Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uniroyal MS Plus 77 mam je w corsie ,przejeździłem 1 sezon i bdb się sprawowały ,nie wiem jak w większym aucie ,w audi mam ug9 wcześniej ug7 i innych nie chcę wg mnie jedne z lepszych opon zimowych

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
33 minuty temu, greg2505 napisał:

Uniroyal MS Plus 77 mam je w corsie ,przejeździłem 1 sezon i bdb się sprawowały ,nie wiem jak w większym aucie ,w audi mam ug9 wcześniej ug7 i innych nie chcę wg mnie jedne z lepszych opon zimowych

A skąd te UG9 zamawiałeś, bo szukam , ale R17 nie mogę znaleźć.

Opublikowano

Mam je 2 sezon , kupowałem w

Point S 

Ul.Wesoła 3f , 06-400 Ciechanów

+48236725006

możesz zadzwonić do nich jak brałem była promocja przy zakupie 4szt płaciłeś za 3szt, mają też sprzedaż wysyłkową 

Opublikowano
W dniu 25.10.2018 o 13:13, Hołowczyc20 napisał:

Pany sam myślę nad oponami na zimę bo obecne michelin to już śmietnik i zastanawiam się nad :

1.Michelin alpin 6

2.Nokian WR D4

3.Continental ContiWinterContact TS 860

4.Dunlop Winter Sport 5 lub SP Winter Sport 4D(homologacja Audi)

Rozmiar 225/50/17,dodam,że znam kilka osób które mają Nokiany i są zadowoleni,teraz ciekaw jestem Waszych opini.

Pozdrawiam.

Mam Dunlopa i bardzo sobie chwale

Opublikowano
W dniu 25.10.2018 o 18:10, .Pablo. napisał:

W tym roku kupiłem nokian wrd4 i po pierwszych kilometrach ocena bardzo pozytywna. Są bardzo ciche, na mokrym super się zachowują, na suchym też. Czekam na śnieg żeby dalej potestowac. Wcześniej były GY ultra grip 7+ I ze względu na wiek już gorzej trzymaly. Nokiany na razie pięknie sobie radzą 

Też miałem ultra grip 7 i przeszedłem na Nokiany wdr4 w tamtym roku wszyscy polecali w tym już mniej... sprawdziłem ranking Adac z tego roku i nadal są w czołówce opon zimowych co do ostrej zimy i jazdy na lodzie w ekstremalnych warunkach są super i dają rady. Oraz są bardzo ciche jak na zimowe koła. Mogę polecić Nokiany nie zdecydowanym ?

Opublikowano

Na lodzie to faktycznie opony mają znaczenie..

Opublikowano

Pewnie u niego się z nich wysuwają kolce.

Opublikowano

Żarty żartami ale prawda jest taka, że zimowe Nokiany są oponami rewelacyjnymi. Nie będę drugi raz pisał czym mnie urzekły. Przejezdzilem na nich dwa sezony i szczerze polecam. 

Edytowane przez Onyks

Opublikowano

Ale z tym lodem to lekka przesada chyba.

Na "lud" ni ma siły.:decayed:

Opublikowano

Panowie, mailem zakupić opony 215/50/17 Ale trafiły mi się w super cenie 225/50/17. Nie patrząc na estetykę ("jak to będzie wyglądać"), to ten rozmiar bardzo "nie pasuje" do b6 ?

Opublikowano

Uwielbiam jak ktoś pyta o coś, a i tak robi co innego po swojemu. Kalkulator opon i licz. Powodzenia.

Edytowane przez nitroo

Opublikowano
3 godziny temu, nitroo napisał:

Uwielbiam jak ktoś pyta o coś, a i tak robi co innego po swojemu. Kalkulator opon i licz. Powodzenia.

Przeliczyłem sobie to i wychodzi 2%. 50=51km/h. 

Jest to przekłamanie w granicy rozsądku czy już nie ?

Opublikowano
8 godzin temu, tipmaniak napisał:

mailem zakupić opony 215/50/17 Ale trafiły mi się w super cenie 225/50/17.

Cóż, teraz musisz z tym żyć.

Ty na tym będziesz jeździł.

Reszty szkoda komentować, nawet tego co i z czym porównałeś i przeliczyłeś.

Dodam że to jest zaśmiecanie tematu, o rozmiarach jest inny.

Edytowane przez Fido

Opublikowano
16 godzin temu, tipmaniak napisał:

Przeliczyłem sobie to i wychodzi 2%. 50=51km/h. 

Jest to przekłamanie w granicy rozsądku czy już nie ?

a przypadkiem oryginał nie szedł 205/50 17? Porównując do tego rozmiaru to różnica jest już w granicach 3% czyli trochę ponad normę

Opublikowano

Ori rozmiary masz na wlepce, słupek B kierowcy,tam jest kilka rozmiarów dedykowanych do danego auta

Opublikowano

Jeśli ktoś szuka opon zimowych w naprawdę dobrej cenie to polecam z czystym sumieniem opony marki Laufenn, dotyczy się to również opon letnich. Ojciec posiada takowe (letnie i zimowe) w Mondeo mk4 i i złego słowa nie można powiedzieć jeśli chodzi o przyczepność, głośność czy też ścieralność opon.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie chcę się kłócić każdy może mieć swoje zdanie, wrzucam w celach poglądowych, https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2018_winterreifen_205_55_r16_details.aspx?testId=211&recordId=4016

Opublikowano

Zakupiłem Dunlop Winter Response 2, cena 215zł szt. Czekamy na pierwsze przymrozki i zobaczymy jak zachowują się na śliskim . Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 29.10.2018 o 22:28, tipmaniak napisał:

Panowie mam szybkie pytanie :) Czy na Oryginalne felgi Audi sline 17" 7,5Jx17H2 ET43 mogę wrzucić opony 205/50/17? Letnie mam 225/45/17 ale na zimę chcialbym mieć węższe 

W dniu 30.10.2018 o 11:20, tipmaniak napisał:

Na zimę zawsze kupowało się węższe. Ok jeśli nic nie można wymyśleć z 205 to wezmę te 215.

Żadnych wynalazków typu 215/50.

Załóż albo taki sam rozmiar jak letnie czyli 225/45 albo ewentualnie właśnie 205/50 jeżeli chcesz węższe. 

Opublikowano
W dniu 10.11.2018 o 23:41, granatowy napisał:

Załóż albo taki sam rozmiar jak letnie czyli 225/45 albo ewentualnie właśnie 205/50 jeżeli chcesz węższe. 

Albo wymyśl sobie jeszcze inny rozmiar jak mądry kolega podpowiada...