Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obniżanie zawieszenia w Audi A4 B6 i B7 sprężynami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok

Opublikowano

@tomekxp2 co kupiłeś ciekawego?

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

...

Edytowane przez Matt3282

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dorzucam swoje 3 grosze. Nie chciało mi sie czytać całego tematu, wiec zaryzykowałem i kupiłem zestaw s line z b6 sedan 1.8t 5b. Po włożeniu do b7 avant 1.9tdi 5b, siadło przód i tył na 65cm. Może sie jeszcze troche ułoży bo za dużo nie polatałem :) Pozdrawiam

2jbw7ev.jpg

Opublikowano

Witam

Mam problem nie mam naklejki ani w bagażniku ani pod tylną kanapą więc nie wiem skąd wziąć oznaczenia wagowe bo chce wymienić zawieszenie w swojej B6 Avant 1.8T. niby S-Line 

Teraz przód ma 62 cm a tył 64. Co jest za nisko dla mnie o 1-2 cm ( nie mogę nawet pod maka podjechać bo zawadzam o garby, a pod blokiem do 0 km/h na leżącym policjantem)

Jak dobrać zawieszenie bez tej naklejki. Wolałbym nie strzelać i kupować na oko. Teraz założone są jakieś żółte sprężyny firmy nie wiem.

Pozdrawiam

Edytowane przez malina767

Opublikowano

Podam Ci najprostszy sposób z możliwych. Dzwonisz do ASO podajesz numer VIN i prosisz o kategorie wagowe. Ewentualnie ktoś z chłopaków forumowych może Ci dobrać pod numer VIN :-)

Tapnięte z iPhone

Opublikowano

Panowie ma ktoś dostęp do ETKI, aby sprawdzić właśnie jakiej kat. wagowej siedzą tam sprężyny i amory? 

Będę wdzięczny :  WAUZZZ8E44A220756

Pozdrawiam

Marcin 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ludziska trochę stron przejżałem i o 1BV mało kto pisał

Chciałbym obniżyć tylko przód bo zadek mam niżej od przodu. Czy bak pełny czy pusty to nie widać różnicy. Mam dojazdówkę w bagażniku a jest to B7 w Avancie w gnoju.

kategoria wagowa przód: 0JG (zakres ciężaru 7)

kategoria wagowa tył: 0YJ (zakres ciężaru 9)

oś1: 1090kg

oś2: 1075kg

1BV jakie ma obniżenie względem serii? -30mm czy -20mm? Bo dwie wersje już słyszałem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 27.05.2017 o 16:23, A4-Tomek napisał:

ludziska trochę stron przejżałem i o 1BV mało kto pisał

Chciałbym obniżyć tylko przód bo zadek mam niżej od przodu. Czy bak pełny czy pusty to nie widać różnicy. Mam dojazdówkę w bagażniku a jest to B7 w Avancie w gnoju.

kategoria wagowa przód: 0JG (zakres ciężaru 7)

kategoria wagowa tył: 0YJ (zakres ciężaru 9)

oś1: 1090kg

oś2: 1075kg

1BV jakie ma obniżenie względem serii? -30mm czy -20mm? Bo dwie wersje już słyszałem

Jest 1bv tył i przód

Opublikowano

Kolego ale że co. Rozwiń swą myśl.

Dobra jest plan zakupić konkretne talerzyki dolne amortyzatorów  od B5. Powinienem uzyskac -1,5cm i wtedy tyl z przodem powinien sie zrównać.

Opublikowano
20 godzin temu, A4-Tomek napisał:

Dobra jest plan zakupić konkretne talerzyki dolne amortyzatorów  od B5. Powinienem uzyskac -1,5cm i wtedy tyl z przodem powinien sie zrównać.

wkońcu ludzie troche czytają wstecz i znajdują sami odpowiedzi.

Opublikowano

ciekawi mnie tylko czy talerzyki od B5 podchodzą P&P czy jakoś ciaśniej i trzeba się napocić żeby to zrobić

Opublikowano

P&p

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To musze teraz znaleźć jakies niepognite mocno bo nowe to podobno chora cena w ASO

Opublikowano

100-130zl za sztukę dla jednego dużo dla drugiego nie... Jakbym miał jes wsadzić to kupił bym nowe. W cenie jednego z aso możesz dorwać dwa, ale w jakim stanie będzie tego nie wiesz. Ktoś kiedyś kupił używki i po założeniu na amor obracały się bo były wytluczone... Kto co weźmie to jego indywidualna sprawa :hi: 

Opublikowano

No wiesz no troche za dużo jak za wytloczony kawalek blachy. Takie juz jest aso. Bede cos kminil bo napewno chce tym przod obniżyć 

Edytowane przez A4-Tomek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zalozenie talerzyka z B5 nie ma jakiegos ujemnego wpływu na prace amortyzatora? W sumie jak sie zaklada krotsze sprężyny to zachodzi taka sama sytuacja co nie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
On 5/27/2017 at 4:23 PM, A4-Tomek said:

1BE i 1BV to obniżenie o -20mm. Różnica jest tylko w amortyzatorach. 1BV są twardsze.

Opublikowano

Panowie ciężka sprawa. Zeswapowalismy B6 z 3.0 v6 na 1.8T BEX z Quattro. po swapie przód oczywiście piał niemiłosiernie. Przelozylismy całe amory że sprężynami z dawcy gdzie siedział 1.8T w pełnym s-line. Niestety po zmianie dużej różnicy nie ma. Dodam że zawieszenia w obu autach były s-lineowe. Pomoże ktoś rozkodować kolory na sprężynach czy są odpowiednie pod 1.8T ?47809fb3068499040a33b2122525470a.jpg11836614b042cbfe419b55d80ebdbb1a.jpg

Opublikowano

Sprężyny są OKi pod 1,8t 

Przód może trochę za wysoko, ale raczej siedzi tył, zmierzcie wysokość do nadkola, powinno być 66 cm z przodu i z tyłu. 

Edytowane przez staniek