ariel Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Cześć!! Czy mógł mi ktoś powiedzieć czy jest dużo roboty żeby zciągnąć boczki i wymontować szyby z drzwi w mojej B6 bo chciałbym kupić gotową folię do przyciemnienia szyb i ją przykleić ( przyciętą na wymiar danego modelu samochodu) ?
patgsm Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zły pomysl,,, Wyciecie na wymiar to najmniejszy problem... chociaz pierwsze slysze ze jakas firma sprzedaje folie na wymiar, Nie ma co oszczedzac - poszukaj firmy ktora sie tym zajmuje, 1
Gość nuti Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Samemu nie polecam, troche zabawy jest z usuwaniem powietrza, trzeba mieć specjaną szpachele ( widziałem w Szybex jak goście to robili) a już sie zaczyna jak okleja sie np tylnią szybe która jest wygieta. No i masz pewny atest z firmy.
adamooo Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 oddaj chłopie do warszatu niech Ci porządnie zrobią..będziesz się bawił cały dzień, narobisz rys na folii i znowu będziesz auto rozbierał i nakładał nowe folie..strata czasu..
Szuder Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ja też nie polecam zakładać samemu folię na szyby
Gość gugas Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Biorąc pod uwagę miejsce pobytu ariela pewnie mu powiedzieli za przyciemnienie 500funtów to chce sobie sam zrobić
Zygi1 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ja robilem w zakladzie ktory sie tym trudni w Tarnowie goscie robia to ok 6-7 h koszt 550 - 600 zl zalezy od autka. Kumpel tez tam robil wyszlo fajnie a p-onoc w B6 tak mowili jest przesrane rozbieranie drzwi boczkow i mala szybka no i tylna wszedzie ciasno ale jak ktos sie zna to wiecie NO problem podobno B5 bylo <jest> latwiej przyciemnic
malik Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 chciałbym kupić gotową folię do przyciemnienia szyb i ją przykleić Uwierz mi, na pewno nie chcesz tego robic samemu.
kaj82 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jak ktos ma troche zdolnosci to boczne zrobi bez problemu, szyb do przyciemniania sie nie wyciaga!!! zdejmuje sie tylko boczki.
Reggi Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Troszke sprawności manualnych i da rade samemu :th: Ja w poprednim aucie dałem kolesiom do obklejenia i zapłaciłem za 3 szyby 70 zł +moja folia ..a brat niegdys w passsacie obkleił sobie sam .. przy kupnie lepszej foli masz szpachelke itp.
ariel Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dzięki za rady. Jak byłem w Polsce na urlopie to chcieli za to 700 zł jak kolega wyżej wspomniał jestem teraz w angli i za to chcą tu 300 funtów to troche przegięcie nie? Jak pisałem wyżej jest firma która przycina na wymiar folie do mojej audi B6 kosztuje 60 f.
Gość gugas Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Drogo :> W Łodzi w warsztacie 450zł A prywatnie 350zł Ceny za 5 szyb w B5
Hugo Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 No i masz pewny atest z firmy. Który może sobie w buty wsadzić
Nosb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ale z was nieroby Przyciemnianie nie takie straszne A jak ktos woli wywalic 300 zł za robocizne to spoko... Ja wole to przeznaczyc na co innego...
ariel Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Czemu tak piszesz że z nas nieroby a robiłeś to sam? Ja chcę się najpierw upewnić a nie rozebrać stanąć w połowie roboty i się martwić że coś nie wychodzi a chcę rzeby to jakoś wyglądało :th:
Nosb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Robiłem , robiłem :) Na pierwszy raz proponuje kupic z 3 rolki wiecej (na allegro po 13 zł rolka) Jak sie nie wywrócisz to sie nie nauczysz
schiller Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Przyciemnianie nie takie straszne tak uwazasz? ok na bocznych to nie szkodzi jak nie wyjdzie. zerwiesz folie i juz a na tylniej?
Gość NUTI Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Statra zasada. "nigdy sie nie ucz na swoim aucie" tylna szyba jest trudna, niekiedy oklejają ja z dwóch połówek foli, a miejsce łączenia robią na pasu od ogrzewania szyby.
Tosik Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jeśli chcesz robić to sam to mam małą podpowiedz co do tego żeby folię można było przykleić równo i nie było "bąbelków" i nierówności(Widziałem jak to robił koleś zajmujący się oklejaniem samochodów jak byłem firmowym i go oklejał ale to szyby nie były tylko karoseria ale to nawet gorzej oklejać bo karoseria ma załamania i wypukłości) : przed przyklejeniem wyczyść szybe benzyną ekstrakcyjną żeby nie była tłusta, spryskaj szybe wodą i odklejoną folie też(takim rozpylaczem np. do mycia szyb),i na mokro przyklejaj (wtedy klej nie łapie i możesz ustawiac żeby było równo) Jak masz wszysko ustawione bieżesz szpachelke(najlepiej z gumową końcówką-nie porysujesz folii) i z jednego końca zaczynasz wypychać wodę z pod folii powolnymi i krótkimi ruchami aż przykleisz całą folie. Powodzenia
ariel Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Dzięki za rady jeszcze się wacham ale może spóbuje może mi wyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi