Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Opony zimowe - jakie polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nokian

• Odpowiedzi 4.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no właśnie parę minut temu nabyłem KLEBERy KRISALP HP2 :)

Opublikowano

ja mam już 3 sezon pneumant 195/65 15 i dobrze się trzmają ;)

Opublikowano

a Które opony lepsze: Fulda czy Kleber? bo cena jest zbliżona

Stałem przed dokładnie tym samym wyborem i zdecydowanie postawiłem na Kleber.

tak myślałem, że Kleber ale one mają Indeks C i E a znowu Fulda ma C i C i wszystko rozumie tylko pojąć nie moge :grin:

Opublikowano

tylko nowe

Możesz brać spokojnie Nokiana. Ja mam w A6 WR A3, w fiacie 500 WR D3, a w A4 Bridgestone Blizzak LM32. Mieszkam w terenie górzystym i wszystkie te opony spisują się rewelacyjnie, zarówno w kopnym śniegu, jak i błocie pośniegowym. Fakt, że wszystkie te opony nie są ciche, ale do następnego samochodu również kupię na zimę Nokiany.

Opublikowano

tylko nowe

Możesz brać spokojnie Nokiana. Ja mam w A6 WR A3, w fiacie 500 WR D3, a w A4 Bridgestone Blizzak LM32. Mieszkam w terenie górzystym i wszystkie te opony spisują się rewelacyjnie, zarówno w kopnym śniegu, jak i błocie pośniegowym. Fakt, że wszystkie te opony nie są ciche, ale do następnego samochodu również kupię na zimę Nokiany.

Kolego. Powiedz mi proszę jak jest z trwałością tych opon? czy po "300km" np. po suchej autostradzie nie straci połowy bieżnika?

Opublikowano

To chyba nie F1 aby opony znikały w oczach. Wszyscy wiemy, jak wyglądała ostatnia zimai opony nie zniknęły, wręcz wyglądają jak nowe

Opublikowano

Ja śmigam na 205/55/16 continental wintercontact ts 850, polecam

Opublikowano

Czy ktos z Was mial stycznosc lub slyszal opinie nt pirelli Sotto zero 2 ?? Bo zastanawiam sie nad ich kupnem.

Opublikowano

Śmiga ktoś na Nokian WR A3 ? dobra oponka ?

Opublikowano (edytowane)

Wyżej masz jedną opinię o nich, swoją drogą też je będę kupował.

Moje pytanie jest inne, kto lata na 215/50/17 w B6/B7 ???
225/45/17 uważam, że za niskie na zimę a 235/45 za szerokie :).

Edytowane przez MAT1000
Opublikowano (edytowane)

Dobra panowie , czas poszukac jakiegoś kompleciku opon . Budzet 400/szt. Opony maja byc załozone na popularne zima "biedrony "16". Myslałem nad wyborem Pirelli SottoZero 2 205/55 R16 94 H , Continental ContiWinterContact TS830 P 205/55 R16 91 H AO.a moze cos takiego : Goodyear Ultra Grip 9 205/55 R16 91 H?

Edytowane przez mastapi
Opublikowano

Z tej trójki wziąłbym Goodyear lub Continental, ale chyba bardziej te pierwsze :wink:

Opublikowano

Z tej trójki wziąłbym Goodyear lub Continental, ale chyba bardziej te pierwsze :wink:

To jest ich nowy model , i najtańsze z całej trójki

Opublikowano

Jednym minusem jest właśnie pozycja nowoslści, bo nie wiadomo, co tak naprawdę o nich sądzić :decayed:

Opublikowano

Ponoc w germanskich testach jest uznawana za szczególnie polecana i uznana za lepsza niz 8 czyli jej starsza siostra ...

Opublikowano

To nic tylko brać, skoro jeszcze cena jest przystępna :decayed:

Opublikowano

witam całą poprzednia zime śmigałem na fulda montero 3 205/55/16 i jestem zadowolony w 1.8t 190km dawały rade ale na tą zimę prawdopodobnie pojawi się s4 b5 czy ten rodzaj bieżnika może być do quattro ?