michail55 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 yhy ale mozliwosci nie mam bo nie dziala odtwarzacz plyt
wrclaguna Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 yhy ale mozliwosci nie mam bo nie dziala odtwarzacz plyt Masz pewnie napęd uwalony http://naviservice.com.pl/?item=259&t=1323879918
michail55 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Grzesiek juz mi to podawales wiem naped 550zl ;( jak to przystalo na odtwarzacze audi sie psuja dle dzieki napisalem juz do siemiana czekam na odp w sprawie kabelka myslisz ze moze byc uszkodzony kabel skoro robi zwaracie bo ono jest przy wtyku do radia wiesz tym kwadracie koncowym duzym
Cocco Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam, czy ktoś się orientuje czy w w Zielonej Górze lub okolicach jest ktoś kto wgrywa polskie Menu do Navi RNS-E i zmienia język lektora od telefonu i ewentualnie zajmuje się sprzedażą map do tej Navi? Pozdrawiam
domin79 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam, czy ktoś się orientuje czy w w Zielonej Górze lub okolicach jest ktoś kto wgrywa polskie Menu do Navi RNS-E i zmienia język lektora od telefonu i ewentualnie zajmuje się sprzedażą map do tej Navi? Pozdrawiam ..menu pl sam sobie wgraj , jest tego dużo w sieci jeśli nie dasz rady odezwij sie na pw to podeśle
Onkel Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Mam i ja Wszystko super działa, wczoraj zrobiłem kodowanie. I muszę się pochwalić, że u mnie nie ma problemu z wyświetlaniem strzałek kierunkowych na FIS-ie :> W sumie nawet kodowania nie zmieniałem tylko podłączyłem zmieniłem ekran logowania na RS4 i wsio. Tylko tyle że przez cały okres montażu miałem aku odpięty. Trzeba się trochę na przymierzać tunelu ale poza tym robota miła Domin79 klimatronik juz wcisnąłem. Musiałem RNS-a wyciągnąć i najpierw zamontowałem sterownie i wszystko ok
barrowiec1 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 rns-e porysował mi płytkę DVD z mapami?? Nie czyta jej teraz... Jaka może być przyczyna??
wrclaguna Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 rns-e porysował mi płytkę DVD z mapami?? Nie czyta jej teraz... Jaka może być przyczyna?? Sprawdz mechanizm moze coś sie sypło .
AndyN Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 rns-e porysował mi płytkę DVD z mapami?? Nie czyta jej teraz... Jaka może być przyczyna?? Ale: * nie czyta - wkładam płytę i nie odczytuje jej zawartości * porysował - wyjmuję płytę i widzę rysy, których na pewno nie było przed włożeniem jej do napędu? ad1. laser do czyszczenia (jest gdzieś opis jak to robić) lub do wymiany ad2.
barrowiec1 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 rns-e porysował mi płytkę DVD z mapami?? Nie czyta jej teraz... Jaka może być przyczyna?? Ale: * nie czyta - wkładam płytę i nie odczytuje jej zawartości * porysował - wyjmuję płytę i widzę rysy, których na pewno nie było przed włożeniem jej do napędu? ad1. laser do czyszczenia (jest gdzieś opis jak to robić) lub do wymiany ad2. płytka cały czas siedziała sobie w środku... i parę dni temu (akurat przed jazdą do PL) wyskoczył czerwony napis, że błąd DVD - nie czyta. Wyciągam płytkę a tam na brzegu płytki zarysowane, jakby ktoś do winylu pod igłę włożył... także raczej ad.2.
AndyN Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Na samym brzegu płyty? Może mimo wszystko na obszarze, który nie zawiera danych? Dziwne, bardzo. Przeczyść laser, zorganizuj nową płytę :gwizdanie: I zobacz czy problem będzie się powtarzał.
barrowiec1 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 raczej chodziło mi o końcówkę zakresu danych... dane kończą sie z pół cm od końca płyty... PS. masz drugą płytkę na UK??
AndyN Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 raczej chodziło mi o końcówkę zakresu danych... dane kończą sie z pół cm od końca płyty... (...) Obaj zdajemy sobie sprawę, że dane "zaczynają się" od środka płyty a "kończą" przy jej zewnętrznej krawędzi(?). Dokładnie odwrotnie niż w przypadku płyt analogowych/winylowych.
barrowiec1 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 dooookładnie... dane kończą się na końcu płyty... tam gdzie jest największy obwód płyty... odwrotnie niż przy winylu. I tam jest porysowane...
Fr0styyy. Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Panowie może ktoś powiedzieć, czy w RNS-E robi się jakiś update softu albo coś? Nie czyta mi żadnych filmów DVD oryginalnych, poza tym skąd dorwać najlepsze mapy do navi? Żeby na polske były z lektorem.
Bromchit Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Panowie może ktoś powiedzieć, czy w RNS-E robi się jakiś update softu albo coś? Nie czyta mi żadnych filmów DVD oryginalnych, poza tym skąd dorwać najlepsze mapy do navi? Żeby na polske były z lektorem. I nie będzie czytać. Nie ma do map polskiego lektora.
michail55 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 poszukaj gosci oni sie nazywaja navipol na allegro oni sie tym zajmuja nawet im wysylasz radio i wraca ci zrobione
AndyN Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 poszukaj gosci oni sie nazywaja navipol na allegro oni sie tym zajmuja nawet im wysylasz radio i wraca ci zrobione Ale co niby mają mu zrobić w RNSie? Odblokować filmy DVD czy wgrać polskiego lektora?
michail55 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 oni wszystk robia http://motoallegro.pl/listing/user.php?us_id=12833046
Rekomendowane odpowiedzi