wladi Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 dobrze jest napisane IPA to alkohol który mieszasz z wodą destylowaną i zmywasz resztki pasty i usuwasz wszystkie tłuszcze zawarte w paście, to takie coś do inspekcji po polerowaniuAcha czyli moczę w tym szmatkę i lecę całe auto?
Tomasz Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 EUROW SHAG WEAVE MICROFIBRE TOWEL - REWELACYJNA I POPULARNA MIKROFIBRA - ShowCarShine - Detailing Shop jedne z najdelikatniejszych w tej kategorii cenowej:wink: No ok ale jak tą ścierką zacznę polerować to nie będzie łapała brudu? Bo ja to zawsze szmatami poleruję i muszę bardzo często zmieniać na nowe bo łapią pozostałości pasty i potem rozmazują wosku np dajesz tak cienką warstwę że nie będzie ani łapać ani rozmazywać
wladi Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 No ok ale jak jadę ręcznie polerkę to wiadomo że tak dokładnie nie rozprowadzę pasty więc i tak zostanie trochę nalotu a potem to jak tą szmatką będę leciał to nie będzie na niej brudu i nie będzie rozmazywała?
variocustoms Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wladi, masz butelkę z atomizerem, rozpylasz IPA i ścierasz mikrofibrą do sucha i sprawdzasz czy coś z pasty zostało, wosku oczywiście sie IPA nie traktuje, tylko i wyłącznie pasty ścierne
Tomasz Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wladi, masz butelkę z atomizerem, rozpylasz IPA i ścierasz mikrofibrą do sucha i sprawdzasz czy coś z pasty zostało, wosku oczywiście sie IPA nie traktuje, tylko i wyłącznie pasty ścierne dokładnie, źle napisałem:doh:
wladi Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wladi, masz butelkę z atomizerem, rozpylasz IPA i ścierasz mikrofibrą do sucha i sprawdzasz czy coś z pasty zostało, wosku oczywiście sie IPA nie traktuje, tylko i wyłącznie pasty ścierneNo ok to już wiem jak się IPA obchodzić ale nadal nie otrzymałem odpowiedzi czy ta szmatka ogarnie resztki po polerowaniu:naughty:
variocustoms Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wladi, mam pomysł, nie chce mi się pisać jak małemu dziecku, weź auto, kastę piwa i na Poznań wal, pokażę Ci wszystko na miejscu
wladi Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wladi, mam pomysł, nie chce mi się pisać jak małemu dziecku, weź auto, kastę piwa i na Poznań wal, pokażę Ci wszystko na miejscu Pomysł jest całkiem w porzo:naughty: coś pomyślimy w tym temacie jak się ogarnę po sezonie:decayed:
variocustoms Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 spać jest gdzie, karaoke też mam sorry za OT w temacie
wladi Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Ok kończymy nawijanie makaronu na uszy coś się pomyśli:wink:
variocustoms Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 no cóż jutro reszta korekty, potem M4000 i wosk który tak pachnie, że można go zjeść przyszły tydzień się szykuje BMW1 na pół korekty więc przetestuję Scholla W09, sam jestem ciekawy efektu, kolorek auta ładny niebieski metallic
JawoR36 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Jakiś kretyn przeleciał mi kluczem całą Audi po długości, uszkodzony został tylko bezbarwny.. Malować czy polerować? Co bardziej się opłaca cenowo?
variocustoms Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 jak rysa nie jest głęboka to sanding i polerka, trzeba na żywo ocenić, może jak będziesz w Poznaniu to mogę sprawdzić czy da się to jakoś wyprowadzić, (mam nadzieję, że to Wschowa na trasie Poznań-Leszno)
JawoR36 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Tak, innej nie ma w Polsce Tak specjalnie do Poznania to się nie wybieram, najgorsze jest to, że nie bardzo wiem, gdzie się udać, by mi to zrobili.
variocustoms Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 za dużego wyboru niestety nie masz w okolicy, może Leszno, jest jakiś detailing albo Poznań
Kali S4 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 najgorsze jest to, że nie bardzo wiem, gdzie się udać, by mi to zrobili. najprościej,podjedź do jakiegoś lakiernika niech zobaczy czy da radę to zrobić bez malowania ---------- Post dopisany at 13:55 ---------- Poprzedni post napisany at 10:35 ---------- Panowie, czym najlepiej nakładać Gold Class Endurance High Gloss Tire Gel na oponę?
przemciotorun Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 ja używam takiego aplikatora MONSTER SHINE APLIKATOR DRESSINGU DO OPON - ShowCarShine - Detailing Shop czasmi pomagam sobie pedzelkiem.... zalezy od opony
Gracjan Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Jako aplikator do opon używam gąbek takich małych kuchennych, oczywiście przelatuję 4 opony i gąbkę wyrzucam
JawoR36 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Szukam teraz lakieru, aby porobić zaprawki, tzn wypełnić odpryski lakieru itp. Kod lakieru LZ9U. Gdzie szukać jakiś porządnych zaprawek w necie? Dobieranie komputerowe i na oko u lakierników czy w mieszalniach, nie wchodzi w grę ; )
Rekomendowane odpowiedzi