Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeździ ktoś na 17'' zimówkach w B6/B7?

Jaki rozmiar kupować? 225/45 czy 215/50 ?

Tak na marginesie podczas tego pytania przypomniała mi się pewna historia z moim sędziwym nauczycielem z "samochodówki". Zawsze twierdził że na zimę lepsze węższe opony bo lepiej "wrzynają" się w śnieg, jako przykład podawał na Fiata 126p, który fakt faktem ciężko miał się gdzieś zakopać w zimę na swoich wąskich oponach. Ale dopiero na studiach podczas testowania opon profesjonalnym sprzętem namacalnie widać było że szersza opona to większa powierzchnia styku i lepsze właściwości trakcyjne.

To artykuł apropo tego co piszesz...

Jakie opony na zimę: wąskie czy szerokie? - Opony.com.pl

no jak widać zdania są podzielone jak ze wszystkim. My testowaliśmy nowy odcinek drogi który miał być oddany do użytku na zlecenie miasta stołecznego Warszawy.A przy okazji i opony węższe i szersze do tego wykorzystaliśmy tej samej marki (barum) nowe, 16 calowe, warunki drogi takie same przy każdym pomiarze, błoto pośniegowe, odcinek drogi nie posypywany piachem ani solą przed pomiarem; szerokość opon 205, 215. Różnica we współczynniku przyczepności tylko/albo aż w zaokrągleniu( bo już miejsc po przecinku nie pamiętam) -21%

---------- Post dopisany at 08:39 ---------- Poprzedni post napisany at 08:37 ----------

Kupował ktoś oponki z tej stronki : Opony i felgi - GEREX.PL ceny mają bardzo konkurencyjne :-) i opinie na Ceneo tez bardzo fajne

Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2

To jest firma z miasta, w którym mieszkam. Mają bardzo duży wybór opon (większość marek dostępne od ręki), niezły serwis i dobrą politykę cenową. Jak najbardziej polecam!

dzięki Wam wiem gdzie kupię opony na zimę

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Zamierzam kupić komplet opon w rozmiarze 195/65 R15. Zastanawiam się nad tymi:

- Michelin Alpin A4

- Continental ContiWinterContact TS850

Co o nich sądzicie?

Opublikowano
jeździ ktoś na 17'' zimówkach w B6/B7?

Jaki rozmiar kupować? 225/45 czy 215/50 ?

Weź drugą opcję.

ok wybór padł na 215/50/R17 Nokian WR A3. Mam nadzieje, że posłużą

Opublikowano

Z pewnością posłużą :-)

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano

Dobry wieczor, moj wybor padl ostatecznie na Uniroyal MS Plus 77 w standardowym rozmiarze 195/65/15. Zobaczymy jak sie beda sprawowaly;)

Opublikowano

jeździłem na nokianach wr a3 tamtą zima. miałem założone tylko na przodzie z tylu miałem letnie:facepalm: przód trzymał się drogi a d*pa mi latala na wszystkie strony;D polecam oponki. kiedys wiechalem w nieodgarniete podworko. chyba ze 15 centów sniegu. audica smigala jakby miala quattro.;)) w tym roku bede mial komplecik

Opublikowano
Witam. Zamierzam kupić komplet opon w rozmiarze 195/65 R15. Zastanawiam się nad tymi:

- Michelin Alpin A4

- Continental ContiWinterContact TS850

Co o nich sądzicie?

Co nie wybierzesz, spełni to Twoje oczekiwania.

Opublikowano

Ja mam oponki goodyear UG7. 3 sezon na nich jeżdzę, rewelacyjne są

Opublikowano

235/35 R 19 91 R XL Nokian Hakkapeliitta R u mnie wylądowały na felgah RS4II :wink:, gdzieś widziałem film z zeszłego sezonu jak Team Nokian pobijał rekord jazdy na lodzie na tych oponkach Audi RS6, wynik ponad 333 km/h :slina: , nordycka mieszanka bez porównania z europejską :kwasny:

Opublikowano

Pojawiły się nowe testy opon zimowych ADAC:

Testy opon zimowych ADAC 2013/2014 ~ Oponeo

I na ich podstawie zdecydowałem się na michelin alpin a4

Mam nadzieję że się nie zawiodę :). W tym roku będę robił więcej tras więc dlatego zdecydowałem się zmienić dębice na coś lepszego.

Opublikowano

Na Alpin A3 jeździłem i byłem bardzo zadowolony. Także jeśli nie popsuli tej serii to powinieneś być zadowolony.

Opublikowano

Koledzy zastanawiam się nad wyborem opon zimowych w rozmiarze 195/65/15 miedzy nokian a fireston Ewo 2 co poradzicie kwota lekko ponad 200 zł za szt

Opublikowano

witam

co sadzicie panowie o takich oponkach zimowych

[h=1]TOYO SNOWPROX - S953 205/50/R17[/h]

szukalem opini na necie ale niewiele tego

cena za sztuke nowych to 500 zl

Opublikowano

Witam

Koledzy wie ktos jaka jest roznica miedzy opona nokian wr d3 a wr a3.

Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Na zime bieznikowane opony nie są złe. Moim zdaniem oczywiście.

Opublikowano

i zimówki zakupione padło na nokiany W

Opublikowano

Ja na tą zimę zakupiłem Dunlop Sp Winter Sport 4D 205/55/16 zobaczymy jak się spiszą.

Opublikowano

A ja zakupiłem GY UG8 w rozmiarze 195/65/15 za 209zl sztuka

Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

W tym sklepie macie promocje na opony, polecam ja już zakupiłem Ultra Gripy 8 :D

InOpony - sklep internetowy

:banan::banan::banan: