Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym roku zaczyna drugi sezon na oponach Kleber Klisarp Hp3. Bardzo sobie je chwale. Dają radę w głębokim śnieg jak i na suchym asfalcie. W dodatku są ciche. Te opony zebrały chyba dobre komentarze bo ich cena w tym roku wzrosła. 

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja również zakupiłem kleber hp3 i potwierdzam jest bardzo cicha

Opublikowano

Z czystym sumieniem mogę polecić Nokiany,  w jednym aucie mam D4 w rozmiarze 205/55/16 natomaist w drugim model A4 w rozmiarze 225/55/17, sporo km nalatane i nic złego z oponami sie nie dzieje.

Opublikowano

poszukuję opon zimowych do moich 17" sline, Myślałem nad 205/50, 215/50 lub 225/45. Oczywiście nowe. Cena tak do max 2k mogą być tańsze...

Opublikowano
38 minut temu, Patryks25 napisał:

poszukuję opon zimowych do moich 17" sline, Myślałem nad 205/50, 215/50 lub 225/45. Oczywiście nowe. Cena tak do max 2k mogą być tańsze...

allegro.pl ceneo.pl olx.pl 

Opublikowano

Ja korzystam z oponeo.pl a rozmiar 225/45 

Opublikowano

Panowie a co powiecie o firmie paxaro winter ? Wyjeżdża to z fabryki bodajże Continentala i jest to made in france . 

Tak wiem że to opona budżetową ale komplet 18' 225/40 za 950 zł chyba warto 

Opublikowano

Może kup kolego mniejsze koło, skoro Cię nie stać na opony?

Opublikowano
4 godziny temu, Dominik93 napisał:

Panowie a co powiecie o firmie paxaro winter ? Wyjeżdża to z fabryki bodajże Continentala i jest to made in france . 

Tak wiem że to opona budżetową ale komplet 18' 225/40 za 950 zł chyba warto 

Jak widzę te opisy na alledrogo gdzie niby te budgetowe opony są produkowane to nie mam pytań :facepalm: ale co drugi się na to nabiera. ..

Opublikowano
2 godziny temu, nitroo napisał:

Może kup kolego mniejsze koło, skoro Cię nie stać na opony?

Słuchaj a co ma piernik do wiatraka ? Nie mamy takich ekstremalnych zim i opadów śniegu że potrzebuje koniecznie opon z klasy premium za 3k . Mam tę opony rok czasu i jak dla mnie spełniły swoje zadanie w poprzedniej zimy więc po co mam dopłacać kolejne 2 k żeby tylko były klasy premium ? Non sens . 

Chciałem zaczerpnąć informacji co myślicie o tych oponach a nie czy mnie stać czy nie bo nie o to było pytanie kolego.. 

Opublikowano
4 godziny temu, H4mm3R napisał:

Jak widzę te opisy na alledrogo gdzie niby te budgetowe opony są produkowane to nie mam pytań :facepalm: ale co drugi się na to nabiera. ..

Oj kolego, zaczerp informacji gdzie te oponki są produkowane a będziesz zdziwiony że jednak w fabryce Continentala i to nie jest fake :)

Opublikowano
W dniu 21.11.2018 o 17:28, Dominik93 napisał:

Oj kolego, zaczerp informacji gdzie te oponki są produkowane a będziesz zdziwiony że jednak w fabryce Continentala i to nie jest fake :)

I co z tego??.Kormoran jest na Michelinie i co?Śmieć ostatni?

Opublikowano
16 godzin temu, mirek31071977 napisał:

I co z tego??.Kormoran jest na Michelinie i co?Śmieć ostatni?

Bo nazwa Kormoran jest zaczerpnięta od ptaka. Na zakręcie „leeeeeeecisz”???

Nie mogę  się nadziwić, że auto klasy premium a opony niskobudżetowe wybieracie. To trzeba było brać Skodę w końcu produkowana w fabryce VW. Choć o Skodzie złego słowa nie powiem. 

Opublikowano

YSwoją drogą wlaśnie dokonuje porównania żeby przedstawić pewne fakty.

Nokian WR D4 czy Dunlop Winter Sport 5.

Teoretycznie Dunlop parametry odrobine gorsze ale w testach wygrywa z Nokianem. I gdzie leży prawda??? 

Półka cenowa ta sama. 

Gdzie wy kupujecie opony ze klasa premium to 3k??? 

I kto lata zimą z prędkością 240 km/h żeby brać V?

Edytowane przez jaguaro

Opublikowano

Ja się na Nokianie sparzyłem też.U żony w BEX poszły po 2 sezonach.Strzępy lameli na bokach,choć środek dobry,a przy ściąganiu z felgi szpara się robiła do wnętrza,aż do drutów?.Nie wiem,może kijowa partia.Ale tym z Rosji już nie zaufam.Teraz brałbym już Dunlopa np.Moje mam Bridgestone Blizzak,ale już ostatni sezon,bo się kończą.Były z autem na 2 sezony.Za rok,jak dożyję,to będę śledził temat.

Opublikowano

W kwestii opon zimowych z klasy premium zdecydowanie, bez wątpienia polecam opony Dunlop Winter Sport 5. Sam jeździłem na tych oponach zeszłej zimy w BMW z mocnym silnikiem. Nie należę do sebixów upalającym Mpowera 1.6, więc mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że opony rewelacja. Był to rozmiar 225/45R17 i choćbym się starał to nie szło zerwać przyczepności. Także jeśli ktoś ma budżet, to nie ma się co zastanawiać. W temacie Nokianów podobnie. Posty typu "Nokiany z Rosji są złe" wołają o pomstę do nieba. Micheliny i Conti z Rumunii albo RPA też są gorsze? Czy może Pirelli z najnowszej fabryki w Chinach? Mam rok 2018, a nie 1998 gdzie produkty chińskie były kwadratowe i ze świecącego plastiku. Kto teraz nie produkuje w Chinach? Gdzie produkuje się osławione bananowe telefony Apple? Kraj produkcji nie ma większego znaczenia jeśli marka, projekty i inżynieria jest silna w Europie. Budżetowe opony i ich różnice w cenach to głównie "nazwa". Śledził z was ktoś te różnice? Dlaczego Goodyear jest droższy niż Dębica? Widzieliście gdzieś sponsoring Dębicy? Nie. Kto sponsoruje chociażby Juventus? Właśnie Goodyear. Chodzi o kasę i marketing. Tak samo jak w samochodach. Przykładem może być poczciwa Dębica Frigo 2. Ktoś kojarzy, że kiedyś był to Goodyear UltraGrip? Pewnie nie. Podsumowując: jeśli nie jeździsz dużo, nie jeździsz szybko to bez znaczenia czy masz A4 czy A8 nie musisz obawiać się budżetowych opon, Baruma, Savy, Matadora. Nie popadajmy oczywiście w skrajności opon typowo chińskiego pochodzenia.

Opublikowano

Jeździ ktoś na  Uniroyal MS Plus 77? co sądzicie o tej oponie?

Opublikowano

Panowie czasu coraz mniej, szukam opon do swojej czarnuli, budżet niestety w tym sezonie ok. 800 zł, ale tak to jest zapomnieć m.in. o "drobnej" racie za OC  i gromadce części do fury ^.^

Zastanawiam się nad Sava Eskimo S3+ i GT Radial, chciałem Dunlopa Winter Sport 5, ale raczej nie wyrobię i obecne kapcie już słabe ;/

Jeden znajomy poleca chinole typowe, drugi Tigar o którym mało kto słyszał i już sam nie wiem co brać, bo jednak myślę, że nowe będą lepsze, niż kilkuletnie używane.

205/55/R16 A4 B5 Quattro

Za wszelkie opinie z góry serdecznie dziękuję :)

Opublikowano

Sava eskimo s3+ to to samo co dębica frigo 2 ,nawet bieżnik taki sam ,dębicę będziesz miał za 800zł komplet

https://www.oponeo.pl/porownywarka

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
10 godzin temu, dr4gonix napisał:

Jeden znajomy poleca chinole typowe, drugi Tigar o którym mało kto słyszał i już sam nie wiem co brać, bo jednak myślę, że nowe będą lepsze, niż kilkuletnie używane.

Dębica Frigo