Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAG] Czarna S4 :) [filmy i zdjęcia w pierwszym poście]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak ale pomimo tego S4 Malika objechało 2.0 TFSI Kuredu, jeśli się mylę to proszę mnie poprawić :)

już poprawiam :decayed: z tego co wiem to było kilka prób i co najwyżej było równo, a tak to Kuredu trochę z przodu :wink4:

a z tego co mi Bartek mówił to jechali 2 lub 3 razy... wiem że prowadził i Malik i Łukaszr i za każdym razem im odjeżdżał... nie pamiętam już czy o metr czy dwa ale jakoś super różnicy nie było... ale fakt faktem esa była w tyle :)

Opublikowano

:o! A Skąd żeś cenę pół bańki wziął? :) Rozmawiamy o S4 czy S6? :P

No niestety Norge to fajny kraj ale jak wszedzie ma minusy.Pierwszy to wysokie podatki a drugi kto ze wzgledu na polityke celna ( pamietaj na kraj wielkosci niemiec pracuje tylko 4,5 miliona ludzi :wink4:) wrecz zaporowe ceny samochodow.Sredni ceny dwa razy wieksze niz w europie.Taka Eska u mnie kosztuje 1.100000 koron co przy dzisiejszym kursie daje 550 tys. + jakies dodatki i niewyjete 600 tys :rolleyes:Nawet ci nie bede pisal ile dalem za moje roczne ( w zeszym roku ) 170Km TDI.Powiem ci tylko tyle, ze dolozyl bym do tego wartosc STI + jakies 20K i wyjechal bym w PL nowka sztuka taka jak twoja.Boli..... nawet bardzo :) Ale suma sumarum bilans i tak wychodzi na plus :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ale tak szczerze mówiąc.. to się kalkuluje.. Bo auta kosztują 2 razy więcej, ale prawda jest taka, że zarabiasz dobrze ponad 2 razy więcej ;) Trochę się w tym orientuje bo kuzynka mieszka w Norwegii, na północy, w Tromso i czasem sporo opowiada :)

Poza tym, nowy WRX STi kosztuje u nas niewiele mniej od S4 ;)

Opublikowano
Ale tak szczerze mówiąc.. to się kalkuluje.. Bo auta kosztują 2 razy więcej, ale prawda jest taka, że zarabiasz dobrze ponad 2 razy więcej Trochę się w tym orientuje bo kuzynka mieszka w Norwegii, na północy, w Tromso i czasem sporo opowiada

zalezy w jakim zawodzie , ale dobrze opowiada :) Tromso .....dalego go wywialo , ale tam przynajmniej prawdziwa Norwegia

Poza tym, nowy WRX STi kosztuje u nas niewiele mniej od S4

moj nie taki juz nowy bo to rokcznik 04 :wink4: ale jescze jary ..... a kalkulowa to pewnie ze tak bo i tak takimi autami nie ma tu gdzie jezdzic , a tak to kupno i utrzymanie takiego auta mnie grosze kosztuje w porownaniu ile bym tu palcil za ubazpieczenie , serwis itp. a tak to latam sobie na weekendy do PL od czasu do czasu i mam tam fajny dupowoz.A tu .... i tak do pracy jak jade to stoje w 90% trasy w korku......ok nie robie ci juz OT.Jak bede w okolicy to sie spikniemy na jaks kreske :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ONA opowiada, kuzynka ;) Mówi czasem jak śmiesznie wyścigi spod świateł do 50 km/h, bo za przekroczenie prędkości duże mandaty dają.. i startuje takie ferrari i po sekundzie hamulec :)

Spoko, jasne że sie widzimy kiedyś tutaj ;)

Opublikowano

Klasa fura :kox: Godny następca S4 B5. W końcu plastyczniejszy silnik niż poprzednia Eska. :)

Za rok, dwa jak nieco stanieją może sobie sprawie :evil:

Opublikowano

chetnie bym jeszcze zobaczyl s5 elba z twoja s4 .... ( http://www.a4-klub.pl/smf/inne_2009_s5_42_v8_fotki_str_6-t76914.0.html )

:) jego s5 niby takie szybkie ....

fajnie by bylo zobaczyc jakies porownanie ;) bo wkoncu s4 i s5 ( te z 3.0T ) to te same auta tak naprawde

a elb ma 4.2 v8 i podobno objezdza rs6

Opublikowano
  • Autor

Ja też to sprawdzę, bardzo chętnie. Kolega elb czyta ten temat? Jak się tylko cieplej zrobi to trzeba by się ustawić na jakiś tor.. bądź autostradę (niemiecką oczywiście :wink4:) i sprawdzić ;)

Opublikowano

s5 ( te z 3.0T )

a jest takie? na stronie audi s5 ciagle ma 4.2 pod maska...

troche to dziwne ale audi jakos tak komplikuje sobie zycie ;]

s4 = 3.0T

s5 = 4.2 v8 i nie ma w cenniku silnika 3.0t dla a5.... :gwizdanie:

Opublikowano

z tego co wiem to juz nie ma silnika 4.2 v8 w s5 tylko jest wlasnie montowany 3.0T 333KM w s5

bylo mowione nawet o tym od poczatku produkcji s5 ze silnik 4.2 v8 bedzie zastapiany niedlugo 3.0T

dlatego nawet w watku u Elba pisalem czy 4.2 bedzie kupowac czy juz 3.0T

dziwne ze na stronie audi jeszcze tego nie ma ....

http://www.racingforum.pl/lofiversion/index.php?t59511.html

sory za ot

Opublikowano

wlasnie sprawdzilem .

jest jeszcze smieszniej.

w coupe jest 4.2

ale cabrio i sportback jest juz z silnikiem 3.0T :kox: :kox:

przewaga dzieki ... zamieszaniu ;]

EDIT:

a jeszcze smieszniej ze na audi.de wystepuje s5 sportback a na polskiej stronie nie ma :gwizdanie: :kox:

Opublikowano

"Wersja 3.0 V6 kompressor dostępna będzie niestety dopiero od stycznia 2010 - to było moje pierwsze pytanie jakie zadałem." wypowiedz elba z racingforum[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 23:15_________________________________________________

wlasnie sprawdzilem .

jest jeszcze smieszniej.

w coupe jest 4.2

ale cabrio i sportback jest juz z silnikiem 3.0T :kox: :kox:

przewaga dzieki ... zamieszaniu ;]

EDIT:

a jeszcze smieszniej ze na audi.de wystepuje s5 sportback a na polskiej stronie nie ma :gwizdanie: :kox:

hm dziwne

po zg jezdzi a5 sportback.... powiem ze malo sie rzuca w oczy... mysallem ze jest bardziej kozacki

Opublikowano

auto rewelacja. gratuluje. co do moich sparingów z S4 malika to za każdym razem auto było delikatnie z przodu.dodam że jechałem z ponad 100kg Adamoo na pokładzie i szerokich 18, teraz jeżdze na wezszych 16 i auto sie ciut lepiej zbiera także próbe zrobić możemy tak od 50 do 200, myślę że daleko w tyle nie zostanę :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Cieszę się, że w końcu napisałeś ;) Pozostaje nam wobec tego tylko czekać, aż się zrobi trochę cieplej, a przynajmniej żeby stopniały śniegi :)

Opublikowano

to koniecznie ja nagrajcie z ktoregos z aut aby bylo czarno na bialym :)

Opublikowano
  • Autor

Nagramy nagramy. Mój pasażer będzie kręcił, podobnie jak tu :) :

Tak przy okazji. Auto było już porównywane w jeździe równoległej na wszelkiego rodzaju prędkościach na autostradzie, z Mercedesem E320 CDI. Jesteście w stanie przewidzieć wynik?? :)

Opublikowano

Tak przy okazji. Auto było już porównywane w jeździe równoległej na wszelkiego rodzaju prędkościach na autostradzie, z Mercedesem E320 CDI. Jesteście w stanie przewidzieć wynik?? :)

mietek dostaje baty jak się patrzy :gwizdanie: :evil:,

ja miałem taki poedynek z nową 530d i tez go robiłem i to dość znacznie

Opublikowano

Skoro piszesz to z takim uśmiechem na końcu to wynik oczywiście na plus dla Twojego S4 :naughty: A o ile ?... Hm? myślę, że mogłeś uciec mu na pewno ponad 10 metrów, może nawet 20...

Opublikowano
  • Autor

Nie no szczerze mówiąc to nie bardzo było co porównywać.. Nawet miał prawo pierwszy depnąć, bez żadnego znaku.. i tak to nic nie pomogło.. Eh.. poprzednim autem jakie miałem (A4 B7 3.2) było bardzo wielu chętnych na wyścigi. Teraz niestety jakby mniej chętnych. :no::disgust: Chociaż znaleźli się tacy jak:

Range Rover Sport HSE

Skoda Superb

Hyundai Sonata

Opublikowano
z Mercedesem E320 CDI

miałem S320cdi i przecież to nie jedzie więc po co takie próby :decayed: