Bart-S Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Opublikowano 14 Lutego 2015 Elektryka działa. Elektryka działa. Ja używałem wtedy 704.1 więc to nie problem softu...
MiGsu Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Dokladnie, ja bym patrzył w tym wypadku na K linie jako pierwsza. Ja zle puscilem wiązkę z fotela do podłogi, zła strona i jak zona zmienila ustawienie fotela to po chwili cyrk. Auta nie mogłem otworzyc! Podswietlanie samo się uruchamialo w nocy np. na klimatroniku. Chyba we wszystkich sterownikach mialem bledy. W zegarach 14 . Okazalo się ze wiazka w pewnej pozycji fotela byla docisnieta do podłogi.
-miki- Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Ja wiazke puscilem w ori kanałach w miare luźno. Wystarczy na krótko zmostkowac k line w gnieździe diagnostyki i fotela? Edytowane 14 Lutego 2015 przez -miki-
-miki- Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Tak samo jak cany połączyłem na krótko pin 15 zielono niebieski kabel w gnieżdzie diagnostycznym z pinem 9 w czerwonej kostce a poóżniej z samym sterownikiem memo i dalej to samo
Bart-S Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Tak samo jak cany połączyłem na krótko pin 15 zielono niebieski kabel w gnieżdzie diagnostycznym z pinem 9 w czerwonej kostce a poóżniej z samym sterownikiem memo i dalej to samo No to teraz - zakładając że wszystko jest dobrze podłączone, pozostaje szukać szczęścia z innym sterownikiem memo...
bobikos Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Ja mam B6 i VCDS oraz VAS nie chce się komunikować pamięcią foteli (oraz PDC, radiem i BT). Za to bez problemu działa kabelek KKL i VAGCOM 3.11. Możesz spróbować połączyć się takim sprzętem. Wiem że mój to B6 a Twój B7 ale spróbować warto. Sterownik jest diagnozowany po linii K więc może zadziała. Edytowane 19 Lutego 2015 przez bobikos
Bart-S Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 W B7 przy pomocy 311.2 nie połączysz się z większością modułów a co dopiero zmiana kodowania. Dla B7 potrzebny jest już HEX CAN.
bobikos Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Masz rację, lecz należy zadać pytanie z którego roku jest sterownik od pamięci. Spróbować KKLem nie zaszkodzi, w końcu to tańsze niż kupno nowego sterownika pamięci. Edytowane 19 Lutego 2015 przez bobikos
-miki- Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 mój kabel to klon 12.12 z większością sterowników się nim nie połącze, jutro spróbóje jeszcze innym kablem i wtedy zobacze co z tym dalej
worm87 Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Chciałbym jeszcze wrócić do tematu silniczków. Czy do rozszerzenia wiązki ze zwykłej elektryki na taką z pamięcią potrzebuje do każdego z silniczków dołożyć po dwa kable? Jakie do tego piny??
biggman Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Wiazka fotela pod pamiec jest zupelnie inna, gra nie warta swieczki, bardzo duzo pracy by bylo plus dwie kostki do sterownika pamieci i inaczej rozprowadzone kable do guzikow sterowania
worm87 Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Wiazka fotela pod pamiec jest zupelnie inna, gra nie warta swieczki, bardzo duzo pracy by bylo plus dwie kostki do sterownika pamieci i inaczej rozprowadzone kable do guzikow sterowania A wiązka fotela jest ta sama dla obu konfiguracji silniczków? (3+1 i 2+1+1)
turzol Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Mam 2 pytania odnośnie memo bo w całym wątku pojawiają się zbieżne informacje - czy funkcja tilt realizowana jest w B6/B7 dla obu lusterek czy tylko dla lusterka pasażera (prawego)? - mając cały układ memo wraz z lusterkami czy po przekroczeniu 30km/h faktycznie rozkładają się lusterka jak ktoś tutaj wspomniał w wątku?
biggman Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) 1. Tylko dla pasażera 2. Nie rozkładają się Edytowane 21 Maja 2015 przez biggman
turzol Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 1. Tylko dla pasażera 2. Nie rozkładają się Dziękować, w końcu znalazłem czas i dokoncze instalacje u siebie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
turzol Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Jeszcze nie zrobiłeś tego moda [emoji14] Teraz robię wszystko zaległe hurtem : PDC P&T, Homelink, Memo,czujn.jakości, fotochrom zewn,airbag off itp.Panowie szybkie pytanie czy prowadząc kabel przez wtyczkę 20pin w słupku A koniecznie trzeba się połączyć z pin4 który jest przecież obsadzony? Można wykorzystać wolny pin np 9?
Rekomendowane odpowiedzi