KoJ@K Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Spawanie klapy do kolektora z 1.9 .
kkam Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2017 4 godziny temu, KoJ@K napisał: Elegancko Morda pewnie teraz ciągle uchachana? Znowu jest radość z jazdy 3 godziny temu, RicS3 napisał: dużo roboty z adaptacją klapy gaszącej z 2.5 tdi do 1.9 tdi? Kwestia docięcia, dopasowania i spawania alu. Więcej info może udzielić Ci Piotrek.
ZAPi Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Sorki za ot co daje klapka gaszaca z 2.5 czym rózni się od 1.9 w dzialaniu co zyskujemy po modzie
kkam Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2017 Klapa gasząca w 1.9 jest zintegrowana z EGR. Jeżeli usuniesz EGR to też pozbywasz się klapy gaszącej. W 2.5tdi klapa wystepowała jako oddzielny element. Zasada działania w obu przypadkach jest ta sama. 1 minutę temu, majkel1993 napisał: Jakie pompki tam siedzą? Pompki to jeszcze seria - BA
ZAPi Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 3 godziny temu, kkam napisał: Klapa gasząca w 1.9 jest zintegrowana z EGR. Jeżeli usuniesz EGR to też pozbywasz się klapy gaszącej. W 2.5tdi klapa wystepowała jako oddzielny element. Zasada działania w obu przypadkach jest ta sama. Pompki to jeszcze seria - BA To super sprawa już rozumiem dziękuję za odp pierwszy raz słyszałem o takiej opcji, ja nie usunąłem egr właśnie dlatego że nie chciałem rezygnować z klapki gaszacej, a teraz mam alternatywę
kkam Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2017 Po ponad 3 latach skończył mi się 1 żarnik Osram CBI paląc przy okazji przetwornice valeo. Zapadła szybka decyzja - zmiana przetwornic na coś bardziej niezawodnego. Wybór padł na przetwornice Koito D4S. Niestety przetwornice nie pasują w miejsce ori przetwornic, więc na frezarce CNC wyfrezowałem adapter umożliwiający montaż przetwornic w ori miejscu w lampie. Poprzednie żarniki świeciły za bardzo na niebiesko. Barwa dochodziła pod 6000K. Teraz kupiłem standardowe:
KoJ@K Opublikowano 29 Stycznia 2017 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Super wykombinowales z tymi przetwornicami
SgtR Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Fura z moich okolic, a nie kojarze pojazdu A powinienem, bo wygląda szybko
Adam87 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 @kkam co tu taka cisza... Nic się nie robi bo pewnie już wszystko jest Pozdrawiam
kkam Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Nic się przez prawie 2 lata nie działo, bo zmieniły się priorytety-pojawiła się córka.;) Dopiero teraz mam trochę więcej czasu i zaczynam znowu działać. Moje plany na najbliższe 2 miesiące: PDC przód + tył. -> zderzaki już są w malowaniu Regeneracja felg na lato -> zastanawiam się nad kolorem, prawdopodobnie będzie red candy oddanie auta na poprawki lakieru -> korozja na drzwiach i błotnikach polerka + powłoka kwarcowa Zastanawiam się też nad rozebraniem tylnego zawieszenia i wymianie wszystkich gum i śrub. -> od nowości wymieniane były tylko amorki i jedno łożysko. Wiek robi swoje i napewno gumy są już sparciałe. Każdego dnia pojawiają się kolejne pomysły. Mam w tym roku przyzwolenie na prace przy aucie, więc trzeba korzystać;) Cytuj
Adam87 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Lista spora.. po 2 latach startujesz ostro.. I bardzo dobrze Informuj na bierząco z dokonanych prac .. 37 minut temu, kkam napisał: Regeneracja felg na lato -> zastanawiam się nad kolorem, prawdopodobnie będzie red candy Czarny sedan z czeronymi felami ??? Może być dobrze Aczkolwiek nie zleje się z zaciskami??? Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Adam87
kkam Opublikowano 8 Maja 2018 Autor Opublikowano 8 Maja 2018 Korzystając z kilku wolnych chwil udało mi sie podłubać przy aucie: podwójny wydech, s-line, PDC, zrobiony na gładko->góra zespawana z dołem 1
kkam Opublikowano 8 Maja 2018 Autor Opublikowano 8 Maja 2018 Odnowilem felgi i pomalowałem w red candy 2
kamil-vag Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 Kontrastują felgi ładnie. Tylko nie wiem czy teraz by nie pasowało tylnych lamp lekko przyciemnić, bo trochę tu nie pasują [emoji14] Ładnie się lakier świeci
luki19862121 Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 Zadziornie to wygląda[emoji106]Wysłane z Huawei mate 10 pro
Adam87 Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) Krzysiu feleczki super I zderzaczek też klasa Edytowane 9 Maja 2018 przez Adam87
kkam Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Opublikowano 9 Maja 2018 Pomalowałem dekory w ten sam kolor co fele: 1
Adam87 Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) Zrób zdjęcie całej konsoli jak to wygląda Edytowane 9 Maja 2018 przez Adam87
Rekomendowane odpowiedzi