Skocz do zawartości
IGNOROWANY

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wladimir jak zakodujesz pod czujnik nie mając lusterka w MCE to logiczne ze będą błędy tam . Nie mam pojęcia jak to Domin podpiąl bez lustra i nie wywaliło mu zadnych błędow na Vagu .

Musisz mieć lusterko aby cały system ci zadziałał prawidłowo . Co do błędu zarowki przeciwmgielnej to pasuje sprawdzić czy nie masz czasem zarowki spalonej .

Kodowanie nie ma tu nic do tego .

Nie no właśnie żarówka jest ok naewt się ostatnio pytałem ile musi z tyłu świecić bo myślałem że dwie:eusathink: No już wiem wszystko i to że bez lustra nie będzie działało prawidłowo tylko dziwne jest to że tak jak napisałem gdy przekręcę zapłon a włącznik światła mam na 0 i przełącze na auto to wywala jeden błąd a jak mam od razu na auto i przekręcę zapłon to od razu wywala dwa błędy:eusathink: no ale ciul będę happy jak już podłącze to lustro i będzie wszystko śmigało git:thumbup1: dzięki Grzegorz
  • Odpowiedzi 3.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A do czego ten kompas? Czy to tylko bajer?

Bajer, do tego rzadko spotykany i drogi (nowe lusterko bez kompasu kosztuje 891zł a z wbudowanym kompasem 1965zł). W wersji europejskiej nie był stosowany (mają go auta z US). Jednym słowem RARYTAS :kox:

IMG_0570.jpg

Opublikowano

No mi ten bajer średnio się podoba:decayed: no ale trudno w dobie dzisiejszego kryzysu na takie lustra trzeba brać co jest hehe

Opublikowano
No mi ten bajer średnio się podoba:decayed: no ale trudno w dobie dzisiejszego kryzysu na takie lustra trzeba brać co jest hehe

Jeśli Ci się nie podoba - nic straconego. Za chwilę znajdzie się ktoś chętny na podmianę za szkło bez kompasu...

Opublikowano

Bajer, do tego rzadko spotykany i drogi (nowe lusterko bez kompasu kosztuje 891zł a z wbudowanym kompasem 1965zł). W wersji europejskiej nie był stosowany (mają go auta z US). Jednym słowem RARYTAS :kox:

http://i703.photobucket.com/albums/ww40/grantsales/IMG_0570.jpg

Szkoda ze nie mamy tego w naszych B6 :decayed: Z tego co pamietam to chyba jakaś procedura kalibracji lusterka tez jest .

Opublikowano

Podaj mi te dane:hi:acha i jak byś mógł się zorientować czy jest wszystko czyli chyba jakieś plastiki powinny być jako obudowa kabli?

Opublikowano

http://i703.photobucket.com/albums/ww40/grantsales/IMG_0570.jpg

Szkoda ze nie mamy tego w naszych B6 :decayed: Z tego co pamietam to chyba jakaś procedura kalibracji lusterka tez jest .

Jest procedura i nie jest skomplikowana :thumbup1: Po podłaczeniu luserka wciskamy coś małego w otworek resetujący moduł kompasu (znajduje się na obudowie lusterka od strony szyby czołowej). Trzymamy go wciśniętego tak długo aż na wyświetlaczu pojawią się cyfry (czekamy aż dojdzie do 7).

Podaj mi te dane:hi:acha i jak byś mógł się zorientować czy jest wszystko czyli chyba jakieś plastiki powinny być jako obudowa kabli?

Napisałem do gościa - dam Ci znać jak dostanę odpowiedź.

Opublikowano

Jakby co to ja mam u siebie czarne lustro, a podsufitke szarą. Tylko muszę sie jeszcze zastanowić czy chce się zamienić:tongue4:

Opublikowano

Zastanawiać to ja się będę nad zamianą:tongue: bo jak mi się spodoba to napewno zostanie u mnie hehe ale najpierw muszę je mieć żebym myślał wogóle o zamienianiu, a podłączenie jest takie same czy jeszcze jakieś inne kable do tego kompasu trzeba będzie ciągnąć?

Opublikowano
Zastanawiać to ja się będę nad zamianą:tongue: bo jak mi się spodoba to napewno zostanie u mnie hehe ale najpierw muszę je mieć żebym myślał wogóle o zamienianiu, a podłączenie jest takie same czy jeszcze jakieś inne kable do tego kompasu trzeba będzie ciągnąć?

Kompas jest zasilany z wiązki zasilania lusterka - podłączenie jest identyczne więc z kompasem czy bez, wystarczy przełożyć.

Opublikowano

Kompas jest zasilany z wiązki zasilania lusterka - podłączenie jest identyczne więc z kompasem czy bez, wystarczy przełożyć.

No to gitarra:thumbup1: tak się zastanawiam czy może do tego kolesia od lusterka nie zadzwonić bo mam kumpla co dobrze szprecha:eusathink:
Opublikowano

No to gitarra:thumbup1: tak się zastanawiam czy może do tego kolesia od lusterka nie zadzwonić bo mam kumpla co dobrze szprecha:eusathink:

Czekaj spokojnie - ja wiem, że jak się napalisz na mod to by się chciało już i zaraz :polew:

Opublikowano

No ok tylko żeby mi go nikt nie zawinął sprzed nosa jak coś będzie na Ciebie:dance:

Opublikowano

mozecie mi napisac nazwy i numery czesci potrzebne do zamontowania czujnika zmierzchu lusterek zewnetrznych oraz wewnetrznego fotochrom przelacznika swiatel auto wiazek oraz od razu CLH mam komfort BC i zwykkly przelacznik swiatel low oraz mce low

Opublikowano
mozecie mi napisac nazwy i numery czesci potrzebne do zamontowania czujnika zmierzchu lusterek zewnetrznych oraz wewnetrznego fotochrom przelacznika swiatel auto wiazek oraz od razu CLH mam komfort BC i zwykkly przelacznik swiatel low oraz mce low

możemy ale wszystko znajdziesz w 1 poście tego tematu:naughty:

Opublikowano

a powiedzcie mi gdzie mozna dostac wiazke do lampki podsufitki bo w aso krzykneli za taka 500zl :D

Opublikowano
a powiedzcie mi gdzie mozna dostac wiazke do lampki podsufitki bo w aso krzykneli za taka 500zl :D

Nie taniej będzie dołożyć te 6 kabelków samemu?

Opublikowano

no taniej na pewno ale wiecej troche roboty musze cala wiazke puscic z kostka bo sie upalila tak jak mowiles barts a drazniace jak sie nie ma oswietlenia wewnatrz he

Opublikowano

Bart-S lustro doszło dzięki mam nadzieję że będzie chodziło chociaż nigdzie nie ma napisane jego numeru? I czy jest kompletne?

http://fotoo.pl/show.php/155761_dsc-2135.jpg.html

http://fotoo.pl/show.php/155735_dsc-2133.jpg.html

http://fotoo.pl/show.php/155760_dsc-2134.jpg.html

---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:05 ----------

Potrzebuję jeszcze numer plastyku który zakrywa kable przy lusterku...