Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skąd wy macie takie spalanie?

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Uwaga pobiłem rekord spalania aż jestem w szoku jak to mozliwe , 20proc miasto (płock) 60proc wiochy wąskie drogi 20 proc trasa , jazda bardzo dynamiczna i na zbiorniku wlane 55l paliwa ( specjalnej miieszanki ) zrobiłem 1200km :shock3: i jeszcze jechał ale już nie chciałem ryzykować :wink:

Opublikowano

A co to za magiczna mieszanka?

Opublikowano

do pd jej nie nalejesz tylko vp .

Opublikowano

A to ja nie pytam do czego to ale co to jest;)

Opublikowano

olej z rosji

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1.8T AVJ. 850km od odbicia pistoletu do zapalania się żydka :) Nie wiem ile jest rezerwy. W tym dwa razy trasa wiochami w tą i z powrotem po 145km w jedną stronę czyli razem 580km a reszta miasto ok 30tyś mieszkańców. Prędkości do 120km/h.

Opublikowano

A mi udało się na trasie 380km zejść do 8.2l PB czyli jakieś ~10lgazu przy jezdzie na S-kach i A4 zgodnie z przepisami, drogi krajowe lekko naciągane prędkości. Chyba całkiem niezły wynik jak na 3.0 i :quattro::P

Opublikowano

Parę dni temu wracałem z trasy, przejechałem 390km, w tym 300km po autostradzie z ustawionym tempomatem na 180 km/h, 4 osoby i załadowany do pełna bagażnik, całą drogę chodziła klima, opony 225/40/18 i jeszcze Quattro, według fisu średnie spalanie wyszło 10,5l/100km

ale przed wyjazdem zatankowałem do pełna i jak dojechałem do domu ponownie zatankowałem do pełna, weszło 31,4l więc średnie wyszło 8l/100km

a jakieś dwa tygodnie temu sprawdzałem ile wyjdzie po mieście, to przy bardzo spokojnej jeździe wyszło 11,6l/100 tylko że to było jeszcze na oponach zimowych :facepalm: o takim samym rozmiarze jak wyżej a fis pokazywał coś koło 13/14L

Opublikowano
:grin::grin:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam 1.6 AHL wybrałem sie na mazury 600km w obie strony 2 osoby + pełen bagażnik, spalił mi 31 litrów :) wychodzi 7l - 8l /100

Opublikowano

mi w 1.8 na całym baku około770 :)

Opublikowano

Tankowane przed wyjazdem do pełna. Trasa do Chorwacji. 3 osoby i pełny bagażnik. Na zbiorniku 950 km i żyd się nie zaświecił ale z racji, że nie miałem pewności jak później ze stacjami zalałem szybciej. Trasa w nocy klima sporadycznie. W drodze powrotnej niewiele więcej- cała trasa klima.

Zapomniałem dodać 1,9 TDI, 110 KM, quattro

Opublikowano

ja zrobiłem trase ok 950 na całym baku audi a4 b6 1.9 tdi ale naostop 150/160 leciałem

Opublikowano

Ja licząc od 10 miesięcy, mam średnio 8,08l/100 km.

Zimą leciało 8,5-9l, latem ~ 7,5l

Z tym, że do poruszania się po mieście mam rower :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na 50 l gazu zrobiłem 500 km. Tyle wyszło mi po raz pierwszy po korektach gazu. Zobaczę następny zbiornik.

Opublikowano

1.8t 380 km na 42l gazu w trasie 140 i wiecej km/h korekty lambdy w okolicach zera

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

ja mam 1,9tdi 90km manual na trasie zapala mi sie księgowa przy 1150km spalanie gdzieś 5litrów ale jeżdże max 140km/h

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A4B61.9 tdi avf

Na baku od 950km do 1150km w zależności od tego jak cisne. Koła 235 na 17tkach. Większość to trasa z czego około 25% autostrada (140 - 160km/h).

Opublikowano

U mnie najlepiej wypadła rok temu podróż nad morze - na baku wyszło 1150 km i jeszcze coś zostało. Większość trasy to prędkość ok. 160-170, przy średniej 6,3l/100 wg FIS.

Edytowane przez nitroo