Opublikowano 24 Maja 201412 l może mi ktoś podopowiedzieć jak jest z ksenonami cyz bixenonami kupionymi w UK czy one będą po prostu oślepiać jak je przywioze do PL i zamontuje w kraju? czy one są juz produkowane europejsko albo da się je ustawić żeby nei oślepiały ?
Opublikowano 24 Maja 201412 l może mi ktoś podopowiedzieć jak jest z ksenonami cyz bixenonami kupionymi w UK czy one będą po prostu oślepiać jak je przywioze do PL i zamontuje w kraju? czy one są juz produkowane europejsko albo da się je ustawić żeby nei oślepiały ? będą oślepiać, trzeba wymienić przesłony (czy też przysłony ) na europejskie
Opublikowano 6 Czerwca 201412 l a ja mam takie pytanie, ogolnie nie chcialem zakladac niowego tematu wiec napisze tutaj. Nie mam w swoim aucie ksenonów, biksenonów... tylko zwykle lampy soczewkowe. Nurtuje mnie pytanie czy w miejsce zarówek postojowych mozna wsadzić jakies inne mocniejsze zarówki tak zeby mozna bylo jezdzic tylko na tych postojowych w dzien..? Nie chce zakladac zadnych ledów w zderzaku bo moim zdaniem szpeci to auto i szukam innego rozwiazania.
Opublikowano 6 Czerwca 201412 l Po pierwsze jak chcesz bez rzeźby zmniejszyć natężenie światła tychże żarówek gdy załączysz światła mijania. A tak nakazują przepisy. Mówię tu o funkcji DRL. Nie wspomnę tutaj o legalności użycia świateł pozycyjnych jak DRL Po drugie..... nie ma takich żarówek. Skoro będą ci świecić tylne pozycyjne, to sprawdź czy masz moduł MCE w wersji High i zakoduj tryb skandynawski. światła mijania będą się same zapalać i gasić.
Opublikowano 22 Czerwca 201412 l Mam pytanie. Od razu na wstępie zaznacze że niekoniecznie chce tak postąpić kieruje mną tylko ciekawość. Czy zamienniki D1S i D2S ( takie typowe allegro +- 15zł szt) mogą uszkodzić przetwornice w audi?
Opublikowano 22 Czerwca 201412 l Valeo jest bardzo podatne. Jesli wymienisz np na KOITO z toyoty to spokojnie mozesz smigać nawet na najtańszych żarnikach. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Opublikowano 10 Lipca 201412 l Panowie, jeden bix od gwertego zapala mi się tylko za 1 razem, po odpaleniu (czyli przekręcenoiu stacyjki 2 raz) już nie świeci. Mam włącznik auto, druga lampa świeci normalnie, gdzie szukać przyczyny. Lampy mają 5 ms
Opublikowano 14 Lipca 201412 l Zamien miejscami palniki, i zobacz co będzie się działo. nic się nie zmieniło. Mam włacznik auto, zauwazyłem, że po 1 przekręceniu stacyjki lampy sie zapalają, po kolejnej próbie 1 już nie zaskakuje
Opublikowano 14 Lipca 201412 l Wyjmij włącznik całkowicie. Powinny lampy oświecić na stałe Jeśli tak będzie, do sprawdzenia błędy MCE i lusterka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 17 Lipca 201412 l Wyjmij włącznik całkowicie. Powinny lampy oświecić na stałeJeśli tak będzie, do sprawdzenia błędy MCE i lusterka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk nie świecą wogóle, po wyciągnięciu ---------- Post dopisany at 23:33 ---------- Poprzedni post napisany at 08:21 ---------- gdy mam włącznik świateł auto reflektory po przekręceniu stacyjki zapalają się, po starcie silnika zapala się tylko jeden
Opublikowano 18 Września 201411 l Witam Panowie. Nie chce zakładać nowego teamtu, wiec zapytam tutaj. Ma ktoś sprawdzonego sprzedawce/allegrowicza z pewnymi oryginalnymi żarówkami d2s philipsa 4300k max 4800k oraz przetwornice KOITO?? za dużo podróbek jest w necie i nie che ryzykować trefnego zakupu. Za pomoc z góry dziekuje
Opublikowano 6 Października 201411 l Zwroccie uwage na to ze ori bi xenon z czarnym srodkiem montowany w s4 b6 rozni sie wielkoscia soczewki(jest mniejsza)od ori bi xenonu z czarnym srodkiem montowanym w A4 B6 Tak naprawde do a4 b6 jest 5 rodzajow lamp - zwykly odblysnik - soczewka mala - soczewka mala xenon - soczewka duza bi xenon czarne wnetrze lampy - soczewka mala bi xenon czarne wnetrze lampy,montowana do S4 Pominalem model cabrio i auta na rynek amerykanski Jak rozróżnić lampy po numerach, chodzi o odróżnienie dużej soczewki Xenon Plus od małej soczewki Xenon Plus z S4 (oba wnętrza czarne) ? I jeszcze jedno - czy warto szukać lamp Xenon Plus, czy lepiej dać komuś do modyfikacji zwykłe Xenony (zmiana soczewki/regeneracja odbłyśnika)?
Opublikowano 17 Października 201411 l mam pytanko odnośnie xenonów, bi xenonów... w swojej b6 mam zwykle lampy a chcialem zmienoc na bixenony, dolozyc do tego samopoziom i oczywiscie moduł DRL... zaupiłem niby bixenony ale zapytalem kolegi i powiedzial mi ze to xenony... prosilbym o odpowiedz fachowców jakiego rodzaju to lampy i czy światla drogowe palą się częściowo też z żarnika...? i czy można zamontowac do tych swiatel moduł drl? http://www.directupload.net/file/d/3778/zpis4jyq_jpg.htm http://www.directupload.net/file/d/3778/gzh8b734_jpg.htm http://www.directupload.net/file/d/3778/lil3wnhr_jpg.htm Edytowane 17 Października 201411 l przez Maciek02
Opublikowano 17 Października 201411 l Jestes pewny ze to bixenony? I swiatla drogowe pala sie z h7 z odblysnicy i czesciowo z soczewki?
Opublikowano 18 Października 201411 l i do tych lamp spokojnie moge dozucic moduł drl i bedzie to dzialac jak u kolegi z forum? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/227985-montaz-modulu-drl-w-swiatlach-drogowych/