Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pany potrzebuje przednie półosie do skrzyni 5b z 1.8t quattro. Ktoś coś? Pilny temat :kwasny:

oznaczenie skrzyni FPT

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pany potrzebny kod lakieru ciemny grafit

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

Jak taki co u mnie to Lx7z

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie wymienial ktos z Was mechanizm wybieraka zmiany biegow i moglby cos podpowiedziec, jak to zrobic? Czy wymienia sie tylko te elementy, ktore sa w tym zestawie -8E0798151B czy do tego jeszcze jakas tulejka powinna byc?

Opublikowano

KoJ@K - dołączam się do pytania.

Opublikowano

Panowie wymienial ktos z Was mechanizm wybieraka zmiany biegow i moglby cos podpowiedziec, jak to zrobic? Czy wymienia sie tylko te elementy, ktore sa w tym zestawie -8E0798151B czy do tego jeszcze jakas tulejka powinna byc?

Wymieniasz to co jest w zestawie. Jak chcesz dodatkowo wymienić tulejkę która jest w miejscu gdzie drążek zmiany biegów "pracuje" to raczej bez zrzucania tego całego ustrojstwa sie nie obejdzie.

Opublikowano

Siemka, nie ma ktoś przypadkiem zaślepki tylnej do bixa B6 (prawa) ? Chetenie odkupie

Opublikowano

A robi sie to od gory czy z dolu? Bo czasami kurde dwojka tak "dziwnie wchodzi", jakby nie do konca na swoje miejsce, jakby stawiala delikatny opor, a czasami wejdzie normalnie. Nie zaleznie czy zmienie bieg na wyzszych/nizszych obrotach, no a tak bardzo zadko tez trojka dziwniej wejdzie.

Opublikowano

Imhotet a jest taka sama jak w zwykłej lampie?

Mateusz a ja mam znowu tak, że jak chcę wrzucić trójkę po dwójce to łatwo "nietrafić", tak jakbym wbijał wajchę między 1 a 3 i muszę poprawiać

Opublikowano

A robi sie to od gory czy z dolu? Bo czasami kurde dwojka tak "dziwnie wchodzi", jakby nie do konca na swoje miejsce, jakby stawiala delikatny opor, a czasami wejdzie normalnie. Nie zaleznie czy zmienie bieg na wyzszych/nizszych obrotach, no a tak bardzo zadko tez trojka dziwniej wejdzie.

Mi to mechanik wymienił, więc Ci nie powiem jak ogarnął temat. Na pewno jest poprawa po wymianie i drążek nie przymarza zimą.

Opublikowano

Mateusz a ja mam znowu tak, że jak chcę wrzucić trójkę po dwójce to łatwo "nietrafić", tak jakbym wbijał wajchę między 1 a 3 i muszę poprawiać

hmm w zwykłej na pewno nie, nie wiem jak w xenonie.. tu masz fotke jak mniej wiecej wyglada tył lampy mozesz zobaczyc kształt ;)http://img834.imageshack.us/img834/6117/6ndw.jpg

Opublikowano

Panowie:hi:takie pytanie, do b6 podejdzie kluczyk od b5? chodzi mi zdalne otwieranie.

Opublikowano

hmm w zwykłej na pewno nie, nie wiem jak w xenonie.. tu masz fotke jak mniej wiecej wyglada tył lampy mozesz zobaczyc kształt ;)http://img834.imageshack.us/img834/6117/6ndw.jpg

kup nową w aso ,kosztuje ok 40zł ,używanych nie warto kupować ,od zwykłych lamp i xenonów nie pasuje

Opublikowano

dzwoniłem do aso ponoć wystepuje tylko z całymi lampami... masz numer częsci ?

Opublikowano

występują osobno ,kupowałem obydwie,mam stare to spiszę nr

8e0941158b, 8e0941159b
Opublikowano

O o doklad ie, idealnie to ujales, wlasnie u mnie z dwojki na trojke jest ten sam efekt - ze czasami nie moge se trafic. :D

turzol - jakie miales objawy przed wymiana tego i co konkretnie poprawilo sie PO wymianie ? A ocb z tym, ze "drazek zima przymarzal" ? Ja nie mialem czegos takiego akurat i ogolnie zima nie bylo innych "problemow" z wajchą.

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano

Po mroźnej nocy nie dało się biegu zrzucić. Wymiana zestawu naprawczego usuwa problem.

Opublikowano

Jaki jest koszt tego zestawu? I tulejki? U mnie też dwojka dziwnie wchodzi

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niestety ta dwójka to częsty przypadek :/

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Skrzynia niezgrzyta. Sprzęgło bierze od samego początku tylko ten mechanizm nieszczesny

Nie raz sprawdzam czy napewno bieg jest wrzucony bo wchodzi z oporem