audia4s4 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Trasa do Poznania w jedną strone spokojnie 130-140km/h - 6 l spowrotem 160-170km/h i na światłach troche ciągłem na biegach wyszło coś około 8-9 l. Przy jeździe typu emeryt poniżej 6 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wustyle Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 trasa warszawa-olsztyn, olsztyn-warszawa zalany na full, w tamta strone nie przekraczalem 120 km/h, z powrotem juz lekki bucik wskazowka przy polowie baku - rowniutko 400 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex181266 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Ale chyba nie tak jak niesczęsny Kraków żenua w Twoim wykonaniu chłopie :gwizdanie: skoro wasze 1.9 TDI (cuber) palą do 16l/100km Palą przy bardzo szybkim i agresywnym poruszaniu sie po miescie wraz z kilkoma innym chlopakami z klubu coż poradzić dla Was Agresja to dla Nas zapewne jazda emerycka Pare tygodni temu w Krakowie koreczek ul.Nowohucka , wiem wiem kazdy może sobie walnac taką fotke po przejechaniu 100 m no ale w jakim celu miał bym to robic..... [br]Dopisany: 13 Sierpień 2008, 10:26 _________________________________________________ps. z mojej strony tyle , czekam tylko na chętnych którzy przyjada do Kraka potestować spalanie przy agresywnej jeżdzie chce zobaczyc te Wasze 6-7 :naughty: na potwierdzenie tego co wcześniej pisałem :gwizdanie: TRASA 3100 km Wieluń =>Dubrownik =>Rab =>Wieluńautostrady---130-150 km/h (200 też było) jazda po górach bardzo dynamiczna (super frajda) cztery osoby na pokładzie+bagarze paliwo----verva+eurodizel średnie spalanie 5,57 l/100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wąski Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 zgadza się ale Cuber pisze o spalaniu w mieście przy szybkiej jeżdzie a nie na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex181266 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 zgadza się ale Cuber pisze o spalaniu w mieście przy szybkiej jeżdzie a nie na trasie na podstawie tych fotek można przyjąć że 1,9 tdi b6 pali średnio od 5,3------14,8 i o to mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 na podstawie tych fotek można przyjąć że 1,9 tdi b6 pali średnio od 5,3------14,8 i o to mi chodziło :wink4 Tyle samo wyszło po przeliczeniu na stacji benzynowej czy tylko sugerujesz się FIS'em ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex181266 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 na podstawie tych fotek można przyjąć że 1,9 tdi b6 pali średnio od 5,3------14,8 i o to mi chodziło :wink4 Tyle samo wyszło po przeliczeniu na stacji benzynowej czy tylko sugerujesz się FIS'em ? po trzykrotnym tankowaniu pod korek na trasie 3100 km wyszło -------5,57 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arson15 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6872d3be110fe9be.html ja wczoraj jazdę skończyłem ze średnim 16,8l a udało mi się zrobić zdjęcie na 16,1 brak korków w Krakowie jazda wieczorem :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex181266 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6872d3be110fe9be.html ja wczoraj jazdę skończyłem ze średnim 16,8l a udało mi się zrobić zdjęcie na 16,1 brak korków w Krakowie jazda wieczorem :gwizdanie: mamy już pierwsze dane jeśli chodzi o 2,5 tdi b6 --------16,1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 a ja napisze dla odmiany o Skodzie ... podczas dlugiego likendu testowalem Roomster'a 1.9 TDI [105 PS PD] ... na trasie 1800 km [4 osoby,full bagaz] trasa różna - miasta/autostrady/troszke po gorach predkosci do 190 km/h [wiecej nie chcial ] - jednym slowem furmanka nie miala lekko [gniotlem ile sie dało ] i spalanie- [7.1 l/100 km] - takze sie zastanawiam jak Wy robicie te 5l/100 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex181266 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 a ja napisze dla odmiany o Skodzie ... podczas dlugiego likendu testowalem Roomster'a 1.9 TDI [105 PS PD] ... na trasie 1800 km [4 osoby,full bagaz] trasa różna - miasta/autostrady/troszke po gorach predkosci do 190 km/h [wiecej nie chcial ] - jednym slowem furmanka nie miala lekko [gniotlem ile sie dało ] i spalanie- [7.1 l/100 km] - takze sie zastanawiam jak Wy robicie te 5l/100 .... odpowiedź jest prosta nie gnieciemy :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 a ja napisze dla odmiany o Skodzie ... podczas dlugiego likendu testowalem Roomster'a 1.9 TDI [105 PS PD] ... na trasie 1800 km [4 osoby,full bagaz] trasa różna - miasta/autostrady/troszke po gorach predkosci do 190 km/h [wiecej nie chcial ] - jednym slowem furmanka nie miala lekko [gniotlem ile sie dało ] i spalanie- [7.1 l/100 km] - takze sie zastanawiam jak Wy robicie te 5l/100 .... odpowiedź jest prosta nie gnieciemy :gwizdanie: aha ........... na potwierdzenie tego co wcześniej pisałem :gwizdanie: TRASA 3100 km Wieluń =>Dubrownik =>Rab =>Wieluń autostrady---130-150 km/h (200 też było) jazda po górach bardzo dynamiczna (super frajda) cztery osoby na pokładzie+bagarze paliwo----verva+eurodizel średnie spalanie 5,57 l/100km a co rozumiesz pod pojeciem : jazda bardzo dynamiczna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek23 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 moj na trasie 1000km do oslo 3osoby i ponad 100kg zarcia i napojow spalil 3,7l moj rekord,przynajmniej tak pokazal fis,ktos zszedl do tego poziomu w 1.9,oczywiscie pewnie jest przeklamanie bo cos ciezko mi w to uwiezyc ale patrzac na FIS mozna sie pocieszac bo 3,7l robi wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 moj na trasie 1000km do oslo 3osoby i ponad 100kg zarcia i napojow spalil 3,7l moj rekord,przynajmniej tak pokazal fis,ktos zszedl do tego poziomu w 1.9,oczywiscie pewnie jest przeklamanie bo cos ciezko mi w to uwiezyc ale patrzac na FIS mozna sie pocieszac bo 3,7l robi wrazenie I Ty w to wierzysz choc w 0,001%? :polew: :polew: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 moj na trasie 1000km do oslo 3osoby i ponad 100kg zarcia i napojow spalil 3,7l moj rekord,przynajmniej tak pokazal fis,ktos zszedl do tego poziomu w 1.9,oczywiscie pewnie jest przeklamanie bo cos ciezko mi w to uwiezyc ale patrzac na FIS mozna sie pocieszac bo 3,7l robi wrazenie czytam .. i zwieracze mi puszczaja .... ludzie to woła o pomste do nieba ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 I Ty w to wierzysz choc w 1%? :polew: :polew: Może by tak najpierw określic co tak naprawdę traktujemy jako spalanie? * Spalanie średnie z FISa? Z jakiego minimalnego odcinka jazdy jest wiarygodne? * Spalanie chwilowe? Ja czasem mam 0.0 * Spalanie szacowane ubytkiem paliwa w zbiorniku? np. mam pełny bak-przejechałem 100km-zalewam znowu do pełna-patrzę ile weszło paliwa->tyle mi spaliło na 100km Tak czytam i czytam i te moje 8,5 l coraz bardziej mnie frustruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 I Ty w to wierzysz choc w 1%? :polew: :polew: * Spalanie szacowane ubytkiem paliwa w zbiorniku? np. mam pełny bak-przejechałem 100km-zalewam znowu do pełna-patrzę ile weszło paliwa->tyle mi spaliło na 100km A da sie tak zobaczyc wynik na FIS-ie 3,7 nawet po przejechaniu 100km?? Tylko takim sprawnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pet3r Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 moj na trasie 1000km do oslo 3osoby i ponad 100kg zarcia i napojow spalil 3,7l moj rekord,przynajmniej tak pokazal fis,ktos zszedl do tego poziomu w 1.9,oczywiscie pewnie jest przeklamanie bo cos ciezko mi w to uwiezyc ale patrzac na FIS mozna sie pocieszac bo 3,7l robi wrazenie czy to przypadkiem nie prowokacja??? :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 moj na trasie 1000km do oslo 3osoby i ponad 100kg zarcia i napojow spalil 3,7l moj rekord,przynajmniej tak pokazal fis,ktos zszedl do tego poziomu w 1.9,oczywiscie pewnie jest przeklamanie bo cos ciezko mi w to uwiezyc ale patrzac na FIS mozna sie pocieszac bo 3,7l robi wrazenie Moim ostatnio zrobiłem 5000 km po autostradach, prędkość przeważnie około 200km/h aż się olej przyjarał, przy 5 osobach i bagażu tyle, że musiałem napompować koła na 8bar, bo było mu ciężko. Zmieniłem też zawieszenie w aucie z obniżonego na podwyższone +100mm, bo bałem się, że przy tym obciążeniu będzie szorował po jezdni. Spalił mi 0,7L/100km - zrobiłem 820km i ledwo wskazówka poziomu paliwa ruszyła się z miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 moj na trasie 1000km do oslo 3osoby i ponad 100kg zarcia i napojow spalil 3,7l moj rekord,przynajmniej tak pokazal fis,ktos zszedl do tego poziomu w 1.9,oczywiscie pewnie jest przeklamanie bo cos ciezko mi w to uwiezyc ale patrzac na FIS mozna sie pocieszac bo 3,7l robi wrazenie Moim ostatnio zrobiłem 5000 km po autostradach, prędkość przeważnie około 200km/h aż się olej przyjarał, przy 5 osobach i bagażu tyle, że musiałem napompować koła na 8bar, bo było mu ciężko. Zmieniłem też zawieszenie w aucie z obniżonego na podwyższone +100mm, bo bałem się, że przy tym obciążeniu będzie szorował po jezdni. Spalił mi 0,7L/100km - zrobiłem 820km i ledwo wskazówka poziomu paliwa ruszyła się z miejsca. No chyba 0,7 Wodki podczas podróż poszło :polew: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi