MARCIN607 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2011 Marcin a jak grzanie i poziom plynu ? Tak na upartego to moze by i cos na tym reduktorze wymyslil Wdg mnie za duze dysze i cisnienie co daje bardzo niski mnoznik i auto zalewa na wolnych ( zrobili to pewnie zeby ratowac sytuacje pod butem gdzie reduktor nie wyrabia pewnie ) . Ja tam spec nie jestem ale zrobilbym to pewnie lepiej Wiesz z takim dlubaniem ( rozwiercanie , ustawianie , regulacje ) to schdzi kupa czasu wiec pewnie im sie nie chcialo teg zrobic lepiej. Choy wie co z tego bedzie ale wdg mnie mocniejszy reduktor , mniejsze dysze ( albo cisnienie ) i powino grac. Robilem b5 po mocnym sofcie i zapierdzielalo na magicjetach i magicu pojadę i powiem co się dowiedziałem -zobaczymy co powiedzą- najlepiej żeby zabali w piz*u ten reduktor- a u Ciebie na zakładzie zrobi się resztę
Stolkien Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Z bębenkami może być Ciężko. ale nie odpuszczaj.
MARCIN607 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2011 Z bębenkami może być Ciężko. ale nie odpuszczaj. z tym szefem może się jeszcze jakoś dojdzie-bo reszta tam jest nie do życia
Ponior Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Bardzo ładne zwłoki z dobrym silniczkiem tylko szkoda, że zagazowany (wiem wiem ekonomia) Wypasik jest spory to najważniejsze, no i quattro Może jakieś nakładki na pedały z podstopnicą, bo środeczek ogólnie ładny i wiele mu nie brakuje. Powodzenia
Nosb Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jak grzanie i plyn poki co ? Sluchaj generalnie mozesz chyba ciagle zadac ewentualnego demontazu i zwrotu kasy . Auto telepie w piz*u na gazie , nie rozwija mocy , gaz powoduje bledy w sterowniku benzynowym.
MARCIN607 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jak grzanie i plyn poki co ? Sluchaj generalnie mozesz chyba ciagle zadac ewentualnego demontazu i zwrotu kasy . Auto telepie w piz*u na gazie , nie rozwija mocy , gaz powoduje bledy w sterowniku benzynowym. znajdę jakieś artykułu o reklamacjach żebym miał mu co powiedzieć.teraz to nie mam serca auta na luzie trzymać bo całe lata [br]Dopisany: 13 Styczeń 2011, 17:06_________________________________________________a grzać grzało jak jechałem-zobaczymy jak będzie po wyjściu z pracy-jak podjadę pod blok zobaczę czy będzie grzało [br]Dopisany: 13 Styczeń 2011, 17:06_________________________________________________ Bardzo ładne zwłoki z dobrym silniczkiem tylko szkoda, że zagazowany (wiem wiem ekonomia) Wypasik jest spory to najważniejsze, no i quattro Może jakieś nakładki na pedały z podstopnicą, bo środeczek ogólnie ładny i wiele mu nie brakuje. Powodzenia Dzięki Ponior podkładki spory wydatek ale może kiedyś- teraz gaz póżniej delikatne mody- tempomat póżniej coming home (widziałem na allegro za sto pare złoty) póżniej gumy do felg póżniej może rns (ewentualnie navi plus-chociaż w B6 nie bardzo mi się widzi) bo już na ten obdarty tunel patrzeć nie mogę. dużo planów zobaczymy jak pójdzie realizacja :polew:
Nosb Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Wczesniej tez trzepalo tylko nie widziales :] Tak mysle czy nie lepiej zamiast tego magica scorpiona GT z tym ze scorpiona trzeba rozebrac i deczko poprawic
MARCIN607 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2011 z tym ze scorpiona trzeba rozebrac i deczko poprawic jak trzeba to trzeba. Daniel pomyśl co tam wsadzić- już wiemy żę ten co mam jest do d*py więc trzeba go zamienieć
Nosb Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 To jest dobry reduktor tylko troche za malo wydajny
MARCIN607 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2011 a ile może taki scorpion kosztować??
Flyer Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 A pomyslal ktos w ogole o tym, ze gazownicy zrobili poprostu instalke pod 150koni, ktore jest w papierach ?
MARCIN607 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2011 A pomyslal ktos w ogole o tym, ze gazownicy zrobili poprostu instalke pod 150koni, ktore jest w papierach ? mówiłem im pare razy że auto jest zrobione na 180KM
Nosb Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zeta S niby ma wydajnosc 180 koni na allegro (a niektore zrodla krzycza ze 350 ) Ale u kumpla w seacie 2,3 150 ps byla na styk a tu turbo , 30 ps wiecej i wiecej niuta. Na upartego moglaby byc jakby marcin nie potrzebowal pelnej dynamiki auta Nowy scorpion GT kosztuje 260 zl + zawor ( niby ma swoj ale jest do d*py i zacina sie oraz tamuje przeplyw wiec trzeba go wywalic i wstawic zewnetrzny + zrobic mala przerobke w reduktorze aby byl naprawde niezly ) . Te magic 3 roznie z nimi bywa ( ja mialem takie w 2,7 tylko dwie sztuki i radzily sobie ok , talib ma w swoim 1,8t rowniez taki , kolega 1,8T z softem tez ma taki i smiga ,juziu ma magica III i magicjety , plastuch ma natomiast nieprzerobionego GT i tez nie narzeka : kazda z tych osob ma soft ). Sam nie wiem co Ci doradzic zeby zrobic z tymi twoimi gaziarzami ... W tej chwili masz pelne prawo żądać demontazu instalacji i zwrotu pieniedzy minus ewentualnie jakas amortyzacja bo instalacja nie dziala prawidlowo ( w wiekszej mierze z powodu zlej regulacji co widac na wolnych ... pod obciazeniem nie mielismy czasu sprawdzic ale patrzac na rozjechane mapy na obciazeniu ponad 20% to na 100% nie ma rewelki - do tego blad na ecu benzynowym ze ubogo ) .
MARCIN607 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 grzeje- zapomniałem sprawdzić ale nie zauważyłem żeby zimno było. będę dzisiaj na Kielce leciał to zobaczę co i jak
MARCIN607 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 jeszcze żadne- czas nas gonił a najbardziej nastawiałem się to ogrzewanie- istalację we wtorek będziemy myśleć-znaczy wiesz kto :gwizdanie:
Stolkien Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Mi wczoraj z nienacka padła ostatnia z cewek (najstarsza) o jak to dobrze mieć w zapasie:) zawsze jeździ w bagażniku.
MARCIN607 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2011 byłem dzisiaj u gazownika- reduktor w we wtorek do wymiany na SPORPION GT , filt gazu i listwy całe zapchane jakby smołą a leje gaz tylko na BP i ORLEN :wallbash: autko będzie mało używane do wtorku a w środę do NOSBA na jego czary jadziemy :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi