Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Czym się objawiają wypalone gniazda zaworów?

Strasznie mi buczy w filtrze powietrza, gdy przymknę klapę gaszącą nastaje błoga cisza........Wałek i szklanki wymienione, pompki też. Synchro źle ustawione? Spaliny gryzą, ale odpala dobrze, nie dymi i jeździ ja nalezy.

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czym się objawiają wypalone gniazda zaworów?

Strasznie mi buczy w filtrze powietrza, gdy przymknę klapę gaszącą nastaje błoga cisza........Wałek i szklanki wymienione, pompki też. Synchro źle ustawione? Spaliny gryzą, ale odpala dobrze, nie dymi i jeździ ja nalezy.

Jestem swiezo po wymianie walka i popychaczy i z filtra przestalo buczec. Mialem tez objaw mocno gryzacych spalin i przy okazji wymiany walka zalozone zostaly zestawy naprawcze na pompkach (nowe oringi,grzybki i sruby regulacyjne) i pomoglo w 100 na smierdziucha.
Opublikowano

U mnie wcześniej tak, jakby dudniło, zrobiłem hydro, a teraz ewidentnie buczy. Tak, jak by przepływające spaliny, bądź powietrze to robiło. Niby jeśli nawet turbo ma zapieczone łopatki, to nie generuje takiego dzwieku. Znajomy miał podobny objaw i padło na gniazda. Tyle, że mu ciężko odpalał, dymił i czuł spadek mocy - u mnie tego nie zaobserwowałem.

Opublikowano

U mnie wcześniej tak, jakby dudniło, zrobiłem hydro, a teraz ewidentnie buczy. Tak, jak by przepływające spaliny, bądź powietrze to robiło. Niby jeśli nawet turbo ma zapieczone łopatki, to nie generuje takiego dzwieku. Znajomy miał podobny objaw i padło na gniazda. Tyle, że mu ciężko odpalał, dymił i czuł spadek mocy - u mnie tego nie zaobserwowałem.

Mozesz sprawdzic jeszcze rure wylotowa dochodz

acej do puchy filtra, ktorej koniec jest pod lewym nadkolem. Musi byc sztywno osadzona a poza tym gumowy kolniez na styku z pucha nie moze byc rozerwany.

Opublikowano

Dzięki będę szukał. Ostatecznie pozostaje zmierzenie ciśnienia. Tylko dziwi mnie fakt, że auto poza tym jest sprawne i nic niepokojącego nie zaobserwowałem. Jeżdzi, spala i odpala jak należy....ehh tyle kasy wyebane i co chwila coś nowego :facepalm:

Jeśli zawory, to opłaca się to robić? Kiedyś słyszałem, że gra nie warta świeczki, lepiej dołozyć do innego, oczywiście sprawdzonego bloku

Opublikowano

:siema:

Opublikowano
:hi::siema:
Opublikowano

yo a ty spac nie mozesz ??!! :)

:bry:

. Ja w porównaniu do ciebie chodzę do pracy?
Opublikowano

yo a ty spac nie mozesz ??!! :)

:bry:

. Ja w porównaniu do ciebie chodzę do pracy

hahahaha byś popracowal a nie tylko chodzisz do tej pracy :)

Opublikowano

Opublikowano

ja dałem mechanizm do zakładu zajmującego się naprawą takich rzeczy i produkcją nierdzewnych stalowych linek- od 4 lat mam spokój.

Opublikowano

3cdni wolnego od dzis takze ten tego wszystkim smacznego i na zdrowije a3etasy9.jpg

Opublikowano

dobrze zmrożona, jak olej w silniku zimą :kox:

Opublikowano

Jooo 2 dni w zamrazarce dojrzewala, komu kaszanaeczka? [emoji12]mynu4a9u.jpg

Opublikowano

Wstawać Śpiochy

i w drogę, 320 trzeba dotrzeć :D

Wysłane z mojego GT-I9070