Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Artur poduszka to nie jest, przy ruszaniu jest wszystko ok, poduszka ma trochę inne objawy:wink:

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

poduszki silnika z tego co pamietam mozna sprawdzic tez patrzac sie na silnik przy gaszeniu czy go nie rzuca mocno pod machą

Opublikowano
poduszki silnika z tego co pamietam mozna sprawdzic tez patrzac sie na silnik przy gaszeniu czy go nie rzuca mocno pod machą

Na postoju i wyłączonym silniku zapinasz czwórke, maska do góry i szarpiesz za auto przód-tył i paCZysz, czy Ci rzuca. Przy odrobinie szczęścia nawet można usłyszeć, jak któraś już ma konkret dosyć.

Opublikowano

Na postoju i wyłączonym silniku zapinasz czwórke, maska do góry i szarpiesz za auto przód-tył i paCZysz, czy Ci rzuca. Przy odrobinie szczęścia nawet można usłyszeć, jak któraś już ma konkret dosyć.

dziwne że na biegu mi mechanik mowil ze w taki sposob mozna sprawdzic jak podalem

Opublikowano

dziwne że na biegu mi mechanik mowil ze w taki sposob mozna sprawdzic jak podalem

Też można tak, ale jak jednocześnie gasić silnik i stać przed autem z otwartą maską? :decayed:

Opublikowano

a co to za problem poprosic kogos żeby furke zgasil

Opublikowano
a co to za problem poprosic kogos żeby furke zgasil

Ja tam lubię samemu czasami :wink:

Opublikowano

Józek to może którys przegub?? :eusathink:

Opublikowano
Wahacz nosny.

tzn? który to?

Opublikowano

Który to jest wahacz nośny ? z kąt ta pewność ? Przegub chyba nie bo na skręconych kołach nie ma nic słychać :eusathink:dopiero jak przekroczę 20 km/h i przy gwałtownym skręcę kolami, dziś to usłyszałem jak chciałem ominąć szybko dziurę a nie mam radia w aucie i była totalna cisza :whistling:

Opublikowano

Panowie mam pytanie. Podczas manewrów na parkingu przy pełnym skręcie w prawo i wolnej jeździe jest dziwne zjawisko tak jakby jedno koło było mniej skręcone od drugiego. Jade jade i co chwilę tak jakby coś przeskakuje (opona trze o podłoże). Nie potrafię tego wytlumaczyć ale jest to dziwne uczucie tak jakby koła nie były zbieżne przy pełnym skręcie w prawo. W lewo jest ok.

dodam że w prawo kierownica przekręca się o cały obrót plus ok 180 i jeszcze mogę dociagnąć do ok 270 stopni. W lewo idzie pełen obrót i 180 stopni i nei da więcej. W prawo idzie mocniej skręcić. I własnie na tym pełnym skręcie występuje to dziwne przeskakiwanie przodu..

Co to może być ?

Opublikowano

Tylko zmiana samochodu pomaga:decayed:

Opublikowano

to zamień się z kolego może pomoże:decayed:

Tylko zmiana samochodu pomaga:decayed:
Opublikowano
Panowie mam pytanie. Podczas manewrów na parkingu przy pełnym skręcie w prawo i wolnej jeździe jest dziwne zjawisko tak jakby jedno koło było mniej skręcone od drugiego. Jade jade i co chwilę tak jakby coś przeskakuje (opona trze o podłoże). Nie potrafię tego wytlumaczyć ale jest to dziwne uczucie tak jakby koła nie były zbieżne przy pełnym skręcie w prawo. W lewo jest ok.

dodam że w prawo kierownica przekręca się o cały obrót plus ok 180 i jeszcze mogę dociagnąć do ok 270 stopni. W lewo idzie pełen obrót i 180 stopni i nei da więcej. W prawo idzie mocniej skręcić. I własnie na tym pełnym skręcie występuje to dziwne przeskakiwanie przodu..

Co to może być ?

mam u siebie podobne a moze to samo zjawisko ale w dwie strony dodam ze mam kpl nowe zawieszenie lempfoldera nowy gwint SS magiel po regeneracji i poduszki na amorach
Opublikowano

Ja miałem przy pełnym skrecie w prawo takie trześniecie [ coś jak by przeskoczyło] okazało się że przy obniżonym aucie drążek kierowniczy zahacza o kawałek nadkola i ono przeskakuje dając ten dzwięk,

Opublikowano
Wahacz nosny.

tzn? który to?

Nośny to prosty

Opublikowano

Co to może być ?

mam u siebie podobne a moze to samo zjawisko ale w dwie strony dodam ze mam kpl nowe zawieszenie lempfoldera nowy gwint SS magiel po regeneracji i poduszki na amorach

Ja tak mialem jak na zime gwintem do gory pokrecilem i potem zalozylem letnie ale jeszcze nie obnizalem i tak sie dzialo, jak obnizylem objaw ustal i stwierdzilem ze juz opony od wewn. strony musialy byc bardziej zuzyte i tak sie dzialo..

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
ad9bea2477cbb1a79c01d81547d633ca.png?1369918435
Opublikowano

No, już myślałem, że zapomniałeś :decayed: