Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Xenony w reflektorach zespolonych po II lifcie - montaż żarówek i przetwornic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napisalem do kilku warsztatow zajmujacych sie tematem zobaczymy co wyjdzie i za jaka kase

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź :hi: ja zostaje przy marginaliach a jak będę chciał Xenony to zmienię auto :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy znalazłem takie coś: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/99-01-AUDI-A4-B5-D2S-XENON-BLK-PROJECTOR-HEADLIGHT-BULB-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem231279721dQQitemZ150633804317QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

Są to lampy depo D2S i właśnie z oryginalnym gniazdem D2S a nie h7, gniazdo jest całkiem inne.

Co o tym myślicie??

Opublikowano

Trochę drogo jak za Depo z jakimi guano wartymi chińskimi żarnikami 8000K

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy a mam takie pytanko czy ktoś robił wymianę soczewek w tych lampach po lifcie. Interesują mnie wymiary soczewki i od czego ewentualnie pasują soczewki z gniazdem d2s xenon lub bi-xenon

Opublikowano

Michał, chce Ci się w to bawić? Kiedyś ktoś o tym pisał na forum, ale najlepiej kup sobie nowe Depo po 200 zł za sztukę i będziesz miał spokojną głowę. A żarniki i tak bez problemu założysz do nich.

Opublikowano

Koledzy a mam takie pytanko czy ktoś robił wymianę soczewek w tych lampach po lifcie. Interesują mnie wymiary soczewki i od czego ewentualnie pasują soczewki z gniazdem d2s xenon lub bi-xenon

ja mam u siebie przerobione lampy na BIX-y z soczewkami od Q5,

podejrzewam że o 30% sa większe od ori, jak nie lepiej

przeróbką zajął sie w całości Gwerty, jego zapytaj co i jak

Opublikowano

Michał, chce Ci się w to bawić? Kiedyś ktoś o tym pisał na forum, ale najlepiej kup sobie nowe Depo po 200 zł za sztukę i będziesz miał spokojną głowę. A żarniki i tak bez problemu założysz do nich.

Mam Depo założone właśnie. Po dopasowaniu żarnika d2s (tak jak na forum jest opisane) świeci to ładnie bo nie powiem że nie, bo w porównaniu do starych lamp to niebo a ziemia, ale jakoś nie jestem w pełni satysfakcjonowany... wcześniej miałem audi 80 a w nim lampy dayline w których założyłem soczewki bi-xenon z bmw e60 i tam to ładnie świeciło. I tak właśnie chciałbym się dowiedzieć od czego można przypasować. bo jeśli chodzi o wykonanie to dam rade samemu to zrobić.

Opublikowano

Dzięki za linka, z tego co widze to ja takie same soczewki wkładałem do 80-tki, takie soczewy były w bmw, audi, i mercach takie same więc musze poszukać takich samych i do dzieła :)

Dzięki :notworthy:

Opublikowano

panowie a gdzie te dystanse dostac?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moze ktoś wstawić odbłyśnik i soczewkę h7 i d2s, chce zobaczyć róznice i porównać. Mam u siebie zamontowany ksenon na odbłyśniku h7. Moze ktos ma porównanie różnicy w świeceniu?

Opublikowano

moze ktoś wstawić odbłyśnik i soczewkę h7 i d2s, chce zobaczyć róznice i porównać. Mam u siebie zamontowany ksenon na odbłyśniku h7. Moze ktos ma porównanie różnicy w świeceniu?

przez ponad rok jezdzilem na soczewkach h7+adapter, potem naczytalem sie na forum (nawet i w tym watku) jakie to h7 nie sa slabe w porownaniu z ori soczewka ds2.... jak tylko nadazyla sie okazja kupilem komplet ori soczewek niby nie wypalonych...... po zalozeniu okazalo sie ze lewa swieci ok a prawa byla wedlug mnie lekko wypalona a swiecila 100 razy gozej niz zwykla zarowka h7.... wymianilem ja spowrotem na ta soczewke od h7 i teraz mam u siebie zalozona soczewke jadna pod ds2 a druga h7 + adapter i swieci w zasadzie tak samo, jedyna roznica jaka jest to soczewki sa troszke inaczej wyprofilowane na dole (albo od gory, juz niepamietam) i strumien swiatla widoczny na ziemi zaczyna sie w roznych miejscach ok 20cm roznicy..... wydaje mi sie ze wszystko zalezy od stanu soczewki..... i czasami osiagnie sie lepszy efekt majac w miare nowe soczewki z zamiennikow niz ori 10 letnie....

Opublikowano

o to mi chodziło kolego, bo latem robiłem sobie remont lamp, dałem nowe odbłyśniki, wszytsko ładnie poskładałem i uszczelniłem sylikonem jednak to jest od h7 (a mam zamontowane zarniki d2s). trafiłem na ten wątek i zastanawiałem sie czy wymieniać pod d2s. Szczerze to niechce mi sie znów tego wszytskiego rozbierać a jeśli mówisz ze efekt jest prawie taki sam to chyba opuszcze już to w tym aucie :)

Opublikowano

ja mam takie zdanie bo trafilem na takie soczewki ogolnie zebym wiedzial ze tak bedzie to niebral bym sie za to, bo praktycznie dwa dni z glowy a efekt ten sam...

Opublikowano

zeby zmeinic soczewkę w b5 zespolonych. nie trzeba rozklejac lamp. soczewkę wyciąga sie przez dekielet. coprawda myk polega na tym ze soczewkę rozkreca sie w lampie i oddzielnie wyjmuje sie odbłyśnik i soczewke.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam a ja mam pytanie Zarnik ktory mamy musi byc wlozony tym drucikiem do gory czy do dolu ?

Opublikowano

Jedna chwała, tak jak Ci pasuje.

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

DIY: B5 A4 - How to install a DDM Slim Ballast HID Kit

Tutaj mamy też manual o instalacji HID z przetwornicami w wersji SLIM, wg mnie pomysłowo zrobione bo po montażu na aucie przy otwartej masce nie widać że mamy tam przetwornice i jakieś kable idące do wnętrza lampy :)