częścią koncernu TRW i jest to całkowita prawda

Opublikowano

ja założyłem te wahacze firmy Herzog na lewą stronę jak na razie zrobiłem 15 tys i jest ok :>

Opublikowano

W celu zapewnienia obiektywności testu postanowiłem zamontować zestaw u siebie

wahaczesk1.jpg

Opublikowano

Jakiej firmy zawias proponujecie? Mogę mieć ori TRW ze śróbami i końcówkami drążków za 1400 brutto z gwarancją z pewnego żródła. Czy to dobra cena i czy nie lepiej kupić LEMFORDERA? Której firmy części są montowane na pierwszy raz?

Pozdrawiam i dziękuję za odp.

Opublikowano

TRW bylo montowane na oryginale w wielu autach WV,Audi,Renault,Nissan.

Ale podobno teraz firma sie popsuła na co nie mam potwierdzenia.

Opublikowano

A jakie firmy byly zakladane orginalnie wahacze ja dzisiaj patrzylem mam Lemforder ze znaczkiem Audi, posiadam wszystkie faktury z ASO i ksiazke serwisowa, od kobiety ktorej kupilem :a4fan: mowila ze wszystkie naprawy wykonywala w ASO, wiec wyglada na to ze niebyly wymieniane od nowosci czy to mozliwe ze by auto zrobil 180 tysiecy na tych wahaczach, i dopiero teraz na jednym pokazal sie maly luz, Co do przebiegu jestem 100% pewny ze, jest autentyczny. Dodam ze auto od nowosci jezdzilo po polskich dziurach, jestem drugim wlascicielem i auto bylo serwisowane do tej pory. Co o tym myslicie.

Moje auto ma przebieg 180.000 km i nic w zawieszeniu nie było robione. Auto co prawda sprowadziłem z Niemiec i w Polsce zrobiłem dopiero 10.000 km. Raczej mało prawdopodobne żeby zawieszenie wytrzymało 180.000 km na polskich dziurach.

Pozdrawiam

Opublikowano

ktos juz pytal o Maste Sport'y, ale nie widzialem odpowiedzi. Co mozecie powiedziec o tej produkcji?

Opublikowano

Czy orientuje się z Was ktoś jak regenerują te wahacze alumniowe? Ja regenerwoałem jakiś czas temu końcówki kierownicze do Hondy Prelude, ale tam były stalowe i jakoś nie bałem się "zmęczenia materiału", tutaj jest aluminiium, i mam wrażenie, że coś może na tym ucierpieć, choć korci mnie aby sporbować, możliwości sprzętowe mam, tylko nie wiem jak zachowa się aluminium ;/

Opublikowano

Założyłem u siebie, cichutko jak makiem zasiał (jedyne co mnie drażni to ciężej chodząca kierownica - ale może po ustawieniu zbieżności wróci do normy)

Opublikowano

również założyłem u siebie "master sport" - teraz tylko słysze szum opon, zobaczymy za jakiś czas