grzes283 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Czym się objawiają wypalone gniazda zaworów? Strasznie mi buczy w filtrze powietrza, gdy przymknę klapę gaszącą nastaje błoga cisza........Wałek i szklanki wymienione, pompki też. Synchro źle ustawione? Spaliny gryzą, ale odpala dobrze, nie dymi i jeździ ja nalezy.
turzol Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Czym się objawiają wypalone gniazda zaworów? Strasznie mi buczy w filtrze powietrza, gdy przymknę klapę gaszącą nastaje błoga cisza........Wałek i szklanki wymienione, pompki też. Synchro źle ustawione? Spaliny gryzą, ale odpala dobrze, nie dymi i jeździ ja nalezy. Jestem swiezo po wymianie walka i popychaczy i z filtra przestalo buczec. Mialem tez objaw mocno gryzacych spalin i przy okazji wymiany walka zalozone zostaly zestawy naprawcze na pompkach (nowe oringi,grzybki i sruby regulacyjne) i pomoglo w 100 na smierdziucha.
grzes283 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 U mnie wcześniej tak, jakby dudniło, zrobiłem hydro, a teraz ewidentnie buczy. Tak, jak by przepływające spaliny, bądź powietrze to robiło. Niby jeśli nawet turbo ma zapieczone łopatki, to nie generuje takiego dzwieku. Znajomy miał podobny objaw i padło na gniazda. Tyle, że mu ciężko odpalał, dymił i czuł spadek mocy - u mnie tego nie zaobserwowałem.
turzol Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 U mnie wcześniej tak, jakby dudniło, zrobiłem hydro, a teraz ewidentnie buczy. Tak, jak by przepływające spaliny, bądź powietrze to robiło. Niby jeśli nawet turbo ma zapieczone łopatki, to nie generuje takiego dzwieku. Znajomy miał podobny objaw i padło na gniazda. Tyle, że mu ciężko odpalał, dymił i czuł spadek mocy - u mnie tego nie zaobserwowałem.Mozesz sprawdzic jeszcze rure wylotowa dochodzacej do puchy filtra, ktorej koniec jest pod lewym nadkolem. Musi byc sztywno osadzona a poza tym gumowy kolniez na styku z pucha nie moze byc rozerwany.
grzes283 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dzięki będę szukał. Ostatecznie pozostaje zmierzenie ciśnienia. Tylko dziwi mnie fakt, że auto poza tym jest sprawne i nic niepokojącego nie zaobserwowałem. Jeżdzi, spala i odpala jak należy....ehh tyle kasy wyebane i co chwila coś nowego Jeśli zawory, to opłaca się to robić? Kiedyś słyszałem, że gra nie warta świeczki, lepiej dołozyć do innego, oczywiście sprawdzonego bloku
tomcrack27 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 yo a ty spac nie mozesz ??!! . Ja w porównaniu do ciebie chodzę do pracy?
kajzera Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 yo a ty spac nie mozesz ??!! . Ja w porównaniu do ciebie chodzę do pracy hahahaha byś popracowal a nie tylko chodzisz do tej pracy
Marynarz____ Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 ja dałem mechanizm do zakładu zajmującego się naprawą takich rzeczy i produkcją nierdzewnych stalowych linek- od 4 lat mam spokój.
Miszka82 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 nie potrzebuje ktoś lewych listw/listew S4 ja chętnie przygarnę prawe http://a4-klub.pl/index.php?/topic/284310-listwy-s4/
serfin Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 3cdni wolnego od dzis takze ten tego wszystkim smacznego i na zdrowije
Miszka82 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 dobrze zmrożona, jak olej w silniku zimą
serfin Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jooo 2 dni w zamrazarce dojrzewala, komu kaszanaeczka? [emoji12]
feniks Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Wstawać Śpiochy i w drogę, 320 trzeba dotrzeć Wysłane z mojego GT-I9070
Rekomendowane odpowiedzi