Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Józek Ty mnie nie drażnij:grin::wink:

:naughty::naughty:

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Chłopy, wymieniał Któryś z Was ramki wokół szyb w sedanie ? Mógłby mi to Któryś wyjaśnić ? Pytam ponieważ teorii już czytałem mnóstwo i wersji jest ze cztery ... :kwasny:

Ja skończyłem wymieniać właśnie w Avancie, ale w sedanie będzie pewnie podobnie. Czyli mase roboty :decayed:

Opublikowano
Chłopy, wymieniał Któryś z Was ramki wokół szyb w sedanie ? Mógłby mi to Któryś wyjaśnić ? Pytam ponieważ teorii już czytałem mnóstwo i wersji jest ze cztery ... :kwasny:

sporo pracy jest, trzeba odkręcić boczki, ramki szyb, dodatkowo małe okienko z tyłu trzeba przekleić, przynajmniej w b5 tak było, pewnie w b6 się niczym nie różni :wink:

Opublikowano

Łatwiej zdecydowanie jest przejść z czerni na chrom niż na odwrót.

Opublikowano

01032013347.jpg

to są oryginalne śruby ?

Opublikowano
A co to za różnica:whistling:
Opublikowano

Ja właśnie chcę chrom założyć, pytanie co z szybkami (trójkątnymi) ? zostają te same ? na Forum piszą że trzeba wymieniać razem z listwami albo że do 2003 było tak a od 2003 do 04 inaczej. Kutwa...

Opublikowano

a taka, że do wyjęcia chromowanych listw przy szybach musisz wyjąć całe ramy okienne, żeby dostać się do klipsów, za pomocą których są przymocowane do drzwi. Innej możliwości nie ma! Jebałem się z tym kilka dni - jeden dzień na jedną listwe żeby wszystko na spokojnie zdemontować i złożyć jak fabryka.

Za to przy wrzucaniu tych listw w aucie gdzie wcześniej były czarne listwy wystarczy je wyjąć (są na wcisk nie na klipsy) i nałożyć chromowane listwy - przy czym nie używać klipsów , które są tylko po to żeby listw chromowych nikt Ci nie zajumał.

Za to w obu przypadkach trzeba roznitować listwy długie lecące na linii nadwozia i przynitować po zamianie, no i oczywiście wycinanie i klejenie szyb tylnych.

Opublikowano

a taka, że do wyjęcia chromowanych listw przy szybach musisz wyjąć całe ramy okienne, żeby dostać się do klipsów, za pomocą których są przymocowane do drzwi. Innej możliwości nie ma! Jebałem się z tym kilka dni - jeden dzień na jedną listwe żeby wszystko na spokojnie zdemontować i złożyć jak fabryka.

Za to przy wrzucaniu tych listw w aucie gdzie wcześniej były czarne listwy wystarczy je wyjąć (są na wcisk nie na klipsy) i nałożyć chromowane listwy - przy czym nie używać klipsów , które są tylko po to żeby listw chromowych nikt Ci nie zajumał.

Za to w obu przypadkach trzeba roznitować listwy długie lecące na linii nadwozia i przynitować po zamianie, no i oczywiście wycinanie i klejenie szyb.

:facepalm: masakra
Opublikowano

Za to w obu przypadkach trzeba roznitować listwy długie lecące na linii nadwozia i przynitować po zamianie, no i oczywiście wycinanie i klejenie szyb.

:facepalm: masakra

Daj spokój, tyle jebania tylko po to zeby kilka klipsów ściągnąć bo niemiecki inżynier który to projektował sobie postanowił, że chromy to towar chodliwy i dodatkowo zabezpieczyli przed kradzieżą :decayed:

SIXU trzeba zajrzeć w ETKE czy małe trójkątne szybki występowały w wersji z chromem i bez

Opublikowano

jestem po piwie więc bądź litościwy i wyjaśnij "SIXU trzeba zajrzeć w ETKE czy małe trójkątne szybki występowały w wersji z chromem i bez" :strzal:

Opublikowano
jestem po piwie więc bądź litościwy i wyjaśnij "SIXU trzeba zajrzeć w ETKE czy małe trójkątne szybki występowały w wersji z chromem i bez" :strzal:

ja też jestem po kilku i doprawdy nie wiem co jest w powyższym mało zrozumiałe :)

Opublikowano

:grin:

latam moim czarnuchem juz 3 lata. chciałem polatać jeszcze rok - pomyslałem że cosik znowu zmienię i naszło mnie na chromy. paścia mam z 2004 ale szyby 2003. naczytałem cię na tymże wspaniałym Forum (za co mnie non stop opierdala moja Ania) różnych wersji wymiany tychże listewek - stąd moje pytania odnośnie wymiany jakże wspaniałych listew wokół szyb przepięknego modelu Audi w wersji A4 B6 - sedan :beer:

Opublikowano

w piętek to każdy łoi :wink:

kto mi powie, gdzie jest rozpiska pinów wtyczki do bixów???

Opublikowano
w piętek to każdy łoi :wink:

kto mi powie, gdzie jest rozpiska pinów wtyczki do bixów???

Wtyka 10 PIN w lampie

1 - + światła długiego i przesłonki bix

3 - silniczek (biały kabelek)

5 - + światła mijania

7 - + postojówki

9 - + kierunku

2 - silniczek (czarny przewód)

4 - silniczek (niebieski)

6 - silniczek (brązowy)

8 - masa kierunku , długich i postojówek

10 - masa świateł mijania i przesłonki bix

Opublikowano

Ostatnio zachorowałem na lampki oświetleniowej wnętrza z nowego Forda S-maxa. Niby led, ale o super barwie jak ori xenon 4300.

Cena w ASO Forda - 300zł :)

Opublikowano

Ludziska chce zmienić fotelik córeczce! Ma prawie 8 m-c i waży około 8 kg ale średnio mieści się w MaxiCosi. Fotelik mam z bazą w tym momencie. Nie mam isofix-u

Co proponujecie.

Opublikowano

Witam elite :hi:

Wczoraj doszly mi naklejeczki ekipy b6 zaraz biore sie za mycie autka po zimie i będzie oznakowane :decayed:

Mam jeszcze małe pytanie, bo włąsnie zakupiłem dwururke do siebie i jak zrobi sie cieplej będe rezał, mam w garazu seryjna dokładke pod zderzak od 1.8T ale tak patrze ze czasem za dobre pieniądze można dorwać sały zderzak na tył od s-line bo ludzie nie wiedza co maja, teraz pytanie czy zderzak od avanta a sedana sie różni a jak tak to czym, żebym sie nie naciał przy szukaniu :decayed:

Opublikowano
Witam elite :hi:

Wczoraj doszly mi naklejeczki ekipy b6 zaraz biore sie za mycie autka po zimie i będzie oznakowane :decayed:

Mam jeszcze małe pytanie, bo włąsnie zakupiłem dwururke do siebie i jak zrobi sie cieplej będe rezał, mam w garazu seryjna dokładke pod zderzak od 1.8T ale tak patrze ze czasem za dobre pieniądze można dorwać sały zderzak na tył od s-line bo ludzie nie wiedza co maja, teraz pytanie czy zderzak od avanta a sedana sie różni a jak tak to czym, żebym sie nie naciał przy szukaniu :decayed:

Marek różni sie i musisz szukać do sedana:wink: najlepiej samą dokładke aczkolwiek trafić takie cudo to..........:naughty:

Opublikowano

Do sedana zaczyna się chyba 8E5 :wink:

no i dorwać S Lina to cudeńko