Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AFN w serii na trasie plus kawałek miasta 1100 km, a w mieście tak średnio 750 km, czyli około 7,1 l/100 km. Czyli chyba mieści się w normie diesla ;)

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

AFN w serii, Avant; 1220 km; 80% trasa 80-110km/h - 20% miasto. Opony 205/55R16

Opublikowano

Jak smigalem 140-180 km/h to pokazalo spalanko 6l, jak jezdze tak do 110-120 to pokazuje nawet i 4,5 . A jak zalalem pelny bak to przejechalem ponad 1000km az do zapalenia sie rezerwy, ledwo sie zapalila i juz znow do pelna zalalem. Wszystko zalezy jak jade, jak do pracy to nie ma gdzie wyprzedzac za bardzo i lece kolo 100km/h i czasem do 60 zwalniam i wtedy mi pokazuje 4,5 . silnik AWX, srednio przyjmuje ze mi pali 6 l trasa/miasto

Opublikowano
Jak smigalem 140-180 km/h to pokazalo spalanko 6l, jak jezdze tak do 110-120 to pokazuje nawet i 4,5 . A jak zalalem pelny bak to przejechalem ponad 1000km az do zapalenia sie rezerwy, ledwo sie zapalila i juz znow do pelna zalalem. Wszystko zalezy jak jade, jak do pracy to nie ma gdzie wyprzedzac za bardzo i lece kolo 100km/h i czasem do 60 zwalniam i wtedy mi pokazuje 4,5 . silnik AWX, srednio przyjmuje ze mi pali 6 l trasa/miasto

Chce taki auto

Opublikowano

Chce taki auto

Dokładnie :D Ja też chce taki egzemplarz :D Te 4,5 to chyba jemu wyszło z górki, za 2 TIRami, ze zresetowanym przed chwilą licznikiem spalania i na odcinku 500 M hehehehehehe. Nie moge z takich ludzi ;)

U mnie najnizsze jakie miałem to 5,4-5,5 ale to jazda emerycka 70km/h poza miastem.

Tydzień temu Bydgoszcz-Piła-Bydgoszcz - 5,9l (przy mocnym butowaniu podczas przyspieszania)

Miasto standardowo około 8,5 wychodzi średnio. Jednego dnia mi spali 10l / 100, a innego 7,7l / 100 (jak np w dniu dzisiejszym gdzie ruch prawie zerowy).

Opublikowano

Jak mozna nie osiagnac 4,5 litra w TDI 1.9 skoro w 3.0TDI wprawdzie mega sie starajac zrobiłem 4.9 na trasie.Na 17 kolach gumy 225...oczywiscie dane z Fisa..

Jak ktos umie naprawde jezdzic metodą ecodrivingu to mysle ze pikus przy 1.9TDI.Oczywiście to zabawa na trasę 100-150 km dłużej to męczące :P

W A3 1.6 Ambition na 17 kolach 225 zrobiłem 4.4 kiedyś.

A jak ktoś nie wierzy jego sprawa :)

Sprawdza sie powietrze w oponach,zamyka szybkę,wyłacza klimę i reszta jest zabawą :P

Opublikowano

Moj rekord to 560km na pelnym baku , vmax ponad 260 licznikowe do 100 ponizej 7s

Opublikowano

Powiem szczerze, że wierzę, że nie wierzysz...chyba masz bak 70litrów:D Najwięcej na 62 litrach zrobiłem 1320km, ale jazda dosyć relaksacyjna:decayed:

Opublikowano

nawiązujac do mojej wypowiedzi taki maly filmik pogladowy

sorry za muzyke w tle bo tak naprawde to prawdziwe granie jest od 5k rpm ;:wink: od 80 voll gazzoomicon.gif
Opublikowano

wlałem 60 litrow i mam przejechane 1220 km juz nie wiem czy to mozliwe xD ale dla mnie rewelka silnik 1z :) nie jezdze w stylu emeryta:)

0

Opublikowano

Zauważyłem, że 1Z potrafi być bardzo oszczędny jak się jeździ samemu, ew z jednym pasażerem.

Opublikowano

krk-bogacs-krk - ~800km - 8.1 w jedną stronę, 7.8 w drugą:wink:

Opublikowano

prędkość- 80-110 km/h

Trasa: Puchheim(Munich)- Opole(A4)

Paliwo: Shell FuelSave 95

jazda bez klimy

i moj 2.8 quattro 193 km spalił 7,5l/100 km :D

dodatkowo dodam że jechałem z Pyskowic do Puchheim(monachium) z szybkością 130-140km/h i spalił 9,4l/100 km

testy przy wyższych prędkościach zrobię w najbliższym czasie :)

v-max jaki mi sie udało osiągnąć tym super autkiem to 245km/h na trasce a4 wrocław-gliwice

Opublikowano

Co do FIS'a to mój bracik wracając z Belgii śpieszył się i sobie nie żałował trzymał 160-180km/h, parę wycieczek powyżej 200 bo chciał zobaczyć ile maksymalnie pójdzie moje auto... :/ i spalanie na FIS'ie mu wyszło 5.9 L Natomiast z wyników km i z wlanego paliwa jak byk wychodziło około 9L. Mówił potem że im szybciej jechał tym bardziej średnie na FISie spadało ;)

Opublikowano
prędkość- 80-110 km/h

Trasa: Puchheim(Munich)- Opole(A4)

Paliwo: Shell FuelSave 95

jazda bez klimy

i moj 2.8 quattro 193 km spalił 7,5l/100 km :D

dodatkowo dodam że jechałem z Pyskowic do Puchheim(monachium) z szybkością 130-140km/h i spalił 9,4l/100 km

testy przy wyższych prędkościach zrobię w najbliższym czasie :)

v-max jaki mi sie udało osiągnąć tym super autkiem to 245km/h na trasce a4 wrocław-gliwice

Fisem nie ma się co kierować. Najlepiej to sprawdzić przy dystrybutorze.

Opublikowano

sprawdzałem przy dystrybutorze i fis okłamywał o 0,1 l/100km. Dlatego w tym wypadku było tak samo, przejechałem 756km a w baku zostało ok 3 litry paliwa tak więc proste wyliczenie z proporcji : przejeżdżając 756km na 57 litrach wychodzi spalanie 7,5l/100km. :)

Opublikowano

Seira AWX 133KM spalanie w trasie 5.9L, 1350 na baku z czego ostatnie 150 po miescie. Po koksach spalanie 8.5L, trasa jeszcze nie probowalem

Opublikowano

Seryjne szalone 101 konie AVB, opony 195, połowa baku i jedna osoba na pokładzie, przy mega oszczędnej jeździe w trasie (max prędkość 70km/h) fis pokazał wartość 4.0L przy trasie pokonywaną z kompletem pasażerów i prędkością przelotową ok 110km/h pokazuje 5,5L, po Krakowie przy oszczędnej jeździe pokazuje 6,5-8L (wszystkie wskazania wzięte z FIS)

Opublikowano

jesli moge cos powiedziec kolo 235/35/19..:wink: 8-9l w miescie spokojna jazda

troche szajby i 14 spija na stowke

w trasie nie szalejac za mocno nawet 6.5<oszczednie>ale ze stala predkoscia styl 'szybkie przemieszczanie' 8l

..z klima czy bez nie wielka roznica hyhy

Opublikowano

Kolego jak Ci sie jeździ na tych 19 ?