osax Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Ja też mam bardzo małą wiedzę na temat automatów ale strasznie mi się marzy automatyczna skrzynia jak już będę zmieniał auto. Oczywiście mam na myśli jakąś nowszą wersję A4
Młodzik Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Ja też mam bardzo małą wiedzę na temat automatów ale strasznie mi się marzy automatyczna skrzynia jak już będę zmieniał auto. Oczywiście mam na myśli jakąś nowszą wersję A4 ja też z chęcią bym kupił auto z automatyczną skrzynią, bo dużo fajnej zabawy jest jak już padnie i trzeba wymieniać na manuala :polew:
nike21 Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 nie pitol bo nowe automaty dają rade i nie są awaryjne. stare, zajechane i błędnie obsługiwane padnie wszystko, nawet manual. jedyny plus tego drugiego to koszt naprawy. a jeśli chodzi o jazdę to na miasto chyba najlepszy automat... kiedyś miałem okazję dużo jeździć Mazdą 626 w wersji USA i było super jakbym kupował nowe auto z salonu to na bank brałbym automat
Musashi Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 ja też z chęcią bym kupił auto z automatyczną skrzynią, bo dużo fajnej zabawy jest jak już padnie i trzeba wymieniać na manuala :polew: :polew: :polew: a jaka zabawa, zaraz jak padnie, i na jakas, wycieczke mozna sie zalapac [br]Dopisany: 14 Luty 2012, 1:42_________________________________________________ nie pitol bo nowe automaty dają rade i nie są awaryjne. stare, zajechane i błędnie obsługiwane padnie wszystko, nawet manual. jedyny plus tego drugiego to koszt naprawy. a jeśli chodzi o jazdę to na miasto chyba najlepszy automat... kiedyś miałem okazję dużo jeździć Mazdą 626 w wersji USA i było super jakbym kupował nowe auto z salonu to na bank brałbym automat no, oczywiscie. im bardziej skomplikowany i nowoczesny mechanizm, tym mniej awaryjny :gwizdanie:
nike21 Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 awaryjne jest wszystko i zależy też jak trafisz. z pewnością nowy automat to nie to samo co taki 10 letni... popatrz na BartSa. ma najbardziej znienawidzoną skrzynię na forum i jakoś daje rade
Banan Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 ojciec same automaty od 1992 roku (2x Kadett , Vectra A , 2xVectra B , teraz VectraC ) i żadnej awarii trzeba mieć trochę szczęścia a co do pytania maxcudo jeśli chodzi ci o A4 B5 - punkt 1 i 3 to tiptroniki , punkt 2 to też tiptronik ale chyba sprzed liftu musiałbym poszperać w Elsie - tal czy tak to wszystko te same skrzynie czyli ZF 5HP19FL lub 5HP19FLA ( w Quattro ) te same skrzynie są w BMW E46 i E39 a nawet w Omegach ( z 2.5DTI )
variocustoms Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 najfajniejsza ta z manetkami w kierownicy i chyba w A6 tylko była
Maxcudo Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Ja się skrzyń automatycznych nie boje, dla mnie to bajka Ale chodzi mi która z nich jest najlepsza, pod względem wytrzymałość. Wiem, że dużo zależy od tego jak była używana, ale zawsze coś ma swoje mocne i słabe strony ;( Konkretnie chodzi mi Audi A6 C5 2.8 Quattro automat Takie 3 rodzaje skrzyń w nich widziałem, dlatego pytam
Musashi Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 doberek. awaryjne jest wszystko i zależy też jak trafisz. z pewnością nowy automat to nie to samo co taki 10 letni... popatrz na BartSa. ma najbardziej znienawidzoną skrzynię na forum i jakoś daje rade multi nie kupilem z wyrachowania, trudniej pozniej sprzedac. :gwizdanie: ale po mlodzikowych doswiadczeniach sceptycznie patrze na automaty. a no i 1L wieksze spalanie trzeba liczyc [br]Dopisany: 15 Luty 2012, 09:01_________________________________________________ najfajniejsza ta z manetkami w kierownicy i chyba w A6 tylko była z manetkami moze byc kazdy TIP, o ile kojarze. To kwestia wyciagniecia switchy do kiery.
Maxcudo Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Ale śniegu W sumie jak zaczęło padać o 23 to pada do teraz Ap-ropo skrzyń, czyli obojętnie czy ma przyciski w kierowniczy czy nie, to jest ta sama skrzynia tak? :gwizdanie:
Musashi Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Ale śniegu W sumie jak zaczęło padać o 23 to pada do teraz Ap-ropo skrzyń, czyli obojętnie czy ma przyciski w kierowniczy czy nie, to jest ta sama skrzynia tak? :gwizdanie: nie wiem :kox:
Musashi Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Trochę napadało i pada cały czas. jakis placyk by sie przydal
Labiel Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Trochę napadało i pada cały czas. jakis placyk by sie przydal Z ośką to nie poszaleje, ale chętnie potestowałbym sobie zachowanie się auta podczas poślizgów ale nie ma gdzie
Madas Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 masakra dzisiaj koło Biskupic miałem wpadkę w śnieg ... jadę jadę na przeciw duży towarowy a pobocza nie widać więc troszkę zjechałem ale wjechać na ulice z pobocza już nie dało rady .... musiałem prosić przejeżdżających o pomoc
Musashi Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Trochę napadało i pada cały czas. jakis placyk by sie przydal Z ośką to nie poszaleje, ale chętnie potestowałbym sobie zachowanie się auta podczas poślizgów ale nie ma gdzie oj, tam, kazdym mozna poszalec. podpytaj Madasa, jest w tym dobry
Musashi Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 masakra dzisiaj koło Biskupic miałem wpadkę w śnieg ... jadę jadę na przeciw duży towarowy a pobocza nie widać więc troszkę zjechałem ale wjechać na ulice z pobocza już nie dało rady .... musiałem prosić przejeżdżających o pomoc mam nadzieje ze sie ic nie stalo. a w pole wjechales?
Madas Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 nie nic się nie stało koła mi wpadły w pobocze na 10 cm i ciężko było wbić się z powrotem na jezdnie ...kurcze jedziesz i nawet nie wiesz że poboczę się zapada
Rekomendowane odpowiedzi