jawosz Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 ok dzieki :> Ale jeszcze jak by mogl mnie ktos nakierować gdzie te 2 dziady siedza :gwizdanie: jakieś zdjecie albo rysunek PLZ
Pablo_banita Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 ok dzieki :> Ale jeszcze jak by mogl mnie ktos nakierować gdzie te 2 dziady siedza :gwizdanie: jakieś zdjecie albo rysunek PLZ A proszę bardzo : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=45015.0
kantek1 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Kolego jawosz czekamy z niecierpliwością na rezultat tej wymiany
jawosz Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 dzieki za link ;-) Dam znac na 100% czy cos pomogło ;-)
gulo10 Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Uslyszalem dzisiaj niepokojacy dzwiek przy spadku obrotow z 2-2,5tys do obrotow na biegu jalowym (przygazowka). Dzwiek jakby cos ocieralo w okolicy rozrzadu, turbiny. Serce zaczelo mi mocniej bic.... Nagralem krotki filmik - prosze o porady. Krotki film 2 tygodnie temu wymienilem olej na Motul Specific 505.01, filtr oleju Man'a i filtr powietrza. Wczesniej czegos takiego nie slyszalem.... Auto mam od 1.5 miesiaca... Ostatnio wymieniłem filtry ,oleje i rorząd i także pojawił się ten cholerny dźwięk :/
ciapo Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Przed wymiana był wszystko dobrze. Nie dawno wymieniłem filtry , olej i rozrząd. Olej motul, rozrząd ori i co! tak jak u was przy przyspieszaniu słychać chrobot i po szybkim puszczeniu gazu. Nie wiem czy przyczyną jest olej czy sztuka wymiany rozrządu. Piszecie , że wymiana turbo i innych rzeczy nie pomaga. Czy był ktoś z tym w ASO?
marec-ki Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Czy był ktoś z tym w ASO? Ja poświęciłem sporo czasu na poczytanie całego tematu ... ASO i nie tylko i każdy rozkłada rynce "ten typ tak ma" Ciekawi mnie czy kolega jawosz po wymianie N75 i g71 zauważy poprawę
Konradgiee Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Ja byłem z tym w ASO i powiedzieli mi dokladnie ze to niejest zadna usterka ze w tych silnikach ten problem wystepuje (szuranie), w jednych mniej w drugich wiecej a w innych wcale, jest to niegrozne i mozna z tym jezdzic i sie niemartwic. Dodali ze przyczyny i rozwiazania póki co jeszcze nieznalezli. Wiec mam nadzieje ze jesli wymiana tego zaworu i czujnika pomoze (mam nadzieje) to okaze sie ze tu na forum znajdziemy rozwiazanie - w przeciwienstwie do ASO.
adamb79 Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Ja odwiedziłem kolejny warsztat i powiedzieli że ponownie muszę wyczyścić turbinę.Wcale mi się nie pali to robić bo się nie zacina.Czekam z niecierpliwością na odzew od kolegi jawosza czy pomogło.
kantek1 Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 ale coś kolega jawosz nic nie pisze co i jak
Lukaszxxx Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Ja dodam ze u siebie czyscilem turbinke i nic to nie dalo..
Martin_Speed Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 a na jakim oleju jezdzicie Panowie ??
Martin_Speed Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Ja na Motul 5w40 i wywalilem kata , filtry knecht i jak narazie niezauwazylem tego odzwieku. Wczesniej wystepowal sporadycznie jak jezdzilem na castrol 5w30
kantek1 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 może w oleju jest problem ?? u mnie poprzedni właściciel lał 5w40 i nie było tego dźwięku jak kupiłem autko , dopiero jak zalałem 5w30 to po jakimś czasie dźwięk się pojawił
wypsiu Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 ...w moim przypadku olej nie miał żadnego znaczenia i na początku tego wątku jest to opisane... szuranko...pojawia się w okolicach przebiegu 150-170kkm i nie znika ... jak miałem robiony program była czyszczona turbinka dolot itp i niby zostało..szuranko... wyeliminowane ale nie do końca i tuner mi powiedział że nie da się tego całkowicie wyeliminować... jest na forum B6 1,9 131 KM po programie.. szuranko... pojawiło mu się w okolicach 170kkm obecnie ma chyba 310kkm i furmanka śmiga bez żadnych zastrzeżeń .... jest tylko jedno wyjście radyjko...VOL....+ .... ...ten problem jest wałkowany od prawie 4 lat i szuranko było konsultowane u rożnych magików w Polsce jak i za granicą i sobie szura dalej u jednych mniej u drugich więcej ...... Ps życzę powodzenia....
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Ja byłem z tym w ASO i powiedzieli mi dokladnie ze to niejest zadna usterka ze w tych silnikach ten problem wystepuje (szuranie), w jednych mniej w drugich wiecej a w innych wcale, jest to niegrozne i mozna z tym jezdzic i sie niemartwic. Dodali ze przyczyny i rozwiazania póki co jeszcze nieznalezli. Wiec mam nadzieje ze jesli wymiana tego zaworu i czujnika pomoze (mam nadzieje) to okaze sie ze tu na forum znajdziemy rozwiazanie - w przeciwienstwie do ASO. Siema No mam nadzieje ze po tym poście juz dacie spokój z tym dźwiękiem. Dosłownie tydzień temu pisałem w innym co to jest. Tak jak ktoś pisał ze w ASO mówili ze to niegroźne i mieli racje. Ale pewnie nie wiedzą i tak co to jest. Hehe. Tępe pały. A więc jest to najzwyklejsze przeładowanie turbiny w wolnym zakresie obrotów pracy silnika. Po dodaniu gazu turbo sie wkręca, nieobciążony silnik spada z obrotów a turbo nadal pompuje rozpędzone siła bezwładności. I to właśnie jest ten dźwięk. I tylko to. Ja tez go mam tylko ze w mniejszym stopniu. Pomaga niekiedy czyszczenie turbo ale i tak musi wystąpić zawsze w każdym silniku TDI. Niekiedy trzeba sie wsłuchać. Lipa była by jak by to wystąpiła przy obciążonym silniku. Mam nadzieje ze temat który was męczy od 4 lat da wam juz spokój. I nie piszcze ze po wymianie oleju dźwięku nie ma. Bo jak by tam coś tarło to mówie wam ze raz by obtarło i było by po zabawie. A więc chyba wszystko na ten temat. Pozdro ZC
gar.bik Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 A ciekawi mnie czy ktoś z posiadaczy AWX z turbiną z BRD ma taki sam problem? Tak z ciekawości pytam...
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 A ciekawi mnie czy ktoś z posiadaczy AWX z turbiną z BRD ma taki sam problem? Tak z ciekawości pytam... Pisałem ze w kazdym TDi to wystąpi. Tylko niekiedy trzeba sie wsłuchać. Nie wyeliminuje sie tego całkowicie. Takie są prawa fizyki. To jest całkowicie normale. Nie ma co dalej debatować. ZC
Rekomendowane odpowiedzi