Frimuś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Pytanie do was pojawił mi się błąd 1539 związany z samoregulacja xenonu. Adaptacji przeprowadzić się nie da Wczoraj wracałem z Zakopanego to musiałem ręcznie obniżyć lampy bo wszystkich oslepialem. Gdzie szukać usterki. Dodam że po każdym włączeniu zapłonu światła się obniżają i wracają do swojej pierwotnej pozycji czyli silniczki wykluczam Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Sprawdź działanie czujników samopoziomu w vag gr2. Prawdopodobnie zaczynają się psuć. Na początku też tak mialem sporadycznie wchodził błąd i po 3 tygodniach został na stałe. Sprawa do ogarnięcia. Jak blisko 0v to uszkodzony czujnik, ale prawdopodobnie do odratowania. Poszukaj jak naprawić, podałem kilka postów wcześniej linka. Póki nie usuniesz wszystkich błędów nie przeprowadzisz adaptacji xenonów. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Siema.Vag com 55 xenon..... Means block 08 Grupa 1 i 2 Bass string 04 Grupa 1 i 2 Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Wandej Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Pytanie do was pojawił mi się błąd 1539 związany z samoregulacja xenonu. Adaptacji przeprowadzić się nie da Wczoraj wracałem z Zakopanego to musiałem ręcznie obniżyć lampy bo wszystkich oslepialem. Gdzie szukać usterki. Dodam że po każdym włączeniu zapłonu światła się obniżają i wracają do swojej pierwotnej pozycji czyli silniczki wykluczam Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Sprawdź działanie czujników samopoziomu w vag gr2.Prawdopodobnie zaczynają się psuć. Na początku też tak mialem sporadycznie wchodził błąd i po 3 tygodniach został na stałe. Sprawa do ogarnięcia. Jak blisko 0v to uszkodzony czujnik, ale prawdopodobnie do odratowania. Poszukaj jak naprawić, podałem kilka postów wcześniej linka. Póki nie usuniesz wszystkich błędów nie przeprowadzisz adaptacji xenonów. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Siema.Vag com 55 xenon..... Means block 08 Grupa 1 i 2 Bass string 04 Grupa 1 i 2 Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Ja walcze ze swoim poziomowaniem już dłuższy czas. Przedni czujnik pokazuj 0.2V a tylny 2.5V. jak to ugryźć? Dodam że przednim kręciłem na wszystkie strony i jest c**jnia jak była
RicS3 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Panowie, mam dzienne na h7 i mam problem. Niby lampy według stacji diagnostycznej ustawione okej ale jak są włączone dzienne to na ścianie widać, że jedna lampa świeci wyżej. Jak to ugryźć?
alvaro Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 jakby ktoś potrzebował półosie to mam igły z 2007 roku z przebiegiem kilkanaście tys km od 2,0TDI ośki
pajda Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Panowie, mam dzienne na h7 i mam problem. Niby lampy według stacji diagnostycznej ustawione okej ale jak są włączone dzienne to na ścianie widać, że jedna lampa świeci wyżej. Jak to ugryźć?Dobrze są osadzone h7 czy dobrze spadły w gnieździe
RicS3 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Panowie, mam dzienne na h7 i mam problem. Niby lampy według stacji diagnostycznej ustawione okej ale jak są włączone dzienne to na ścianie widać, że jedna lampa świeci wyżej. Jak to ugryźć?Dobrze są osadzone h7 czy dobrze spadły w gnieździewłaśnie już to sprawdziłem, leżą jak trzeba :/
kaman Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Panowie, mam dzienne na h7 i mam problem. Niby lampy według stacji diagnostycznej ustawione okej ale jak są włączone dzienne to na ścianie widać, że jedna lampa świeci wyżej. Jak to ugryźć?Mam tak samo. Od strony kierowcy swieci mi wyżej. Jak włączę bixy i zapale światła długie to widać, ze po lewej stronie swieci znacznie wyżej. Wyciągałem i wkładałem żarówkę i ciagle to samo, a na 100% żarówka w gnieździe siedzi dobrze. Może tak musi być? [emoji848]Wysłane z jabłka
RicS3 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie no coś musi być nie tak skoro się tak dzieje trzeba się dobrze zastanowić
Szaczek Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) @Frimuś i @Wandej polecam przeczytać: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/98249-Naprawa-czujnika-od-samopoziomowania-świateł Poza samymi czujnikami sprawdzić przewody i wtyczki. Wg mnie wdała się gdzieś korozja i trzeba przeczyścić i sprawdzić połączenia. Nie macie i tak nic do stracenia, ewentualnie zakupić używane albo nówki z ASO. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Szaczek
Frimuś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 @Frimuś i @Wandej polecam przeczytać: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/98249-Naprawa-czujnika-od-samopoziomowania-świateł Poza samymi czujnikami sprawdzić przewody i wtyczki. Wg mnie wdała się gdzieś korozja i trzeba przeczyścić i sprawdzić połączenia. Nie macie i tak nic do stracenia, ewentualnie zakupić używane albo nówki z ASO. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Tak należy zrobić.Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
jedrekx Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Pytanie do was pojawił mi się błąd 1539 związany z samoregulacja xenonu. Adaptacji przeprowadzić się nie da Wczoraj wracałem z Zakopanego to musiałem ręcznie obniżyć lampy bo wszystkich oslepialem. Gdzie szukać usterki. Dodam że po każdym włączeniu zapłonu światła się obniżają i wracają do swojej pierwotnej pozycji czyli silniczki wykluczam Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Sprawdź działanie czujników samopoziomu w vag gr2.Prawdopodobnie zaczynają się psuć. Na początku też tak mialem sporadycznie wchodził błąd i po 3 tygodniach został na stałe. Sprawa do ogarnięcia. Jak blisko 0v to uszkodzony czujnik, ale prawdopodobnie do odratowania. Poszukaj jak naprawić, podałem kilka postów wcześniej linka. Póki nie usuniesz wszystkich błędów nie przeprowadzisz adaptacji xenonów. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Siema.Vag com 55 xenon..... Means block 08 Grupa 1 i 2 Bass string 04 Grupa 1 i 2 Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka miałem to samo ostatnio.. i Kaju miał racje - padł mi czujnik poziomowania, ten w schowku. na allegro ok 50-100 zł. kilka stron wcześniej wklejałem numer po wymianie czujnika błąd znikł i wszystko samo działało..
GreGoriO Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 W schowku to moduł.... Chyba, Co? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
damian92x Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Panowie po ile chodzą używane ramiona aero na przód? Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez damian92x
rafi10612 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zależy jaki stan Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
biggman Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Panowie, mam dzienne na h7 i mam problem. Niby lampy według stacji diagnostycznej ustawione okej ale jak są włączone dzienne to na ścianie widać, że jedna lampa świeci wyżej. Jak to ugryźć?Mam tak samo. Od strony kierowcy swieci mi wyżej. Jak włączę bixy i zapale światła długie to widać, ze po lewej stronie swieci znacznie wyżej. Wyciągałem i wkładałem żarówkę i ciagle to samo, a na 100% żarówka w gnieździe siedzi dobrze. Może tak musi być? [emoji848]Wysłane z jabłka Trzeba sprawdzić osadzenie adaptera od soczewek B8 Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez biggman
RicS3 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Panowie, mam dzienne na h7 i mam problem. Niby lampy według stacji diagnostycznej ustawione okej ale jak są włączone dzienne to na ścianie widać, że jedna lampa świeci wyżej. Jak to ugryźć?Mam tak samo. Od strony kierowcy swieci mi wyżej. Jak włączę bixy i zapale światła długie to widać, ze po lewej stronie swieci znacznie wyżej. Wyciągałem i wkładałem żarówkę i ciagle to samo, a na 100% żarówka w gnieździe siedzi dobrze. Może tak musi być? [emoji848]Wysłane z jabłka Trzeba sprawdzić osadzenie adaptera Wyjaśnisz bo nie rozumiem?
biggman Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Jak macie w Bixach soczewki z B8, to są montowane na adapterze. Jeżeli on jest lekko skrzywiony to wyrównując światła mijania, rozregulowywane są światła długie
Frimuś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Pytanie do was pojawił mi się błąd 1539 związany z samoregulacja xenonu. Adaptacji przeprowadzić się nie da Wczoraj wracałem z Zakopanego to musiałem ręcznie obniżyć lampy bo wszystkich oslepialem. Gdzie szukać usterki. Dodam że po każdym włączeniu zapłonu światła się obniżają i wracają do swojej pierwotnej pozycji czyli silniczki wykluczam Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Sprawdź działanie czujników samopoziomu w vag gr2.Prawdopodobnie zaczynają się psuć. Na początku też tak mialem sporadycznie wchodził błąd i po 3 tygodniach został na stałe. Sprawa do ogarnięcia. Jak blisko 0v to uszkodzony czujnik, ale prawdopodobnie do odratowania. Poszukaj jak naprawić, podałem kilka postów wcześniej linka. Póki nie usuniesz wszystkich błędów nie przeprowadzisz adaptacji xenonów. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Siema.Vag com 55 xenon..... Means block 08 Grupa 1 i 2 Bass string 04 Grupa 1 i 2 Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka miałem to samo ostatnio.. i Kaju miał racje - padł mi czujnik poziomowania, ten w schowku. na allegro ok 50-100 zł. kilka stron wcześniej wklejałem numer po wymianie czujnika błąd znikł i wszystko samo działało.. Dokładnie to samo mówi bidzioSzukam numerów i rozglądam się za modułem. Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
damian92x Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zależy jaki stan Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka +/-?
rafi10612 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Same ramiona to nie wiem. Jeśli komplet z piórami . Bez rdzy to tak ze 140 zl Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi