Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

lukaszr

Rekomendowane odpowiedzi

ta zmiotka... akurat duster będzie używał kolega, wiec od niego zdam relacje, ale ja sam pewnie też spróbuje ;)

kosztował 55zł

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jestem po uzyciu Dodo Juice Diamond White (Hard Wax) i moja ocena tego wosku to :thumbdown:

Połowe dachu zrobiłem właśnie tym woskiem a drugą połowę Megsowym NXT Tech Wax 2.0 i dziś w deszczu było dokładnie widać róznicę chociażby na kropelkowaniu wody.

Juz po nałożeniu było czuc różnice w dotyku lakieru a mianowicie po NXT 2.0 lakier był bardziej śliski.

Czy ktos ma podobne spostrzeżenia??

Takie pytanie na szybko.

Myję auto przed glinką i nie mogę zmyć wosku :kwasny: Auto niedawno zakupione więc nie mam pojęcia co tam na niego nakładał poprzedni właściciel.

Myłem go kilka razy już na bezdotykówkach i dwa razy OPTIMUM CAR WASH

Myć czymś mocniejszym ? czy olać i zacząć zabawę od glinki ?

może Ludwik ?:kox:

Rozcieńczonym ? Ciekawe czy w mniejszej mieścinie jaką są Ryki uda mi się to gdzieś dostać.

1:1 z wodą zdemineralizowaną, kupisz to w prawie każdym większym serwisie elektrycznym.

Jestem po uzyciu Dodo Juice Diamond White (Hard Wax) i moja ocena tego wosku to :thumbdown:

Połowe dachu zrobiłem właśnie tym woskiem a drugą połowę Megsowym NXT Tech Wax 2.0 i dziś w deszczu było dokładnie widać róznicę chociażby na kropelkowaniu wody.

Juz po nałożeniu było czuc różnice w dotyku lakieru a mianowicie po NXT 2.0 lakier był bardziej śliski.

Czy ktos ma podobne spostrzeżenia??

mam bezpośrednie porównanie Coli 476 vs NXT 2.0 i faktycznie, ten drugi wydaje się być bardziej śliski i gładki(?) w dotyku. Za to kropelkowanie i trwałość, a więc i ochrona zdecydowanie po stronie Coli:wink:

Panowie jakaś masakra z tym MEGUIARS CLEAR COAT SAFE RUBBING COMPOUND 473ML właśnie skończyłem i udało mi się spolerować maskę, zderzak i błotniki :facepalm: ryski małe co prawda po mozolnej polerce nikną ale te większe to raczej nie dam rady spolerować tym środkiem ręcznie.

I cała niedziela pewnie spędzona w garażu będzie żeby to skończyć :doh:

megujarsem altimejt kamppołnd pójdzie :D hehehehe

ale też sie trzeba napracować:wink:, ja w tym roku daję tylko glaze Black Hole, a w przyszłym pójdzie korekta maszynowa:decayed:

megujarsem altimejt kamppołnd pójdzie :D hehehehe

ale też sie trzeba napracować:wink:, ja w tym roku daję tylko glaze Black Hole, a w przyszłym pójdzie korekta maszynowa:decayed:

Nie ładnie tak maskować :grin:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...