Kowi87 Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 Instrukcja zaporzyczona z innego zagrancznicznego forum Potrzebne narzedzia - Mały śrubokręt krzyżakowy - Klucze nasadowe z 10 i 8 mm gniazda z rozszerzeniem - Śrubokręty długie, cienkie płaskie - Nóż używany jako narzędzie do podważania 1. Rozpoczyna się od drzwi. Są one łatwiejsze do demontazu - Odkręć trzy śruby jak na fotce - odkręć 2 śruby ukryte za plastkiem w rączce - zdejmij powoli boczek drzwi podnosząc go delikatnie do góry odłaczajac wszystkie kostki - listwy ozdobne zamocowane są na 5 mocowań w przednich drzwiach i 4 w tylnych. Łatwo jest przeoczyć środku większość klipsów, ponieważ są one trudne do zobaczenia naprawdę bez wkładania tam głowy , ale uwierzcie mi, że one istnieją. Tak wygladają Podczas demontązu mozna uszkodzić klipsy, wiec przy ponownym składaniu mozna sie pofatygowac o nowe, bądź naprawe istniejacych, mozna również załozyc spowrotem bez brakujacej sztuki 2. Demontaz ramki nad radiem Najlepiej zdemontowac ją wysuwajac troche radio za pomocą wyjmaków oraz ramke konsoli. Ten element trzyma sie na 6 zatrzaskach, bez większych problemów powinien dac sie zdemontowac 3. Usuwanie plastików kolumny kierowniczej - zdjać osłone bezpieczników, ukażą sie dwie sruby - w desce pod plastikami zaznaczonymi na fotcer są ukryte 2 sruby, trzeba delikatnie podważyć nozem te listewki 4. Demontaz listwy ozdobnej krótkiej przy kierownicy - zamocowane są na takie elementy - Dłuzsza listwa zamocowana jest na 6 klipsów - trzeba zdemontowac schowek, odkręcamy 2 śruby mocujace zza osłonki bocznej, w schowku są kolejne 3 śruby Przy demontazu schowka, mamy dostęp do 4 mocowań listwy, 5 mocowanie nad konsolą niestety ułamiemy przy demontązu, ale to nie szkodzi w dalszym użytkowaniu :gwizdanie: teraz najgorsza częsc zabawy, demontaz środkowego zaczepu W miejscu zazanaczonym strzałkami nizej na fotce nalezy delikatnie podwazac nozem listwe aż do skutku Jeślii przesadzisz to bedzie tak Jeśłi obyło sie bez połamania, to przy skąłdaniu pomijasz ten punkt mocujacy Po załozeniu tych listw, skręc wszystko w odwrotnej kolejnosci Efekt końcowy mozę być taki Tutorial pochodzi z tej strony http://www.audizine.com/forum/showthread.php/316487-KNaudiA4-**-gt-S4 Duzo osób u nas na forum juz to robiło, wiec mogli by co nieco dodac wskazówek dokąłdniejszych na co zwrócić uwage i jak do czego podchodzic żeby nie połamać Wrazie skasowania którejs fotki tu są po kolei kopie http://img43.imageshack.us/gal.php?g=doorscrews6969698.jpg
slepy Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 u mnie wszystkie listwy, drzwiowe też są na tych zapinkach :gwizdanie: zastanawiam się czy tego mocowania nad konsolą, nie dało by się odratować, jakby sciągnął całą konsole, powinien być do tego dostęp
jozek726 Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 bawo za ten temat slepy ja też mam takie
Kowi87 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 No, kowi kawal dobrej roboty :kox: W sobote jak pogoda i czas pozwoli to sie za to zabiore :gwizdanie: to opiszesz dokładniej demontaż dekora z konsoli co dokładnie trzeba zrobic gdzie paluchy włożyc, bo ja sie też do tego przygotowuje powoli, z listw chce zrobic alu
moskal Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 zastanawiam się czy tego mocowania nad konsolą, nie dało by się odratować ale po co ??? u mnie tez nie było w parówie tego mocowania , carbony tez nie miały tego mocowania, jest zbędne
ardian6 Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Ja odkręciłem konsole i wszystko dało się zdemontować.dojście przy samej konsoli nawet po jej odkręceniu jest słabe, ale trochą gimnastyki i da się tam dojść. Też mam takie spinki jak wyżej na fotce i oto sposób na demontaż- trzeba z 2 stron je ładnie podważyć(najlepiej cienkim płaskim śrubokrętem) i wszystko ładnie schodzi.
Ciepły Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Dzięki za instrukcje bardzo mi się przyda jutro
Kowi87 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 Dzięki za instrukcje bardzo mi się przyda jutro Jak ogarniesz to możęsz dodać jakieś szczegóły nie zawarte
OnasiS Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Potwierdzam. Mocowanie środkowe nad konsolą jest zbedne. Założyłem bez niego i wszystko super trzyma. Dzieki za opis
jihaad Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 http://lh5.ggpht.com/_4XU07y5WzPA/S3nVrxhU9gI/AAAAAAAACac/Slmu34qZm80/s640/IMG_0379.JPG Te zapinki czym najlepiej potraktować? Płaskim wkrętakiem, tępym twardym nożem?
JawoR36 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Płaski i ogień. Swoją drogą, najlepszą metoda na ściągnięcie tego jednego uciążliwego mocowania jest taki o to sposób Kiedy zostanie nam listwa, na tym jednym mocowaniu, bierzemy dwie szmatki, jedną przekładamy przez listewkę od spodu i chwytamy w rękę, druga strona tak samo. Teraz z wyczuciem używamy tyle samo siły na każdą stronę, ciągnąc za szmatki i mocowanie pięknie zeskakuje
czorny_07 Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 dlaczego ten poradnik pojawił się jak już rozwaliłem listwe od drzwi ale będzie wiedza na przyszłość, dzięki:wink:
Kowi87 Opublikowano 1 Września 2012 Autor Opublikowano 1 Września 2012 dlaczego ten poradnik pojawił się jak już rozwaliłem listwe od drzwi ale będzie wiedza na przyszłość, dzięki:wink: Pojawił sie wczesniej niz zarejstrowałes sie na forum:polew:
czorny_07 Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 dlaczego ten poradnik pojawił się jak już rozwaliłem listwe od drzwi ale będzie wiedza na przyszłość, dzięki:wink: Pojawił sie wczesniej niz zarejstrowałes sie na forum:polew: BEKA, nie widziałem go wcześniej:facepalm:
dominos993 Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 ja wymieniałem u siebie dekory i wyciągając carbonowe od "dawcy" były zatrzaski okragłe, które trzymają plastikowe bolce i tutaj jest problem bo te bolce w dekorach sie baaardzo łatwo łamią, trzeba z wyczuciem podważać środkowe blaszki śrubokretem. natomiast dekory drewniane które wyciągałem od siebie sa na zatrzaskach z pierwszego zdjęcia i tutaj w zasadzie nie ma żadnego problemu z wyciąganiem a najlepsze jest to że obydwa samochody rok 1996 i jest pare różnic np. sposób zamocowania schowka, zatrzask po prawej stronie kierownicy, długość śrubek trzymających poszycie drzwi itp
denveco Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Moje bolce od dekorów były tak kruche że nawet dobrze nie zdążyłem włożyć śrubokręcika a one już pękały. I teraz jak zamocować spowrotem dekory np na drzwiach kierowcy gdzie z 5 bolców został się raptem jeden?? Klejem do szy nie bardzo bo chciałbym moeć możliwość ściągnięcia dekoru w razie czego. Sylikon??
MalyMis Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Srodkowe mocowanie jest do odratowania. Wystarcza male raczki i nie nie trzeba na chama robic
Mayster1991 Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 Ma ktoś może gdzieś te fotki zgrane albo link do innego poradnika (może być też zagraniczny). Bo szukam szukam i nie mogę znaleźć nic w sieci a chciałbym się za to zabrać tak żeby nie nie uszkodzić i później nie wk***iać się za przeproszeniem na siebie samego przez kolejne pół dnia
Rekomendowane odpowiedzi