kupczak90 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Z wielowahaczem jest też tak, że jak włożysz nowe części ze starymi, to te nowe będą bardziej obciążone niż normalnie powinny i też szybciej się skończą. Yyy wiesz dla mnie nie problem wyrzucić teraz 2K PLNów na wahacze , ale czy jest sens? O to właśnie chodzi
RicS3 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Panowie, ma ktoś na handel przełącznik pod składane lustra bądź silniczki szyb pod składane lustra?
Arturoo Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Klimy bez zdejmowania radia raczej nie wyjmie.Grzechu zawsze łomem wjeżdża wiec mu bez różnicy Powitać
afroo. Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Moim zdaniem lepiej wrzucić coś tańszego ale komplet, niż wymieniać pojedyńcze elementy a z najwyższej półki. A jak żarówka Ci się spali to też wymieniasz wszystkie, czy tylko tą spaloną? ; ) Wszystko zależy która się spali Afroo a amory czy tarcze też pojedynczo wymieniasz? Przyjęto że elementy zawieszenia czy hamulcy a nawet żarówek wymienia się parami A wielowahacz w całości aby zapomnieć o nim a nie robić na okrągło To było pytanie retoryczne. ; ) Sam wymieniam parami by zużycie było regularne. Co do wahaczy to u siebie wymieniałem razem z Prokitem tylko pojedyncze górne z przodu i jakoś nie zauważyłem szybszego zużycia reszty, która siedzi jeszcze ori. Może teraz na gwincie coś padnie ale póki co nie słychać. Panowie, ma ktoś na handel przełącznik pod składane lustra bądź silniczki szyb pod składane lustra? Mam stronę kierowcy.
bjoern Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 ja do siebie wsadzałem regenerowane w firmie Regum w skórzewie i polecam, wszystkie gumki i tuleje z logo audi i numerkami itp a oddając swoje stare ori wychodzi 480zł komplet.
kupczak90 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 ja do siebie wsadzałem regenerowane w firmie Regum w skórzewie i polecam, wszystkie gumki i tuleje z logo audi i numerkami itp a oddając swoje stare ori wychodzi 480zł komplet. Sworznie też wymieniali ? Bo podobno się nie da.
bjoern Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 w sensie, że "bolec" sam w sobie? nie wiem w sumie, wszystkie sworznie były tak sztywne, że ciężko było ręką ruszyć a stare latały jak pojebane a no i jest to cena za 8 wahaczy, bez łączników i końcówek drążków
kupczak90 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Niezła alternatywa, oddałeś swoje zawieszenie w rozliczeniu, czy regenerowali Twój zestaw ? Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez kupczak90
Rederyk78 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Pany normalne to, że zawiast lema na przód do B6 kosztuje 1800pln nie licząc końcówek drążków? @Rederyk78 - dzisiaj dzwonili z Szybexu i czekają już na szybę, pewnie jutro przyjdzie i wymiana <3 Daj cyne jakie masz oznaczenie na szybie i z jakiej jest firmy. A swoja droga to jestem ciekawy czy będziesz zadowolony z ich usługi.
Fr0styyy. Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Pany normalne to, że zawiast lema na przód do B6 kosztuje 1800pln nie licząc końcówek drążków? @Rederyk78 - dzisiaj dzwonili z Szybexu i czekają już na szybę, pewnie jutro przyjdzie i wymiana <3 Daj cyne jakie masz oznaczenie na szybie i z jakiej jest firmy. A swoja droga to jestem ciekawy czy będziesz zadowolony z ich usługi. Raz wymieniałem u nich i bez większych zastrzeżeń. A szyba to Pilkington.
turzol Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Pany normalne to, że zawiast lema na przód do B6 kosztuje 1800pln nie licząc końcówek drążków? Ten zestaw http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3216201714351-LMI31913-zestaw-wahaczy-zawieszenia-przod.html w IC po rabacie 2500zł Whaaaaaat. Chyba ich fantazja poniosła. U Dzika z ProChoice niby 1800 kosztuje, teraz mam zagadkę czy wymieniać całość, czy pojedynczo, eh. Chciałem Lema, ale ta cena jednak trochę zaporowa jest :hmm: Też jestem na etapie wymiany zawiechy z przodu. Lema odrzuciłem też ze względu na cenę. :/ do 1BV z końcówkami 2k zł :/ Wziąłem ostatecznie prawie połowę tańszego RTS'a. Zobaczymy ile wytrzyma. Jestem na tym samym etapie co Ty. Też miał być LEMa ale podobno dużo osób z forum lata na RTS i jest całkiem spoko Ja się zapierałem, że nie wsadzę nic innego niż LEM, ale mechanik namówił mnie na RTS i na razie śmigam bez zastrzeżeń. Mimo tego nadal nie mam oczekiwanej poprawy komfortu więc tym samym za niedługo wleci komplet nowych amorów.
Fr0styyy. Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Pany normalne to, że zawiast lema na przód do B6 kosztuje 1800pln nie licząc końcówek drążków? Ten zestaw http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3216201714351-LMI31913-zestaw-wahaczy-zawieszenia-przod.html w IC po rabacie 2500zł Whaaaaaat. Chyba ich fantazja poniosła. U Dzika z ProChoice niby 1800 kosztuje, teraz mam zagadkę czy wymieniać całość, czy pojedynczo, eh. Chciałem Lema, ale ta cena jednak trochę zaporowa jest :hmm: Też jestem na etapie wymiany zawiechy z przodu. Lema odrzuciłem też ze względu na cenę. :/ do 1BV z końcówkami 2k zł :/ Wziąłem ostatecznie prawie połowę tańszego RTS'a. Zobaczymy ile wytrzyma. Jestem na tym samym etapie co Ty. Też miał być LEMa ale podobno dużo osób z forum lata na RTS i jest całkiem spoko Ja się zapierałem, że nie wsadzę nic innego niż LEM, ale mechanik namówił mnie na RTS i na razie śmigam bez zastrzeżeń. Mimo tego nadal nie mam oczekiwanej poprawy komfortu więc tym samym za niedługo wleci komplet nowych amorów. Mi też w sklepie RTS polecili, może faktycznie warto.
kupczak90 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja się zapierałem, że nie wsadzę nic innego niż LEM, ale mechanik namówił mnie na RTS i na razie śmigam bez zastrzeżeń. Mimo tego nadal nie mam oczekiwanej poprawy komfortu więc tym samym za niedługo wleci komplet nowych amorów. A na jakim zawiasie jeździsz ?? Ja mam 1BV i do komfortu mu daleko. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez kupczak90
bjoern Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Niezła alternatywa, oddałeś swoje zawieszenie w rozliczeniu, czy regenerowali Twój zestaw ? wziąłem od nich komplet za 6 stów a jak sobie wymieniłem to oddałem stare i 120zł z powrotem ale przyjmują tylko ori i dają te ori
pajda Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Pany normalne to, że zawiast lema na przód do B6 kosztuje 1800pln nie licząc końcówek drążków? Ten zestaw http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3216201714351-LMI31913-zestaw-wahaczy-zawieszenia-przod.html w IC po rabacie 2500zł o matko taka cena ja parę lat temu brałem u tom77 to za komplet lema dałem 1850 zł do B6
C4NC3R Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Ja się zapierałem, że nie wsadzę nic innego niż LEM, ale mechanik namówił mnie na RTS i na razie śmigam bez zastrzeżeń. Mimo tego nadal nie mam oczekiwanej poprawy komfortu więc tym samym za niedługo wleci komplet nowych amorów. A na jakim zawiasie jeździsz ?? Ja mam 1BV i do komfortu mu daleko. 1BV to zawieszenie sportowe a nie komfortowe tak jak 1BA
Rederyk78 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Jak zadawałem pytanie czym różnią się wachacze w zawieszeniach 1BV , S4, i RS to nikt nie chciał odpowiedzieć. To moze teraz ktoś by oświecił biednego człowieka.
turzol Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Pany nie leży komuś luzem sterownik samopoziomu?
RicS3 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Panowie skąd można przełożyć grzanie do sportów półskóry? Tylko z innych sportów?
C4NC3R Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Jak zadawałem pytanie czym różnią się wachacze w zawieszeniach 1BV , S4, i RS to nikt nie chciał odpowiedzieć. To moze teraz ktoś by oświecił biednego człowieka. 1BV ma na pewno inne końcówki drążków i górne wahacze jak 1BA/BE. Zawias jest sztywniejszy to i wahacze chyba muszą być ciut grubsze żeby to wytrzymały. Trzeba by dorwać w łapska zawias 1BD, porónać z 1BE i 1BV
Rekomendowane odpowiedzi