Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie oleje do silników TDI montowanych w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich ,mam podbny dylemt z olejem kupilem a4 z olejem pół.s mobil10w/40 mechanik poradził żeby już tak zostawić nie zmieniać na syntetyk a co wy panowie mi możecie poradzić? :hi:

Kolego uciekaj od tego "mechanika" najdalej jak możesz !!!!!!!!!!!!!!

do Twojego auta TYLKO olej z norma 505.01

i wymien jak najszybciej bo konsekwencje będą poważne !!!!!

taki olej masz zalac:

http://allegro.pl/olej-motul-8100-x-cess-5w40-5l-5w-40-megapromocja-i1389307438.html

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dzięki kolego jeszcze jutro pojadę go wymienić na taki jak mi radzisz

Opublikowano

Czy na butli Motula jest jakiś hologram mówiący o oryginalności produktu? Jak powinno wyglądać opakowanie od 505.01? starą butlę od krakowskiego przedstawiciela Motula wyrzuciłem :wallbash:

kolego w dzisiejszych czasach nawet hologramy podrabiają a o baniakach nie wspomnę najłatwiejszym rozwiązaniem jest kupić od sprawdzonego sprzedawcy a tutaj na forum jest ich paru wiec tak będzie najlepiej

a z tego co pamiętam to hologramu i tak żadnego nie ma na MOTULU

Opublikowano

albo oddaj swoj i pisz do kolego TOM77 i kup od niego...profesjonalna obsluga gwarantowana

Opublikowano

albo oddaj swoj i pisz do kolego TOM77 i kup od niego...profesjonalna obsluga gwarantowana

dokładnie - polecam :good:

Opublikowano

kolego devastation, dobrze napisales jaka norma, ale podałeś link do oleju który nie spełnia normy vw505.01. :tongue4:

polecamy motul, ale specific 505.01 np.tutaj :

http://allegro.pl/olej-motul-specific-505-01-5w40-5l-5w-40-promocja-i1389305365.html

Opublikowano

quriwa, nie zauwazyłem, faktycznie :doh1: :doh1: :doh1: :doh1:

zly wkleiłem link

ale to i tak lepszy olej od tego który miał wlany :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Czy na butli Motula jest jakiś hologram mówiący o oryginalności produktu? Jak powinno wyglądać opakowanie od 505.01? starą butlę od krakowskiego przedstawiciela Motula wyrzuciłem :wallbash:

kolego ja bym ci radzil kupić u Dzika. Dzik sciaga Motula z Niemiec. Sam osobiscie jezdzi i ciagnie Transporterem. To jest jedyny wiarygodny kontakt. zadne allegro.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=44215.0

Opublikowano

tylko kolego devastation ja ten olej jeszcze wczoraj zamówiłem :(

Opublikowano

tylko kolego devastation ja ten olej jeszcze wczoraj zamówiłem :(

Sprobuj to szybko odkrecic - moze jeszcze nie wyslal... chociaz pewnie tak

I powiedz, ze chodzilo Ci o Motul X-clean C3 5-40

nazwa podobna a ten olejek juz sie nada w 100% do Twojego motorku :>

Opublikowano

właśnie dzisaj go mi przysłali może uda mi się komuś go odstąpić bo przecież niebęde go lał :mysli:

Opublikowano

zamow u dzika wlasciwy. moze sie wymieni z Toba. Jak znam Dzikusa - moze pojsc na taki uklad. Albo oddaj tacie... :cool1:

Opublikowano

miron1970 - kupiłeś ten z linka za 100 zł? Nie wzbudza żadnych podejrzeń?

Opublikowano

Ktoś używał tych olejów Pentosin, jedne użytkownik sprzedaje je na forum w promocyjnej cenie i mówi że na tych olejach Audi wyjeżdża z fabryki, to prawda? Oto link do jego ogłoszenia :)http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=138190.0

a swistak siedzi i zawija je w te sreberka :cool1:

Czyli czysty blef z jego strony :P

Musahi dlaczego uważasz że to co napisałem o Pentosinie jest nieprawdą? Masz jakieś wiadomości na temat tej marki o których ja nie wiem?
Opublikowano

Kupiłem olej 505.01 Motul, filtr i engine clean u kolegi Dzika wczoraj zamówiłem dzisiaj dostałem, polecam

Opublikowano

Kupiłem olej 505.01 Motul, filtr i engine clean u kolegi Dzika wczoraj zamówiłem dzisiaj dostałem, polecam

radzę wymienić wszystkie :wink4:

Opublikowano

kolego Yesfan właśnie się go pozbyłem i kupiłem 505.01motula i mam teraz spokojną głowę bo nic nie straciłem

Opublikowano

miron1970 ponawiam pytanie od kogo kupowałeś ten którego się pozbyłeś?

Opublikowano

zamow u dzika wlasciwy. moze sie wymieni z Toba. Jak znam Dzikusa - moze pojsc na taki uklad. Albo oddaj tacie... :cool1:

kolego ja bym ci radzil kupić u Dzika. Dzik sciaga Motula z Niemiec. Sam osobiscie jezdzi i ciagnie Transporterem. To jest jedyny wiarygodny kontakt. zadne allegro.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=44215.0

To ja już nie rozumiem, wcześniej endriuu pisałeś że ten olej z allegro od Net Hurtu to jest podróbka a teraz proponujesz aby miron1970 wysłał do Dzik-a ten olej i zamienił się z nim na podróbkę którą komuś dalej wciśnie?