Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kosiarka 1.9AVF+ -multitronic

nocny testowy przejazd po mieście w celach sprawdzenia zawieszenia (świeżo po wymianie wahaczy, amorów, końcówki stabilizatora itp)

średnie dane z FIS'a - 13,9 :polew::polew:

przy tankowaniu podobnie ok- 13,8L :kox::kox:

:banan::banan:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1.9 TDI DPF 116KM

Tankowanie do 1 odbicia przed wyjazdem :)

Trasa:

Łódź -> Władysławowo -> Hel -> Mikoszewo -> Krynica Morska -> Łódź

Łącznie 1005km (rezerwa zaświeciła się na 938km) po powrocie (FIS wskazywał ze jeszcze 30km mogę...) zatankowałem do 1 odbicia 66l więc spalanko prosto wyliczam, że 6,6L/100 ;)

W tym drogi zwykłe, przez miasta jak i autostrada, ale generalnie trasa nonstop :) jest good ale brakuje w tym modelu 6 biegu na trasie :)

Opublikowano

1.6 benzyna ADP, bez klimy opony 195

trasa 90-120km/h ok 6-6,5l

miasto lato 8-8,5l, zima 9,5-11

Opublikowano

1.8T BFB, 163KM + LPG

jazda mieszana, raz szybciej, raz spokojniej

Pełny bak-> 54litry gazu = 450 kilometrów

Opublikowano

Jazda: jak w kierunku katowic to 140-160 km/h, ja w kierunku krakowa to 60-120, bo ludzie zamulaja i nie ma gdzie wyprzedzac. Spalanie ok 6l, zawsze leje do pelna, ustawiam licznik i teraz wyjechalem prawie 1100km a wlalo sie niecale 60l. Ze spalania jestem zadowolony, bo zawsze but na swiatlach, nie oszczedzam sie jak osiagne 90 stopni i pali 6l :) To moje punto 1 75 koni z lpg, jadac max 100 km/h pali mi prawie 9 l gazu :P A przyspieszenia punto w ogolnie nie ma, az sie nawet za wyprzedzanie bez rozpedu nie biore :P A silnik w audi to 1.9 AWX. Jak jezdzilem do roboty czasem pod krakow, to spalanie w zimie nawet 4,5 l bylo na fisie :P Ale to byla jazda dziadek-style, bo gowniania droga gdzie malo okazji do wyprzedzania, a pelno busow do krakowa jedzi i pelno ciamajd jadacych 50 km/h i zamulajacych caly ruch....ehh jak ja ich nienawidze :P

A opony to 205/55 R16

Z tego co widze po uzytkownikach b7 i 2.0 tdi to az jestem jeszcze bardziej zadowlony ze mam b6 i 1.9 ;] Bo w moim osobistym guscie to: albo b6, albo b8, b7 z wygladu jest dla mnie slabe i ladniejsze jest b6 :) A ze kasy na b8 za duzo trzeba to jest b6 ;]

Opublikowano

1.8 ADR 8 L/100KM w trasie ,opony r17 225/50. maisto 11

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mi adr na oponach 195 r15 10 l spali na krótkich odcinkach.

Opublikowano

na baku do pelna 56 litrow gazu,

a4, b6, 1.8T BFB 163KM

za kazdym tankowaniem robie 450, a zdaza się 500km... ale rzadko...

---------- Post dopisany at 03:14 ---------- Poprzedni post napisany at 03:13 ----------

aha oczywicie 235/45/17 :D małe nie są :)

Opublikowano

2.4 v6 miasto 12.5L ,trasa 11L - normalna jazda do 170/h . Skrzynia multitronic,opony 235/45/18

Najmniej spalil 7,8 Jazda jak z jajkami w bagazniku (bez opakowania)- najwiecej 23l but w podlodze :decayed:

Opublikowano

60,5 L - przejechane 970km.

miasto i lokalne drogi między wioskami.

spalanie 6.24

jazda tzw. ecodriving, nie mylić z jazdą kapeluszników.

Szybkie rozpędzanie się do najwyższego biegu i utrzymywanie prędkości, częste hamowanie silnikiem. Przewidywanie na drodze.

Koła 225/40/18, 1.9 TDI 170KM, AVF.

Opublikowano

Moj 110 konny dizel na baku 60L robil wczesniej 1000km. na 17 ' powaga. Teraz ma opone 18' szersza i niestety wynik nieosiagalny :wink:

Opublikowano

Szersza tzn ile ?

225, 235 ?

Opublikowano

235

---------- Post dopisany at 10:01 ---------- Poprzedni post napisany at 10:00 ----------

Ogolnie na 17 jakos sie jezdzilo ale przy 18 8,5j czuje sie roznice jest inny opor

Opublikowano

No czuje sie, szczególnie to odczuwam od 0 do 50km/h. Lekki mułek sie zrobił. Z tym że ja mam 225.

Opublikowano

E tam bedziemy krecic silniczki :decayed:

Na ta chwile nic gorszego jak mysl ze za niedlugo opcja "zima" :facepalm:

Opublikowano

AJM, cztery dni jazdy po zakorkowanym Poznaniu (raczej krótsze trasy) + nocna sesja Vag-owania z wielokrotnym butowaniem na trójce do 4200 obr - po przejechaniu w sumie 172 km i dolaniu do pełna spalanie wyszło 7.2 litra / 100 km. Norma?

Opublikowano

norma . Poczekaj na zimę :decayed:

Opublikowano

cóż, i tak rekompensuję sobie spaleniem podczas 300+ km tras ^^

Opublikowano

ok. 600km na 52 litrach pb98. 150km Niemcy całe Czechy i ok. 20km w Polsce. Pusta droga, wyżyny, doliny itp + objazdy. Boli mnie brak odpowiedniej konfiguracji 5-tego biegu gdzie na 3000 rpm mam około 120km/h, i droga powrotna na autostradzie wyniosła więcej jak 500zł za 1000km. Jednak 110km/h przez Czeskie lasy robi robotę jak trzeba. 4WD - Panowie czekam tylko na powrót świąteczy do kraju przez te piękne ośnieżone krajobrazy. Podsumuję - mniej jak 1,5 baku na 1000km przy mniej niż 120km/h. Pozdrawiam.

Opublikowano

20121007894.jpg

<br /><br />U mnie wygląda to tak cykl mieszany