Wihajster Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 zmienić Tan felerny imbus i oddać wałek do regeneracji z gniazdem i tak zrób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 zmienić Tan felerny imbus i oddać wałek do regeneracji z gniazdemi tak zrób Nie mogę się powstrzymać-napiszę.. Jeden z użytkowników(skoda forum), który przeszedł na 1.9 w superbie bss podjechał do nas i powiedział tak:"Zróbcie coś, ponieważ nie mogę sprzedać samochodu". Żal się chłopa zrobiło-odpowiedź była prosta- "JEDŹ DO TEGO, KTÓRY NARUSZYŁ KONSTRUKCJĘ SILNIKA JEŚLI NIE WYMIENIŁ WAŁU OD NP:BKD"...dyskusja była długa..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niestandardowy Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Ale Wihajster przeciez napisal zeby poprawic gniazdo a nie wywalac walki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarowka79 Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Zaczne od zartu ... Moze jak nie wiadomo co lepsze - walki, nie walki to moze niech wszyscy sobie wstawia do 1.9 walki i wtedy dopiero bedzie silnik idealny Na powaznie mam blb od stycznia 2008. Przekopalem wszystkie fora na swiecie od azji po stany patrzac w lewa strone Mamy dzieki bogu 2015 moje auto przezylo na fabrycznym lancuszku i walkach i zabieraku. Odpukac... Mam juz modul gotowy do wymiany. Chce zrobic kompletny material video. Dokladnie krok po kroku. Nie opisy czesci i skakanie po lebkach co trzeba z pominieciem ze 100 istotnych faktow. Po ktorych mechanicy nawet instaluja przeciwwage z walkami do gory. Nigdy tego nie robilem nawet nie wymienialem rozrzadu. Wiec ze zdobytej wiedzy lat 7 minelo, ktore ciagle mobilizowaly mnie do tego jestem gotow. Nie mowie, ze bedzie latwo. Moze nawet sie nie uda. Pewnie 50% tego forum teraz sie smieje 30 % puka w czolo 10 % zyczy mi spierniczenia i reszta a moze mu sie uda. CDN ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 25 Marca 2015 przez zarowka79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Ale Wihajster przeciez napisal zeby poprawic gniazdo a nie wywalac walki jesteśmy w temacie" likwidacja wałków......" dlatego zostało to napisane aby przestrzec innych przed kastracją Edytowane 26 Marca 2015 przez FUTURUM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarowka79 Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 W uzupelnieniu mojej powyzszej wypowiedzi. Wywalenie walkow jest jakas opcja - nie mowie, ze zla opcja - napewno jest to sposob na usuniecie "usterki". Wypowiem sie jasno - jestem jak najbardziej w temacie. Sam chcialem zrobic delete walkow, juz prawie kupowalem czesci az tu nagle wrocily wspomnienia... Mialem 1.9 poczciwego AWX'a, kiedy przesiadlem sie po trzech latach z AWX na BLB bylem zachwycony. Ta plynnosc, prawie nie wyczuwalem klekotania silnika. Przy dodawaniu gazu wchodzil plynnie na obroty, wrecz bylo slychac swist zasysanego powietrza. Niesamowita ronica - wrecz przepasc. Zal mnie naszedl. Ciezko bylo ale zakres prac, ktore trzeba przeprowadzic - z wymiana walu ... sam nie wiem czy koszta nie sa porownywalne z dobrym modulem z zachowaniem tych wszystkich wspomnien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niestandardowy Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ale Wihajster przeciez napisal zeby poprawic gniazdo a nie wywalac walki jesteśmy w temacie" likwidacja wałków......" dlatego zostało to napisane aby przestrzec innych przed kastracją futurum musisz manuala stworzyc co do regeneracji gniazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzior Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 No i prosze zaslepiles tez kanal olejowy po drugiej stronie ( ten na ktorym uciekalo cisnienie) ? Czekajmy na relacje z jazdy ! Jeśli pytasz o ten kanał zaznaczony przez jaro4444 na foto - to oczywiście zaślepiłem i wszystkie śruby dałem na kleju tak jak to robi fabryka :> Witam pytanko jaki kanal trzeba zaslepic nie moge odszukac tego foto,zamienilem pompe w moim blb na taka z 1.9 furka pali chodzi na wolnych obrotach idealnie ale po przejechaniu kilkuset metrow pojawil sie komunikat niskiego cisnienia oleju i piz*eczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 kanał olejowy ktory juz nie bedzie potrzebny po kastracji wałków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelkiwi Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Bez wymiany wału swap jest półśrodkiem. Za duże wibracje przy 2300-2600 obr/min. Jednemu to pasuje, większości nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotoM Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Czyli najlepiej jest włożyć wał korb też od np avf niż na ori wał 2.0 zmieniać koło zębate...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajes666 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dłuższy czas nie zaglądałem tu i zdziwiły mnie teksty o wibracjach czy wymianie wału. Jeżdżę już kilka lat po kastracji bez obaw nagłego zaniku ciśnienia oleju. Nie wymieniałem wału i nie ma wibracji przy 2300 - 2600 obr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert11 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Przebieg 195k zdecydowałem się rozebrać pompę i sprawdzić imbuls i gniazdo imbuls juz był sporo objechany gniazdo całkiem przyzwoite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelkiwi Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Czyli jak to mawiają tuż przed. Ze zdjęcia wynika że lada moment mogło by imbusa obrócić. Trafiłeś z przewidywaniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzks Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Witam czy ktoś już robił swap pompy w A4 B7 2.0 TFSI ?? Jest tak samo jak przy 2.0 TDI ?? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej2575 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 silnik bpw 2006r czy napęd z wału jest na kołach zębatych czy na łańcuchu bo zgłupiałem jedni piszą tak drudzy tak dzięki za odpowiedż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 silnik bpw 2006r czy napęd z wału jest na kołach zębatych czy na łańcuchu bo zgłupiałem jedni piszą tak drudzy tak dzięki za odpowiedż obie wersje obowiązują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarowka79 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Mamy dzieki bogu 2015 moje auto przezylo na fabrycznym lancuszku i walkach i zabieraku. Odpukac... Mam juz modul gotowy do wymiany. Chce zrobic kompletny material video. Dokladnie krok po kroku. Jak obiecalem tak zrobilem - mam nadzieje, ze ten material z 55-oma filmami cos pomoze, kto nie chce niech nie oglada.http://a4-klub.pl/index.php?/topic/323190-wymiana-walkow-wyrownowazajacych-zmiana-typu-napedu-pompy-oleju-z-lacnuszka-na-kola-zebate-20tdi-blb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksiadz Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Witam czy ktoś już robił swap pompy w A4 B7 2.0 TFSI ?? Jest tak samo jak przy 2.0 TDI ?? Pozdro Znajomek robił, dlatego też wcześniej pisałem że jest możliwość... ale o szczegóły nie pytaj bo nie znam, czy są jakieś różnice, czy wszystko tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzks Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Witam czy ktoś już robił swap pompy w A4 B7 2.0 TFSI ?? Jest tak samo jak przy 2.0 TDI ?? Pozdro Znajomek robił, dlatego też wcześniej pisałem że jest możliwość... ale o szczegóły nie pytaj bo nie znam, czy są jakieś różnice, czy wszystko tak samo. A jest ktoś kto jest w stanie pomóc lub zna kogoś kto pomoże w tej kwestii ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi