Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z12514053Q.jpg

Ładne koło [emoji106]

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Firmuś Q czy ośka

Jakie masz wagi na wlepce?

Opublikowano

Q

Musial bym podejść spojrzeć.

Opublikowano

Czyli jednak aby nie mieć problemow na polskich drogach w koleinach nie jest zalecana jazda na szerszych oponach niz 225. Wszystkie auta, które maja seryjnie szersze opony nie nadają sie na polskie drogi.

Takie wyciągam wnioski i mi to wystarczy. Nie interesuje mnie dalsza rozmowa na ten temat.

Jak dla mnie to każdy moze sobie jezdzic na oponie z roweru ma do tego prawo,

Ale żeby nazywać coś mongolska teoria to sam mus pokazać dorobek co najmniej taki jak pokazało audi przez ostatnie kilkadziesiąt lat.

Opublikowano

Przod w teorii powinien być tak jak u mnie 1160kg to bierz te http://www.eibach.pl/eibach-audi-a4-avant-(8e5,-b6)-e10-15-003-12-22-pi-2031.htmlw IC i u Wandeja dostaniesz je taniej :wink:

Auto równo stoi :naughty:

Kolejny raz dzięki,odezwe sie do niego.

Rozumiem masz foto w watku.

Opublikowano

Wampir ty dalej swoje :facepalm: mówimy tu o audi a4 a nie o czym innym i w tym przypadku lepiej się jeździ na 225

Tyle ode mnie w tym temacie

Przod w teorii powinien być tak jak u mnie 1160kg to bierz te http://www.eibach.pl/eibach-audi-a4-avant-(8e5,-b6)-e10-15-003-12-22-pi-2031.htmlw IC i u Wandeja dostaniesz je taniej :wink:
Auto równo stoi :naughty:

Kolejny raz dzięki,odezwe sie do niego.
Rozumiem masz foto w watku.

Niet, foty dokładne będą jak koło zawita :naughty:

Miałem 64,5 cm do blotnika na 16'(przód i tył) teraz jest 63cm, dla mnie jest optymalnie i już trzeba uważać tym bardziej że mam jeszcze cupre pod zderzakiem

Fona masz do mnie to dzwoń jutro to ci powiem co I jak

:hi:

Opublikowano

Dziwne to jest bo jezdzac na 245 czy 235 przednie opony myszkuja.. a gdy jeździłem na 225 opony zachowywaly sie juz normalnie w koleinach czy nierownosciach.. wychodzi na to ze ma to jakies znaczenie.

Opublikowano

Miałem 64,5 cm do blotnika na 16'(przód i tył) teraz jest 63cm, dla mnie jest optymalnie i już trzeba uważać tym bardziej że mam jeszcze cupre pod zderzakiem

Opona była 205/55 podczas pomiarów? Wcześniej auto miałeś na springach 1BE, pytam bo jakoś nisko już przed wymianą sprężyn było ;) ?

I jeszcze pytanko o sprężyny, brałeś te do 1165kg przód?

Edytowane przez staniek

Opublikowano

Polecicie.brac poduszki silnika do 2,5 z firmy febi tak wiem coraz gorsze opinie maja ale cene.dostalem.fajna i.sie zastanawiam.

Lewa febi-110zl, prawa febi- 127zl

Opublikowano

Dziwne to jest bo jezdzac na 245 czy 235 przednie opony myszkuja.. a gdy jeździłem na 225 opony zachowywaly sie juz normalnie w koleinach czy nierownosciach.. wychodzi na to ze ma to jakies znaczenie.

Ja przerabialem każda szerokość. I bez wątpienia 235 to masakra i nieporozumienie, 225 większy komfort i optyka, ale brak ekonomii, natomiast 205 to komfort i ekonomia, ale brak optyki. A przewidywania producenta.....dziwna sprawa. Ja sprowadziłem z DE i zalecenia na 235, natomiast znajomy ma z PL salonu i ma 225....nie rozumie tej różnicy.

Opublikowano

bez wątpienia 235 to masakra

zgadzam się... 235 w B6 to masakra.

Opublikowano

W b5 to ledwo dojechałem do domu kiedyś jak kupiłem na 235 w niemcowni :)

--------------------------------------------OOOO------------------------------------------

Opublikowano

bez wątpienia 235 to masakra

zgadzam się... 235 w B6 to masakra.

Niby dlaczego?

Szerokość polskich kolein jest dość spora.

Nie ma żadnej różnicy między 225, czy 235.

Miałem 225, a teraz mam 235 i nie odczuwam żadnej różnicy. Jedynie plusy ze względu na większy komfort i mniejsze problemy z trakcją.

Opublikowano

Mnie przy wyższych prędkościach rzucało na boki masakrycznie :) teraz 215 i jest cycuś. Mówię o 17stkach

--------------------------------------------OOOO------------------------------------------

Edytowane przez bongod

Opublikowano

na 225 nie jeździłem w B6, mówię to odnośnie porównania 205 i 235. ja teraz na lato zakładam 215. co prawda u mnie w mieście kolein jest coraz mniej.. ale do zwykłego 1.8T 235 było średnią opcją. druga kwestia jest taka, że opony, na których kupiłem auto, nie były najwspanialsze :) chociaż w A5 czy teraz w A6 przy gumie 255 nie jest źle.. no w koleinach bywa różnie, ale generalnie nie ma tragedii.

Opublikowano

teraz mam 235 i nie odczuwam żadnej różnicy. Jedynie plusy ze względu na większy komfort i mniejsze problemy z trakcją.

+1,

na 225 nie jeździłem ale przerabiałem lato 205 i 215/55/16 i o wiele wygodniej/bezpieczniej jest na 235/17.

Dodam tylko, że 235 ma niezaprzeczalnie lepsze indeksy nośności niż 225 a ccco z q mało nie waży :P

Opublikowano

Może opcja jest taka że różne są drogi w różnych rejonach Polski :D

Opublikowano

Opona była 205/55 podczas pomiarów? Wcześniej auto miałeś na springach 1BE, pytam bo jakoś nisko już przed wymianą sprężyn było ;) ?

I jeszcze pytanko o sprężyny, brałeś te do 1165kg przód?

dokładnie 1be na zimie 205/55/16 brałem dokładnie te 1165kg/1135kg
Opublikowano

Heja..

Kogo przyniosło do Giżycka?

Srebrny AVANT, CB na dachu, naklejka Division'u nad reflektorem? Tablic nie zauważyłem... Prędkości były zbyt duże :)

Widziany na ul. Obwodowej ok 8 rano...