barrowiec1 Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Kurtura musi być - zaje.ana Albo jak kto woli: kurtura musi być zaje.ana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RicS3 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 To i to za jakiś czas będę miał tym 288 z tarczami klockami po przebiegu z 8tys To i to najlepiej ale na razie mnie nie stać jednorazowo przód i tył zrobić . Od czegoś muszę zacząć. Co w takim razie lepiej najpierw wymienić tył czy przód?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszka Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Wysłane z Japka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roboform550 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Dałem do pomalowania zderzak tylni przedni progi listwy drzwiowe... Najpierw zrobiony zderzak tylni przymiarka czy odcienie pasują...delikatna różnica ale to szczegół. Po zrobieniu na gotowo montaż. Wczoraj wsio złożyłem do kupy...dziś rano patrze na to wszystko w słońcu (akurat ładnie świeciło) i się załamałem...zupełnie inny odcień sporo ciemniejszy niż ORI lakier... Przerabiał ktoś z was taki temat? Sporo osób robiło takie zabiegi z diwizjonu udało się dobrać idealnie farbę aby na plastiku zgrywało się z resztą auta? Edytowane 8 Marca 2015 przez Roboform550 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszka Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Miałem to samo, dobra polerka sąsiednich elementów powinna coś tam pomóc. Ciekawe czy lakiernik dobrał odcień po kodzie czy podług karoserii? Furka ma już trochę lat więc odcień koloru już też nie będzie jak z fabryki : wink: Wysłane z Japka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roboform550 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Niby racja...ale według mnie robiąc polerkę sąsiednich elementów lakier jeszcze bardziej się rozjaśni... Na kwietnia jestem umówiony na profi korektę lakieru w carok.pl i teraz się boję, że wyjdzie maniana... Jak dobierał to dostał kod lakieru i klapkę od paliwa i miał według tego dobierać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszka Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 No to ciekawe czy nie poszedł na łatwiznę i robił podług kodu ? Najlepiej żebyś zarzucił jakieś pikczery jak to wygląda Wysłane z Japka Jaki masz kolor samochodu bo wiem że ze srebrnym takie jaja nie raz wychodzą i trzeba naprawdę dobrego lakiernika żeby odcień dobrze wyszedł . Chociaż różnice zawsze będzie widać Wysłane z Japka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roboform550 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serfin Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 odpukac jak ja dokladalem sline zderzaki i listwy to do mojego sreberka dobral naprawde niezle tj LY7W. Jeszcze 7h w robocie i do kolejnej. Jak zombie... wysłane z Galaktycznej S5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopin Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Darek mam tak samo , ale widziałem właśnie że po polerce takie rzeczy można zniwelować. Jaki masz kolor ? LZ5W ? czy C ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roboform550 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 LZ5W Ogólnie całe auto mam w oryginale...stare zderzaki też i różnica też była w odcieniu...ale po malowaniu spodziewałem się czegoś lepszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszka Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 no faktycznie jest różnica w odcieniach i polerka/korekta chyba też nie za wiele pomoże. Jedź z tym do lakiernika i niech sie tłumaczy . Po mojemu to walił po kodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniek Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 To i to za jakiś czas będę miał tym 288 z tarczami klockami po przebiegu z 8tys To i to najlepiej ale na razie mnie nie stać jednorazowo przód i tył zrobić . Od czegoś muszę zacząć. Co w takim razie lepiej najpierw wymienić tył czy przód?? Lepiej przód, a najlepiej to skompletuj wszystkie graty i załóż cały zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopin Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 no faktycznie jest różnica w odcieniach i polerka/korekta chyba też nie za wiele pomoże. Jedź z tym do lakiernika i niech sie tłumaczy . Po mojemu to walił po kodzie jak dla mnie to jest to spowodowane tym , że poprostu pomalował sam zderzak na ostro i nie zrobił przejścia na tył , inaczej będzie bardzo ciężko to zgubić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszka Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 U mnie też jest mała różnica i zależy jak sie patrzy, czy pod słońce czy w cieniu. Trzeba sie przyzwyczaić Wysłane z Ipka O tu widać że jest różnica, ja z tym nie walczyłem bo i tak malowanie miałem za free Dodam że mam taki sam kolor jak ty Wysłane z Ipka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopin Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Ja mam dokładnie tak samo , na kolorze LZ5C , bo nie było przejścia na błotnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrawat Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Darek gdzie lakier dobierales? Czy lakiernik mial dobrac sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz92 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 znacie kogos kto obszywa dobrze kierownice z forum?miałbym kilkakierownic z sline do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roboform550 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Darek gdzie lakier dobierales? Czy lakiernik mial dobrac sam? Lakiernik wszystko robił. Chyba to będzie poprawiał...dziś rano koło 8.00 było dobre słońce i jak spojrzałem to się załamałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi