ziomek0101 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Ja własnie tez wczoraj założyłem takie lampy i jedna mi sie w srodku ruszała, okazało się że tu gdzie sie recznie reguluje góra ,dół wypadł taki plastik i musiałem go skleić i teraz trzyma. Koledzy a co to może być że obydwie lampy paruja troche przy kierunkowskazach?? Lampy nie były klejone itp...
ziomek0101 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Własnie że wszystko jest dobrze załozone. Szczegolnie nocą jak sie dłużej pojezdzi na swiatłach to zaczyna parować od dołu na kierunkach...
Kwinto69 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 w dekielkach są uszczelki które mogą się zle wyłożyć lub być wygniecione zobacz i taka opcje
Wind911 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Mam lampy Valeo zarowki oczywiscie H7 rocznik 99, ktora sruba regulacyjna sluzy do podniesienia swiatel mijania? Swiatla byly ustawiane na przegladzie. Widze dwie regulacje. Jedna przy kierunkach, druga po drugiej stronie ... Chce ciut unies i zbytnio nie mieszac nie wiedzac ktora do czego sluzy...
Gwerty Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 przy kierunku prawo-lewo . a ta przy chłodnicy góra-doł
Wind911 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Ok thx. Korekta juz zrobiona. Pozdrawiam
sm4kosz Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Również powoli zabieram się do przekładki. Kupiłem zespolone Depo i pojawiają się problemy. Po wycięciu błotnika nie mogę wpasować tam lampy. Raz wystaje za błotnik, docisnę to między lampą a błotnikiem jest dziura . Może za mało mam tam wycięte ? ma być idealnie pod kątem prostym rant czy może być trochę zaokrąglony ? Druga sprawa to uszy do mocowania też bardzo ciężko wchodzą na swoje miejsce (aż się boje by nie połamać). Powiedzcie czy u Was też z takim oporem to wchodziło wszystko ? czy to u mnie coś nie tak ? z góry dzięki. EDIT: Jeszcze jedno pytanko. Wokół lampy jest guma(uszczelka?) ona ma być pod schowana i niewidoczna pod rantem błotnika czy ma iść równo z błotnikiem ? Może ktoś poratuje fotką lampy zamontowanej i z bliska jak dokładnie to wygląda przy błotniku. Każdy przeważnie wrzuca fotki gotowej przekładki robione z kilku metrów i nic nie mogę się tam dopatrzeć.
greg24 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 chyba idealnie nigdy nie bedzie a co do wkladania to wchodzi ciezko.. przy tym dolnym zaczepie od strony chlodnicy mozesz lekko odkrecic takie gowienko powinno lepiej wchdzic.. moze wtedy lepiej uda ci sie ja wyposrodkowac zebys byl zadowolony
Kraker Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Ma ktoś namiary na nówki Depo w cenie niższej niż na Alledrogo? Może ktoś z forum sprzedaje taniej?
Gwerty Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 a czemu upierasz sie na nowki? popytaj ludzi na jaki shit mozna trafic. a szczegolnie z ostatnich lat produkcji. klej jest tak twadru ze lampy rozklejają sie dosłownie same. problem trzesacych sie soczewek rozwiazali tak ze przeguby zalewają twardym klejem i zero elastycznosci i jak sie reguluje to potrafią mocowania popękac. jak coś to mam dojscie z w granicach 350zł za pare
r7adek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 A co lepsze valeo czy depo ? Tylko zwykle nie xenon
Cris Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 A co lepsze valeo czy depo ? Tylko zwykle nie xenon jasne że valeo
Kwinto69 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Również powoli zabieram się do przekładki. Kupiłem zespolone Depo i pojawiają się problemy. Po wycięciu błotnika nie mogę wpasować tam lampy. Raz wystaje za błotnik, docisnę to między lampą a błotnikiem jest dziura . Może za mało mam tam wycięte ? ma być idealnie pod kątem prostym rant czy może być trochę zaokrąglony ? Druga sprawa to uszy do mocowania też bardzo ciężko wchodzą na swoje miejsce (aż się boje by nie połamać). Powiedzcie czy u Was też z takim oporem to wchodziło wszystko ? czy to u mnie coś nie tak ? z góry dzięki.EDIT: Jeszcze jedno pytanko. Wokół lampy jest guma(uszczelka?) ona ma być pod schowana i niewidoczna pod rantem błotnika czy ma iść równo z błotnikiem ? Może ktoś poratuje fotką lampy zamontowanej i z bliska jak dokładnie to wygląda przy błotniku. Każdy przeważnie wrzuca fotki gotowej przekładki robione z kilku metrów i nic nie mogę się tam dopatrzeć. u mnie ta guma od strony kierowcy jest idealnie a z drugiej coś nie bardzo dochodzi... <br /><br /> <br /><br />
ziomek0101 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Masz identyczny kolor jak moj itez lampy zmienialem niedawno... jak ci zle dochdoza do błotnika to musisz najpier ustawic dobrze pas przedni;> odkrec te dwie lub trzy sruby i nasun na swoje miejsce pas z chlodnica co jest caly;> ja tak mialem przestawiony ze mi nie zgrywalo sie
Kwinto69 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 pewnie tak bo w zeszłą zimę przypikowałem w filar jak szalałem na rękawie:whistling:
sbenios Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 A ja tam ostatnio kupiłem nówki DEPO i jak na razie jest ok. Zamontowałem, jest ładna granica światło/cień i tylko na +. Nic nie paruje, nie skacze w środku. Kiedyś za to będzie trzeba wstawić jakieś lepsze żarówki i palniki, może HID może Xenon Ja wyszedłem z założenia, że wole nowe Depo niż 10 letnie regenerowane i nie żałuje decyzji.
greg24 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 ja też nie żałuje nie były strasznie drogie a świecą dobrze. Na długich jest rewelacja a co do mijania kwestia przestawienia się na soczewke bo gdy jest brudna można nic nie zobaczyć plus oczywiście kwestia żarówek ale jak najbardziej mogę polecić..
fejsu Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 koledzy mam depo ale jeszcze się nie zabrałem do wymiany bo kompletowałem wszystko,silniczki mam od golf (bora)IV podobno podejdą,ale mam pytanie gdzie jest ich miejsce?do starych lamp w aucie nie zaglądałem za to w domu zaglądałem do nowej,konkretnie lewej,i patrzę,patrzę i nie wiem gdzie ten silniczek ma się mocować,prosiłbym o wytłumaczenie miejsca na przykładzie lewej lampy
przemciotorun Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 bo teraz masz wkrecona regulacje manualna, musisz ja wykrecic, wypiac lepek i wmiejsce jej wlozyc silniczek, jest w sierodku pod duza pokrywka na dole od strony chłodnicy (chyba)
Rekomendowane odpowiedzi