Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja w weekend montowałem moduł od Proeltec i jestem zadowolony :)

Jerzu wrzuć foto jak to zamontowaliście ;) jak to świeci,masz regulacje jasności ??

db8550bcef3dc871cd628038a5010daf.jpg

Zapomniałeś dodać, że masz LED H7 i na module który nie ogranicza ich mocy świecenia :decayed: btw dzięki za fotki ;)

Zgadza się kolego.

W moim wątku są fotki na zwykłych h7 i h7 led na 30 % , później zmieniłem na 100 % bo led na 30% swiecil kiepsko

Kolego a masz jakiegos linka do tego modulu drl ? I jakiejs konkretnej firmy masz H7 LED czy poprostu jakies tam z Alledrogo? Edytowane przez marcin9680
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Marcin Pajda ma moduł od gościa z Łodzi o mocy 100% zamiast 30% :wink:

Jak chcesz ledy to pisz do Morsika na Katowickich on ma ledy z rezystorami na sprzedaż

Morsika leda zmienił na żarówki h7,fotka którą wkleiłem to jego :naughty:

Opublikowano (edytowane)

Panowie da się zdjąć dokładkę przednią bez zdejmowania zderzaka? Zderzak zwyklak :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bongod
Opublikowano (edytowane)

Jak chcesz ledy to pisz do Morsika na Katowickich on ma ledy z rezystorami na sprzedaż

Kolego ucho.77 dzieki serdeczne , tak zrobie. Co do modulu to mam taki SD2 30% pod dlugie swiatla ale jak piszecie , ze pod ledami lipnie wyglada to musze poszukac inny.

Jeszcze jedno pytanko a mianowicie jak ma sie sprawa do mrugania dlugimi na tych H7 led ? bo na module 30% i zwyklej zarowce poprostu zarowki sie rozblysna do pelnej mocy , wspomne tylko , ze mam Bixy z soczewkami z B8 a z tego co wiadomo to nie da sie na wylaczonych swiatlach blysnac Bixem w B6 z ta soczewka z B8

Edytowane przez marcin9680
Opublikowano

Panowie silniczki klap nawiewów poprawili dopiero w b7 czy jeden wuj?

podobno tak, ja wymieniłem wszystkie na te z b7 i narazie mam spokój,jak będziesz chciał mogę dać ci namiar gdzie brałem w dobrej kasie

też poproszę :)

Opublikowano

Panowie silniczki klap nawiewów poprawili dopiero w b7 czy jeden wuj?

podobno tak, ja wymieniłem wszystkie na te z b7 i narazie mam spokój,jak będziesz chciał mogę dać ci namiar gdzie brałem w dobrej kasie

też poproszę :)
Panowie a co jest powodem czestych problemow z tymi silniczkami od klimy w B6 ?

Pytam gdyz sam od 10 lat jezdze B6tka z 2001r , mam nalatane obecnie 579000km i ani razu jeszcze nie wymienialem zadnego silniczka. Raz tylko z racji uszkodzonego silnika auto stalo nie uzytkowane okolo 4 miesiecy i silniczek od nawiewu na przednia szybe sie zastal ale po przesmarowaniu wszystkich ciegien we wszystkich silniczkach nie ma zadnych problemow. Wspomne tylko , ze u mnie kliwa zawsze jest na AUTO i silniczki same sie ustawiaja tak jak nalezy.

Opublikowano

Cholera wie :) ale 3 mi się przecinają a jak mam znów to rozbierać to wolę wsadzić nowsze :)

Opublikowano

Cholera wie :) ale 3 mi się przecinają a jak mam znów to rozbierać to wolę wsadzić nowsze :)

Nie no zrozumiale tylko tak sie zastanawiam czy trafilem na lepszy wypust czy poprostu mam szczescie jak narazie ?
Opublikowano

Kolego ucho.77 dzieki serdeczne , tak zrobie. Co do modulu to mam taki SD2 30% pod dlugie swiatla ale jak piszecie , ze pod ledami lipnie wyglada to musze poszukac inny.

Jeszcze jedno pytanko a mianowicie jak ma sie sprawa do mrugania dlugimi na tych H7 led ? bo na module 30% i zwyklej zarowce poprostu zarowki sie rozblysna do pelnej mocy , wspomne tylko , ze mam Bixy z soczewkami z B8 a z tego co wiadomo to nie da sie na wylaczonych swiatlach blysnac Bixem w B6 z ta soczewka z B8

na ledzie nie widać migania.jak ci nie zależy na czasie to w przyszlym tygodniu może zrobimy porownanie moich/pajdy i morsika(niebieskie/led/h7 8500k)

Panowie szukajcie silniczkow klap z exeo

Opublikowano

na ledzie nie widać migania.jak ci nie zależy na czasie to w przyszlym tygodniu może zrobimy porownanie moich/pajdy i morsika(niebieskie/led/h7 8500k)

Panowie szukajcie silniczkow klap z exeo

Jo ok to bede czekal na to porownanie.

Jeszcze jedna sprawa , jak zamienie MCE na "F" full opcje to wtedy mozna mrugac Bixem na wylaczonych swiatlach ?

Opublikowano

Nie mrugniesz, dopiero w b7 tak działa

Zakładaj mce z b7 i wtedy tak będziesz mieć :wink:

Opublikowano

Kuzwa ? zawsze cos.

Dzieki.

Opublikowano

Pada ma mce z b7 dlatego leda założył

Opublikowano

Zakładaj mce z b7 i wtedy tak będziesz mieć :wink:

Aha to mnie pocieszyles ??? bo wlasnie taki MCE "F" z B7 (2006r) wlasnie mam i juz chyba od 3 lat lezy i czeka na zalozenie.
Opublikowano

mruganie bixem props :kox:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Kaju wieczorem bede w tej sprawie do Ciebie pisal , podmiana MCE i inne graty. Moze sie zgadamy na modzenie w sierpniu jak zawitam w PL
Opublikowano

Panowie dwa pytania:

1. Podczas rozmowy przez BT (podłączony do RNS-E) strasznie słabo słychać osobę z którą rozmawiam. Na telefonie mam ustawione na maksa, ale i tak słabo słyszę druga osobę. Da się to jakoś podgłośnić?

2. Gdy wrzucałem wsteczny to było krótkie pyknięcie czujników. Teraz po wrzuceniu jest ciągły sygnał przez jakieś 5 sekund i się wyłącza. Czujniki nie reagują jak zbliżam się do przeszkody. Co to może być? Padnięty czujniki czy mogły tylko ześwirować? Nie mam jak podłączyć się do kompa wiec nie sprawdzę błędów [emoji57] Po ostrej ulewie tak mi się zrobiło, z dnia na dzień [emoji848]

Wysłane z jabłka

Opublikowano

1. Najprawdopodobniej problem z masą (ja tak mialem)

2. Przyczyną może być uwalony czujnik, musisz kompa podpiąć

Opublikowano

nie musi. wbij wsteczny na zapłonie i idź słuchać czujników. ten, który nie cyka jest uwalony

Kaju wieczorem bede w tej sprawie do Ciebie pisal , podmiana MCE i inne graty. Moze sie zgadamy na modzenie w sierpniu jak zawitam w PL
numer masz :wink:

Opublikowano (edytowane)

nie musi. wbij wsteczny na zapłonie i idź słuchać czujników. ten, który nie cyka jest uwalony

numer masz :wink:

Nie numeru nie mam ale dla mnie lepiej (taniej ?) jak wysle pw bo ja zagrabanica jestem w UK Edytowane przez marcin9680