Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] VAG CAN HEX USB VAG-COM 704.1 VCDS 805.1 i 812.4 - Naprawa kabla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vidpidfix.exe nie mam tego katalogu

niezbędne pliki znajdziesz pod 13 pkt. pobierz z chomika i będziesz miał wszystko co trzeba

Opublikowano

niestety ten sposób na naprawe kabelka nie działa,wykrywa tylko urządzenie gotowe do użycia jako usb musi by mocno uwalony :( czyli kabelek na śmietnik

Opublikowano

niestety ten sposób na naprawe kabelka nie działa,wykrywa tylko urządzenie gotowe do użycia jako usb musi by mocno uwalony :( czyli kabelek na śmietnik

to dobrze że widzi usb teraz musisz przejść do pkt.10 i postępować zgodnie z procedurą

Opublikowano

..naprawiał ktoś tym sposobem kabelek 607???

a i jaki wsad do tego powinien być??

Opublikowano

Witam

Dziś próbowałem reaktywować kabel 812,4.

Komp go widzi jako (Ross-Tech HEX-USB) ale jak odpalę program VCDS o chcę zrobić test to wyskakuje mi komunikat:

port ok

interface:not found

Nie mam już pojęcia co można jeszcze zrobić ?

Proszę o porady i z góry bardzo dziękuje .

Opublikowano

znakiem tego kabel nie jest udupiony, wsadz jeszcze raz wylacz kompa itp. potem zrob test i powinno być git

Opublikowano

Panowie a wiecie może jak z kabla zgrać wsad? Mam nowy kabel i jak na razie działa wszystko, no ale nigdy nie wiadomo.

Opublikowano

skoro umiesz wrzuć instrukcję napewno sie przyda:)

Opublikowano

ale powiem ci ze zaczynałem z kabelkiem i własnie wtedy mi co chwile sie upier..... i musiałem go robić kupiłem nowy hmm z rok temu chyba hmm i jest kozak zablokowałem na wszystkie podprogramy tego programu dostęp do internetu i korzystam z laptopka i w domu z neta i jak siedze przy aucie czytam potem dla pewności wyłączam wifi i wszystko działa mi i tak juz od roku:)

Opublikowano

to najpierw spróbuj a potem pisz to raz a dwa to nie jest temat czy podejdzie tylko NAPRAWA!!

kupiłeś kabel na allegro? pisz tam

Opublikowano

A mi coś takiego wyskakuje podczas "TESTU USB"

48033089.jpg

Robiłem "naprawę" według powyższej procedury , komp rozpoznał kabelek jako ROSS-TECH HEX-CAN USB , ale za chwilę znów nie rozpoznaje urządzenia

[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2011, 13:42_________________________________________________A podczas instalowania sterowników pojawia się coś takiego :mysli:

69740668.jpg

[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2011, 13:46_________________________________________________po "naprawie" w wyżej opisany sposób komp widzi go jako ( instalacja sterowników przebiega pomyślnie )

91504300.jpg

Opublikowano

Spróbuj go na innym kompie zainstalować, jak dalej będzie to samo to masz kabel uwalony, 704 już tak ma :gwizdanie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...