Opublikowano 29 Marca 201610 l jak auta Wam myszkuja to w koncu je naprawcie ja zmienilem w b7 205/55/16 letnie na 235/45/17 i bardzo sobie chwale. Primo lekka felga 7kg + w miare dobra opona conti 5. W osiagach, mulatowosci auta nie ma roznicy, po koleinach prowadza tak samo jak na 205. Krecenie w miejscu tak samo (chyba servotronic koryguje sile...). Co innego jak sie zalozy kiepskie kolo, mialem takie 225/45/17 w b6 to auto po zalozeniu zachowywalo sie jakby ciagnelo przyczepke. Edytowane 29 Marca 201610 l przez roman_tyk
Opublikowano 29 Marca 201610 l wampir jeszcze co do opon to zobacz sobie wlepkę przy drzwiach kierowcy, u mnie są na niej opony 205/55/16, 215/55/16 oraz 235/45/17. czyli wybór jest spory bo skoro może być 205/55/16 to może być też 225/40/18 205/45/18 bo są tej samej średnicy a pochodnych 215/55/16 i 235/45/17 też się na pewno znajdzie sporo...Orientuje się ktoś czy w Polsce idzie dostać poduszkę silnika z pasa przedniego z poliuretanu coś jak Apikol? Edytowane 29 Marca 201610 l przez bjoern
Opublikowano 29 Marca 201610 l montował ktoś takie cudo u siebie? http://archiwum.allegro.pl/oferta/audi-a4-1-9-tdi-avb-awx-avf-100-130-hp-zamiennik-i5690285806.html mam do wymiany plecionkę a przy okazji chcę sie pozbyc kata
Opublikowano 29 Marca 201610 l Witam Szukam dwoch opon w rozmiarze 225/40/18 w cenie max do 500 za sztuke, warunek maja sie nie zdzierac jak Dunlopy RT ktore wytrzymyly troche ponad 30 tysiecy kilometrow. Co mozecie polecic?
Opublikowano 29 Marca 201610 l montował ktoś takie cudo u siebie? http://archiwum.allegro.pl/oferta/audi-a4-1-9-tdi-avb-awx-avf-100-130-hp-zamiennik-i5690285806.html mam do wymiany plecionkę a przy okazji chcę sie pozbyc kata Znam gościa co to robi. Mówił ze schodzi mu tego 30 szt tygodniowo. Osobiście nie montowalem.
Opublikowano 29 Marca 201610 l szukam klucza do kół , co polecacie bo ten z marketu wytrzyamał 2 zmiany kół
Opublikowano 29 Marca 201610 l szukam klucza do kół , co polecacie bo ten z marketu wytrzyamał 2 zmiany kółOri... Albo w sklepie motoryzacyjnym kup dobrej marki produkującej narzędzia. Yato np....Natapane z P8
Opublikowano 29 Marca 201610 l szukam klucza do kół , co polecacie bo ten z marketu wytrzyamał 2 zmiany kół też miałem jakies badziewne klucze , z dwa lata temu kupilem klucz krzyżak w jakimś motoryzacyjnym , pan sprzedawca sie upierał że sie nie urwie w życiu , fakt miał racje można po nim skakać i mega zadowolony jestem z niego ale sobie kosztowal bo 8 dych dałem ori klucz to se można weki odkręcać do niczego sie nie nadaje
Opublikowano 29 Marca 201610 l szukam klucza do kół , co polecacie bo ten z marketu wytrzyamał 2 zmiany kół Dobre pokrętło 1/2 cala (120-200zl), ok 60-80cm długości, do tego nasadka np Gedory i klucz prawnukom zostawisz, ba większość pokręteł jest na dożywotniej gwarancji, a z racji uniwersalności nada się też do np wahaczy czy odkręcania śruby od piast. No chyba, że szukasz klucza typowo w bagażnik, to nie wiem czemu nie chcesz ori klucza, żadnego jeszcze nie złamałem.
Opublikowano 29 Marca 201610 l szukam klucza do kół , co polecacie bo ten z marketu wytrzyamał 2 zmiany kół Dobre pokrętło 1/2 cala (120-200zl), ok 60-80cm długości, do tego nasadka np Gedory i klucz prawnukom zostawisz, ba większość pokręteł jest na dożywotniej gwarancji, a z racji uniwersalności nada się też do np wahaczy czy odkręcania śruby od piast. No chyba, że szukasz klucza typowo w bagażnik, to nie wiem czemu nie chcesz ori klucza, żadnego jeszcze nie złamałem. ori klucz mi nie wchodzi do felgi , mam dwa komplety kół moj i żony na lato i nie wchodzi ma łebek za szeroki co myślicie : http://allegro.pl/bass-polska-klucz-do-kol-rozsuwany-mocny-17-19-mm-i5382033405.html lub http://allegro.pl/klucz-do-kol-skladany-17-19-21-23-mm-yt-08035-yato-i6042216439.html
Opublikowano 29 Marca 201610 l no to musiałbyś jakiegos s-linea pod pdc znaleść , albo jakąś ms desing dokładke wtedy sie nakleja na zderzak bo np samej dokładki s-line to raczej nie ma szans ale kto wie akurat może znajdziesz Czasem sa na allegro same dokladki ale w takiej cenie ze kupi caly zderzak
Opublikowano 29 Marca 201610 l Mam prośbę, czy znajdzie się ktoś kto mnie oświeci, jak obniżać auto? Mam zawieszenie 1BA, przód OJJ, tył OYK. Tematy odpowiednie znalazłem, ale ich nie rozumiem... Chciałbym obniżyć auto o 25-30 mm. Ma ktoś może już sprawdzone, wypróbowane zestawy? Np. EINBACH PRO-KIT -30/-30 i jaki amorek? Mechanik wspominał coś o zestawie od KAYAB'y.- podobno mogą być tańsze- ma ktoś w tej kwestii doświadczenie? Będę wymienić amortyzatory i sprężyny. Nie musisz wymieniać amortyzatora. Jeśli bardzo chcesz to zrobić zapodaj bilstein b4 albo sachsa pod 1be. Mają skrócony skok i dobrze się to sprawuje z eibachem. Ale jesteś 1500zł lżejszy
Opublikowano 29 Marca 201610 l Mam prośbę, czy znajdzie się ktoś kto mnie oświeci, jak obniżać auto? Mam zawieszenie 1BA, przód OJJ, tył OYK. Tematy odpowiednie znalazłem, ale ich nie rozumiem... Chciałbym obniżyć auto o 25-30 mm. Ma ktoś może już sprawdzone, wypróbowane zestawy? Np. EINBACH PRO-KIT -30/-30 i jaki amorek? Mechanik wspominał coś o zestawie od KAYAB'y.- podobno mogą być tańsze- ma ktoś w tej kwestii doświadczenie? Będę wymienić amortyzatory i sprężyny. Nie musisz wymieniać amortyzatora. Jeśli bardzo chcesz to zrobić zapodaj bilstein b4 albo sachsa pod 1be. Mają skrócony skok i dobrze się to sprawuje z eibachem. Ale jesteś 1500zł lżejszy Czyli wsadzić amorek jak w Ori i obniżam sprężyną. Jednak, to zagadnienie proste się okazało... To po co Audi utrudnia życie kolorowymi znaczkami... Natapane z P8
Opublikowano 29 Marca 201610 l Podpowie ktoś? Jak się odkręci filtr oleju, w środku podstawy jest jakiś oring, który lubi pękać w zimie. Jaki jest jego numer i czy trudno go wymienić? Szukam w etce i nie mogę znaleźć
Opublikowano 29 Marca 201610 l ja mam taki krzyżak ok 8 lat ,odkręcałem różne rzeczy używając rury jako przedłużka i nic się z nim nie dzieje http://allegro.pl/klucz-do-kol-krzyzak-wzmocniony-17-19-21-24-i6016302199.html
Opublikowano 29 Marca 201610 l Chlopaki na przod dystans z mdf-u pod glosniki 165 a jak jest z tylem bo chcialbym zmienic glosniki
Opublikowano 29 Marca 201610 l Mam prośbę, czy znajdzie się ktoś kto mnie oświeci, jak obniżać auto? Mam zawieszenie 1BA, przód OJJ, tył OYK. Tematy odpowiednie znalazłem, ale ich nie rozumiem... Chciałbym obniżyć auto o 25-30 mm. Ma ktoś może już sprawdzone, wypróbowane zestawy? Np. EINBACH PRO-KIT -30/-30 i jaki amorek? Mechanik wspominał coś o zestawie od KAYAB'y.- podobno mogą być tańsze- ma ktoś w tej kwestii doświadczenie? Będę wymienić amortyzatory i sprężyny. Nie musisz wymieniać amortyzatora. Jeśli bardzo chcesz to zrobić zapodaj bilstein b4 albo sachsa pod 1be. Mają skrócony skok i dobrze się to sprawuje z eibachem. Ale jesteś 1500zł lżejszy Czyli wsadzić amorek jak w Ori i obniżam sprężyną. Jednak, to zagadnienie proste się okazało... To po co Audi utrudnia życie kolorowymi znaczkami... Natapane z P8 No bo i eibach ma kilka kategorii wagowych ale to może jest 5 różnych kpl. Frimuś tutaj czy na b5b?Tapnięte z SGS5