Ciepły Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Chwytasz za obudowę w miejscu mieszka i ciągniesz
Reggi Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 ehhh no i pupa.... jestem po rozmowie i wiem wszystko niestety koszt mnie zabił... bo tak - wykonanie formy 1 szt, na wszystkich co nie jest problemem - bo można rozłożyć koszty to 800 zł... problemem jest polakierowanie tego carbonu, bo można to zrobić na sztukę wtedy wyjdzie tanio ale podobno to żółknie z czasem i jest porażka... a pełne profesjonalne wykonanie kosztuje gdzieś w granicach 500 zł za komplet z malowaniem u lakiernika... efekt miażdży niestety koszty też ;( ;( ;( a do tego trzeba te listwy zdjąć i dostarczyć na miejsce... no , i zostaje po staremu : carbon to rarytas :kox: :kox: I ty jesteś spadkobiercą węgla :naughty: :kox:
A4_Dominik_WAW Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Czy ktoś ma jakieś foto po oklejaniu swoich listw dekoracyjnych ? Może jakiś carbon 3M, czarny mat lub połysk ?
aju Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 carbon przyklejany trąci trochę... bo żaden nie wygląda jak ori
A4_Dominik_WAW Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Witajcie. Sa specjalne folie wylewane uzywane miedzy innymi do zmiany koloru auta robilem cos takiego u siebie: Koszt FOLII 130pln Koszt z robicizna gdyby ktos byl zainteresowany to 300pln Dostepne cztery kolory "Carbonu" Fotki sredniej jakosci bo telefonem (gdyby ktos byl zainteresowany to zrobie i wysle dokladniejsze na maila) Oryginalnego nie miałem okazji widzieć ale ten efekt mi się podoba, ciekawe jak wygląda czarny matowy albo z połyskiem ala black piano. Widziałem też srebrny carbon ale to już chyba była by pierwsza próba założenia takiej okleiny.
simon__75 Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Witajcie. Sa specjalne folie wylewane uzywane miedzy innymi do zmiany koloru auta robilem cos takiego u siebie: Koszt FOLII 130pln Koszt z robicizna gdyby ktos byl zainteresowany to 300pln Dostepne cztery kolory "Carbonu" Fotki sredniej jakosci bo telefonem (gdyby ktos byl zainteresowany to zrobie i wysle dokladniejsze na maila) Oryginalnego nie miałem okazji widzieć ale ten efekt mi się podoba, ciekawe jak wygląda czarny matowy albo z połyskiem ala black piano. Widziałem też srebrny carbon ale to już chyba była by pierwsza próba założenia takiej okleiny. Wyzej pokazany efekcik powalil mnie na kolana. Chetnie bym zaplacil komus coby tak wlasnie okleil u mnie wiekszosc elementow. Jakis chetny ?
soolek Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Samo oklejenie to pryszcz. Gorzej z demontażem listew.
aju Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 nie jest tak tragicznie dzień rozbierania ale podobno w B6 jest trochę łatwiej
aju Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 tylko przemyśl czy chcesz mieć okleiny jak w calibrze po tuningu
KERCZI Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Simon ja Ci moge z kumplem okleic...
A4_Dominik_WAW Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Witajcie. Sa specjalne folie wylewane uzywane miedzy innymi do zmiany koloru auta robilem cos takiego u siebie: Koszt FOLII 130pln Koszt z robicizna gdyby ktos byl zainteresowany to 300pln Dostepne cztery kolory "Carbonu" Fotki sredniej jakosci bo telefonem (gdyby ktos byl zainteresowany to zrobie i wysle dokladniejsze na maila) Jeżeli ten efekt jest w stylu calibry to ja chyba polubię ople :> Moim zdaniem wszystko zależy od materiału a współczynnik cena jakość jest zadowalający bo jakoś nie widzi mi się w 1.9TDI oryginalny carbon za astronomiczną kasę. Kolejnym przykładem są dekory w aucie Pinczi-czego
aju Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 w 1.9TDI oryginalny carbon za astronomiczną kasę. Kolejnym przykładem są dekory w aucie Pinczi-czego no właśnie o nich mówię, dla mnie to porażka, też chciałem oklejać ale jak to zobaczyłem to podziękowałem i w końcu znalazłem ori carbon.... Ale to wasze auta i możecie oklejać sobie nawet w sreberka po czekoladzie
A4_Dominik_WAW Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 w 1.9TDI oryginalny carbon za astronomiczną kasę. Kolejnym przykładem są dekory w aucie Pinczi-czego no właśnie o nich mówię, dla mnie to porażka, też chciałem oklejać ale jak to zobaczyłem to podziękowałem i w końcu znalazłem ori carbon.... Ale to wasze auta i możecie oklejać sobie nawet w sreberka po czekoladzie Każdy chwali to co ma :> a za taką kasę to wydaje się że jest najpiękniejsze stosunek jakości do ceny mi bardziej odpowiada przy dobrej folii
Młody Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Myślę że do B6 najlepszym wyjściem jest szczotkowane alu
A4_Dominik_WAW Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Myślę że do B6 najlepszym wyjściem jest szczotkowane alu Zgodzę się że szczotkowane alu nie ma sobie równych!!! szkoda tylko że koszty są dosyć spore chociaż zapewne warto.
Adriano007 Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Panowie macie może namiar na firmę która robi folię w kolorze mat aluminium- chdzi mi o oklejenie lusterek zewnętrznych. Jeśli tak to bardzo proszę o namiar na firmę. Na allegro znalazłem takową folię ale nie byla to folia firmy 3M wiec chyba nie warto zawracać sobie nią gowy.[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2010, 20:16_________________________________________________Na allegro znalazłem tylko coś takiego: http://moto.allegro.pl/folia-srebrna-aluminium-i1220802348.html
Dibo Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Ja z kolei szukam folii 3M w kolorze beż/kość słoniowa. Widział ktoś gdzieś taką folijkę ?
A4_Dominik_WAW Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Ja z kolei szukam folii 3M w kolorze beż/kość słoniowa. Widział ktoś gdzieś taką folijkę ? Ja widziałem 4 kolory folii 3M jeżeli chodzi o carbon.
Rekomendowane odpowiedzi