Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy czy pasek rozrzadu posiada tzw. "date przydatnosci" ?

Wiem , ze to nie chleb czy mieso ale z tego co wiem , ze jezeli sie nie nakreci wymaganego limitu kilometrow kwalifikujacego pasek do wymiany w ciagu chyba 5 lat to i tak trzeba go wymienic :eusathink: ale jak to sie ma do nowego i nie uzywanego paska ?

Pytam gdyz zakupilem nowke sztuke ori Audi/VW pasek rozrzadu z oznaczeniami "Contitech" do Mojego AWXa gdyz stary pasek pek :facepalm: a na ori opakowaniu od nowego paska jest "expire date"- data przydatnosci do 03/2010r.

Pasek jest nowy , nie uzywany , zapakowany orginalnie w pudelku ale do konca nie jestem pewien czy moge go zalozyc i nakreciic na nim 90 tys. km. lub 5 lat ?

Zanim założysz ten nowy pasek, zdejmij pokrywę zaworów, bo z tego co rozmawiałem z kumplem masz na 100% wystrzelone szklanki (popychacze zaworów), czase też uszkadza się wałek rozrządu. Więc zakładanie nowego paska jak na razie może nie mieć sensu...

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Koledzy czy pasek rozrzadu posiada tzw. "date przydatnosci" ?

Wiem , ze to nie chleb czy mieso ale z tego co wiem , ze jezeli sie nie nakreci wymaganego limitu kilometrow kwalifikujacego pasek do wymiany w ciagu chyba 5 lat to i tak trzeba go wymienic :eusathink: ale jak to sie ma do nowego i nie uzywanego paska ?

Pytam gdyz zakupilem nowke sztuke ori Audi/VW pasek rozrzadu z oznaczeniami "Contitech" do Mojego AWXa gdyz stary pasek pek :facepalm: a na ori opakowaniu od nowego paska jest "expire date"- data przydatnosci do 03/2010r.

Pasek jest nowy , nie uzywany , zapakowany orginalnie w pudelku ale do konca nie jestem pewien czy moge go zalozyc i nakreciic na nim 90 tys. km. lub 5 lat ?

każdy element ma "jakiś" czas przydatności, szczególnie, jeśli jest wykonany z materiałów pochodzenia mineralnego, takiego, jak np guma-żeby sprawowało swoje zadanie należycie-musi być przechowywane w odpowiednich warunkach, bo temperatura, światło wilgotność ma "jakiś" wpływ na żywotność, zazwyczaj się ogląda paski, w poszukiwaniu pęknięć, przebarwień, et cetera...tak, czy inaczej-jeśli pasek rozrządu ma gwarancję na 5 lat-na pewno może być używany trochę więcej, to tylko sugestia Producenta, bo zawsze jest jakiś margines zużycia w różnych warunkach klimatycznych i to, w jakich warunkach auto jest używane, bo jeśli weźmiemy dwa takie same egzemplarze-jeden na zimnej Syberii, odpalany raz dziennie, na dwa km i drugi w Afryce , używany cały dzień-tan pierwszy na pewno będzie miał pasek bardziej zużyty po 5 latach, choć ten drugi był używany częściej...

Opublikowano

sprytnie :)

znalezione przez google czy jakoś inaczej?

Ogólnie zastanawiam się kto sprzedaje zderzak od esy wiedząc co to za rarytas za 300zł? hmm dziwne

Opublikowano

może ma go za darmo i chce się jak najszybciej pozbyć...

Opublikowano

Ta jasne a ja noszę spódniczki... :decayed:

Tapnięte z SGS III

Opublikowano

myślicie, ze gość nie wie, co sprzedaje i po ile takie zderzaki chodzą, czy On chce nam wmówić, ze my nie wiemy po ile takie rzeczy chodzą? i płacąc 1000zł jesteśmy waleni?bo nie rozumiem...

Opublikowano

a ja mysle ze on chce kase towaru nie wyslac i tyle takie moje zdanie :whistling:

Opublikowano
a ja mysle ze on chce kase towaru nie wyslac i tyle takie moje zdanie :whistling:

co za debil wpłaci kasę w ciemno? :doh::doh::doh:

najlepiej jakby wysłał do kupujących realne foto towaru :decayed:

Hamer jak TY to ogłoszenie znalazłeś?:hi: nie wiem czy to nie Czestera ogłoszenie

Opublikowano

co za debil wpłaci kasę w ciemno?

ciemno nie ciemno-za 300zł-to wsiadam w auto i jadę sam po zderzak do esy-towar nie odpowiada temu, co widziałem na zdjęciu-gość robi zwroty za paliwo i po kłopocie:wink4:
Opublikowano

uwierz ze sie tacy trafia :facepalm:

Opublikowano

oj trafią, trafią....

ja nawet jeśli bym czegoś bardzo potrzebował to na pewno nie kupiłbym od osoby która z miejsca obraża połowę użytkowników... :thumbdown:

Opublikowano

uwierz ze sie tacy trafia :facepalm:

eh to podstawy regaluminu działu sprzedam się kłaniają- ja tam swoją kasę szanuję - ale nie ma co się spinać może nie będzie dramatu

:decayed::decayed::decayed:

Słowa Debil użyłem w celu wstrząśnięcia kupującymi

Opublikowano

nie mowie ze tu Marcin :wink:

e ot

pany jak juz pisalam w dziale o bt

"mam BT wszystko pienie tel mi sie automatycznie z nim łączy tyle że jest taki problem zgaszę samochód wyciągnę kluczyki a tel dalej połączony z bt i jak rozmawiam to w sam muszę siedzieć

mam lumie 610 muszę coś w ustawieniach zmienić tel czy jak by mi się rozłączył z chwilą gdy radio się wyłączy "

wina modułu czy tel:eusathink:

Opublikowano

Hamer jak TY to ogłoszenie znalazłeś?:hi: nie wiem czy to nie Czestera ogłoszenie

Zderzak Audi S4 i w google grfika wyskakuje :decayed:

Opublikowano

Zderzak Audi S4 i w google grfika wyskakuje :decayed:

:polew:

Najprostrze metody zawsze najskuteczniejsze

Opublikowano
oj trafią, trafią....

ja nawet jeśli bym czegoś bardzo potrzebował to na pewno nie kupiłbym od osoby która z miejsca obraża połowę użytkowników... :thumbdown:

jakże trafne spostrzeżenie...:whistling::wink4:

Opublikowano

525216_227892624019156_1041224414_n.jpg

:naughty: