Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie łam się trzeba iść do przodu, wszystko będzie tutaj a nie na grupie fb która nie ma nic wspólnego z Divisionem a jest tylko strona "kup i sprzedaj" , prawdziwa strona fb B6D jest podana na głównej a tam nie ma takiego śmietnika 

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie pytanko mam problem z hamulcami drgania podczas hamowania z większych prędkości Ok 140-160 drgania są mocniejsze jak hamulce bardziej rozgrzane. Gdy jeżdżę spokojnie to zero drgań . Miał ktoś taki problem ? Jeśli tak jaka była przyczyna tarcze czy może coś innego ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

W moim przypadku górne wahacze były przyczyną problemu z drganiami zarówno podczas hamowania jak i samej jazdy z takimi prędkościami, z mniejszą lub większą było OK

Opublikowano

Tylko u mnie to jest bardzo odczuwalne na kierownicy i na budzie auta myślałem nad tarczami

Opublikowano
Panowie pytanko mam problem z hamulcami drgania podczas hamowania z większych prędkości Ok 140-160 drgania są mocniejsze jak hamulce bardziej rozgrzane. Gdy jeżdżę spokojnie to zero drgań . Miał ktoś taki problem ? Jeśli tak jaka była przyczyna tarcze czy może coś innego ?

Miałem podobny problem, wyszło minimalne bicie piast 0.05 lewa i 0.07 prawa. Zakład twierdził że mierzyli za każdym razem, ale w sumie 3 komplety tarcz poszły. Wpierali mi że źle docieralem [emoji49] Wymiana łożysk i piast załatwia sprawę, jak zawiecha pewna zrób dobry pomiar

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ok spr to wszystko dziekuje[emoji16]

Opublikowano

Co do bicia tarcz hamulcowych to warto zmierzyć również bicie samej piasty, nie powinno przekraczać 0,01 mm. 

Opublikowano

Też w swojej byłem b6 wymienialem piasty

Opublikowano

mnie też to chyba czeka bo znowu zaczęło bić przy podobnych prędkościach co wyżej napisane, a toczone były latem

Opublikowano

A Jaki koszt tych Piast ?

Opublikowano (edytowane)

Piasta febiego plus łożysko bo je również warto przy okazji wymienić to koszt okolo 300 zł. Pisz do Wandeja, ma dobre ceny. 

Edytowane przez Onyks
Opublikowano

Mi proponowali producenta co pakuje na pierwszy montaż do Francuzów lub do niemieckich aut. Wdg nich nic innego nie ma sensu pakować, faktury w domu jak coś. Wziąłem to co do Francuzów ale ok 1500 z kolejnymi tarczami, jeżeli pamięć mnie nie zawodzi [emoji848]

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja kupowałem ory piasty bo jeszcze w owym czasie był problem z tą częścią i nigdzie jej nie było
Z tego co pamiętam to ok 600 zł/szt

Opublikowano

Teraz z Meyle można dostać za 135 zł szt, sam na takich smigam juz od kilku dobrych lat i zero problemów

Opublikowano

łeee no to pięknie, na wiosnę się zmieni :) to jest komplet z łożyskiem?

Opublikowano

Sama piasta, ale cena teraz jest przystepna , dawniej faktycznie nie bylo zamieników tylko Oem i kosztowały krocie 

Opublikowano

4c2be54e15d5a125ae39501bff3fb04a.jpg.

Używał ktoś tego środka jakieś opinie ?

Opublikowano

Witam, mam pytanie do znawców tematu. Jakiś czas temu miałem stłuczkę i wygięło trochę maskę. Po tygodniu zauważyłem, ze ramie wycieraczki wytarło dziurę w masce i zamierzam je wymienić na lepsze od b7. Czy za przesunięcie ramienia odpowiada skrzywiony mechanizm wycieraczki? Gdzie najlepiej kupić mechanizm/ramiona od b7? Jakie pióra polecacie?

pozdrawiam.

Opublikowano
Witam, mam pytanie do znawców tematu. Jakiś czas temu miałem stłuczkę i wygięło trochę maskę. Po tygodniu zauważyłem, ze ramie wycieraczki wytarło dziurę w masce i zamierzam je wymienić na lepsze od b7. Czy za przesunięcie ramienia odpowiada skrzywiony mechanizm wycieraczki? Gdzie najlepiej kupić mechanizm/ramiona od b7? Jakie pióra polecacie?
pozdrawiam.
Może najpierw zrób porządek w maska a później się weź za wymianę wycieraczek
Opublikowano

Samochód jest blacharsko naprawiony w 100%. Dzięki za odp ;)