Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!

No i juz jestem po probie wymiany peknietego paska rozrzadu w Moim AWXie :facepalm:

Niestety ale skonczylo sie tylko na przeklinaniu , placzu i zgrzytaniu zebow , trzeba glowice sciagac i do remontu slac :cry:

Na pierwszym cylindrze piewszy zawor dostal i wal nie obkreca sie cale 360 stopni w pewnym momencie staje i ani drgnie a szklanka na tym uszkodzonym zaworze schowana jest w glowicy i nie unosi sie do gory gdy krece walkiem rozrzadu :wallbash::wallbash::wallbash:

Trudno sie mowi , ceny juz umowione z TOM77 tak wiec teraz trzeba zaczac zbierac zlom i makulature i brac sie za remont glowicy.

Kur.... najgorsze to ze do pracy trzeba teraz z buta walic :facepalm: a to az 15 minut dreptania :shock3:

Pozdrawiam.

:hi:

to nie dobrze, nie dobrze...

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:cry::cry::cry::cry:
Opublikowano

ja dzisiaj wziołem sie za pucowanko glancowanko i woskowanko felg letnich:decayed: bo jak zmieniałem na zime to niebyło kiedy ich umyć bo na szybko zmiana była a potem do pl leciałem.dzisiaj na nie dopiero zajrzałem i masakra jakie ujeb..e były.ale po umyciu,potraktowaniu zmywaczem silikonowym,woskowaniu i nałożeniu megsa do opon to w końcu zaczeły wyglądać:decayed:

Opublikowano

Wojthass gratki przyjęcia do Dywizji:hi:

Opublikowano
Witam!

No i juz jestem po probie wymiany peknietego paska rozrzadu w Moim AWXie :facepalm:

Niestety ale skonczylo sie tylko na przeklinaniu , placzu i zgrzytaniu zebow , trzeba glowice sciagac i do remontu slac :cry:

Na pierwszym cylindrze piewszy zawor dostal i wal nie obkreca sie cale 360 stopni w pewnym momencie staje i ani drgnie a szklanka na tym uszkodzonym zaworze schowana jest w glowicy i nie unosi sie do gory gdy krece walkiem rozrzadu :wallbash::wallbash::wallbash:

Trudno sie mowi , ceny juz umowione z TOM77 tak wiec teraz trzeba zaczac zbierac zlom i makulature i brac sie za remont glowicy.

Kur.... najgorsze to ze do pracy trzeba teraz z buta walic :facepalm: a to az 15 minut dreptania :shock3:

Pozdrawiam.

:hi:

a nie zastanawiałeś się żeby kupić jakiś drugi zdrowy motor , jak pisałeś wcześniej to ten twój ma już swoje nalatane , rozrząd i tak musisz wymienić przekładasz swój osprzęt i latasz :naughty:

Opublikowano

Siema Wojthass :hi:

Kur... niech ta pogoda sie zrobi bo czas zaczac modzić :decayed:

Opublikowano

Myslalem kolego szanowny ale albo Ja zle to rozumuje albo inni szukaja jelenia na zakup silnika :eusathink:

Przejzalem chyba z dwadziescia ogloszen o sprzedazy silnika AWX lub AVF i okolo 70% tych silnikow co sa na sprzedaz to jakims dziwnym trafem maja nalatane miedzy 77 do 88 tys. mil i to nie wazne czy to z 2001r. czy tez z 2004r. :facepalm: i w cenie miedzy 400 do 600 funtow.

Reszta silnikow to te 30% to oczywiscie ladne , wymuskane i przebiegi bardziej realne i nawet z gwarancja na 6 miesiecy , kompletne z calym osprzetem czasami bez osprzetu i musze uzyc wszystko z Mojego auta ale cena za taki silniczek to od 700 do 1200 funtow :wallbash:

Tak wiec raczej pozostaje przy kompletnej regeneracji glowicy z Mojego silnika.

O Moje autko zawsze dbalem sam , kazdy serwis byl robiony na czas i zawsze ori filtry i olej z gornej polki zadnej sciemy i chodzenia bokami.

Nigdy nie mialem problemow z wiekszym niz normalnie "braniem" oleju , kopceniem , rozruchem czy dziwna i nie rowna praca silnika a zakup takiego silnika lezacego gdzies na polce w magazynie od 5 lat z tym niby realnym przebiegiem 80 tys. mil uwazam , ze wiaze sie z duzym ryzykiem i boje sie , ze za pol roku i tak mnie czeka remont silnika.

Koszty czesci z polski to 300 funtow ( walek rozrzadu , panewki walka , szklanki , komplet zaworow ssacych i wydechowych , uszczelniacze zaworow , uszczelka glowicy , szpilki do glowicy ) czyli nie cale 1500zl + robocizna za regeneracje glowicy to 150 funtow , Ja tylko musze zdjac glowice a pozniej po wszystkim ja zalozyc do autka. Tak wiec uwazam , ze to az tak drogo nie wynosi i pewniejsze bedzie , ze wszystko nowe :wink:

Opublikowano

Marcinie nie używaj znaku Funta bo kabaret wychodzi :kox:

A gdzie robocizna??:whistling:

Opublikowano

Nie wiem czy jeszcze maja - AWX 151k mil - realnego przebiegu - chcieli 700EUR - bez turbiny reszta zostaje - caly osprzet

Opublikowano

Tak wlasnie skumalem , ze jakies pierdoly wylaza pod tym znakiem funta :kox: a robocizna raczej u tego mechanika z Coventry do , ktorego podawales mi numer.

Dzisiaj te z nim rozmawialem i troche spuscil z ceny ale jak juz pisalem Ja musze zdjac glowice z kadluba silnika a po wszystkim ja zalozyc , robilem podobna rzecz w aucie Mojego ojca Jeep Cheeroke 4.0L + wymiana wszystkich tlokow z korbami i autko zakrecilo od pierwszego i smigalo jak ta lala to i mam nadzieje ze z Moim pojdzie tez glatko :wink:

Opublikowano

Pozdrowienia z targów :decayed:

2sb4jsr7dyydt3t5gwzq9jcddxvrcd6v_gallery.jpg

Opublikowano
:doh:
Opublikowano

glcNttGl.jpg

W6kjXbhl.jpg

KKdrZEMl.jpg

5jMK6bWl.jpg

Qjyhs8nl.jpg

OahAYkql.jpg

XY4VTFMl.jpg

zwTe587l.jpg

200 zł za ten garaż facet chcę miesięcznie... Blaszak, ocieplony styropianem, prąd jest, ochrona jest, kanał jest (zasypany i nie wiem co o tym myśleć) tylko po bokach mało miejsca trochę :hmm:

W sumie na zewnątrz sporo miejsca jest także nikomu bym nie zawadzał nawet robiąc coś na dworze a i równie dobrze można maksymalnie do jednej ściany podjechać i będzie więcej miejsca..

Co o tym myślicie?

Opublikowano

niski trochę no i wąski ale za 200zł to super cena, a jak na zewnątrz jest miejsce to nawet na zewnątrz rezać można. Kurde ale bym chciał taki garaż:kwasny:

Opublikowano

Macieju, czy tapani to na stanowisku OOOO się prężyła??:kox:

Na stoisku ferrari takie widoki można było spotkać :naughty:

taka laseczka:slina: to ciekawe czego to targi:wink:

Motor Show Poznań :wink:

Opublikowano
niski trochę no i wąski ale za 200zł to super cena, a jak na zewnątrz jest miejsce to nawet na zewnątrz rezać można. Kurde ale bym chciał taki garaż:kwasny:

Od biedy można maksymalnie pod jedną ścianę podjechać żeby było więcej przestrzeni :wink:

Mówisz, że cena OK za to?

W sumie to najważniejsze, że prąd jest i ocieplany :wink:

Opublikowano

Nie wiem jakie są ceny za garaże w polsce, u mnie brakuje mi takich garaży bo już dawno bym wynajął a tak to loteria czy będzie padać czy nie:whistling::whistling:

Opublikowano

Na pieszo miałbym jakieś 650m, pewnie rowerkiem bym jechał :grin:

Na zewnątrz sporo miejsca jest a co do tej wysokości to w sumie po co wyższy? Ważne, że maskę maksymalnie można unieść. Ze 3 lampy się jeszcze da i powinna być malina :eusathink:

A z garażem w mojej okolicy żeby znaleźć to jak trafienie 6 w lotka :grin: