Opublikowano 23 Sierpnia 20205 l Gdzie podpięta jest wiązka silnika v113 bo u mnie nie mogę jej namierzyć i brak jest tego silnika
Opublikowano 24 Sierpnia 20205 l Witam mam u siebie następujący problem, miałem błąd zablokowanego silniczka v159 ale został rozebrany wyczyszczony nasmarowany i teraz błędu brak. Problem mam ze zrobieniem adaptacji gdyż po uruchomieniu adaptacji wartości skalują cały czas powyżej 200 i nie spadają do 0 nawet po dłuższym oczekiwaniu
Opublikowano 24 Sierpnia 20205 l 2 godziny temu, kamil-vag napisał: Jaki masz interfejs/program ? , spróbuj też na odpalonym aucie... Robię na odpalonym, klimatronik w auto, program vcds.
Opublikowano 24 Sierpnia 20205 l 9 godzin temu, emilk89 napisał: Witam mam u siebie następujący problem, miałem błąd zablokowanego silniczka v159 ale został rozebrany wyczyszczony nasmarowany i teraz błędu brak. Problem mam ze zrobieniem adaptacji gdyż po uruchomieniu adaptacji wartości skalują cały czas powyżej 200 i nie spadają do 0 nawet po dłuższym oczekiwaniu A przy skanowaniu modułu klimatronika, są jakieś błędy?
Opublikowano 25 Sierpnia 20205 l 7 godzin temu, Langista napisał: A przy skanowaniu modułu klimatronika, są jakieś błędy? Brak
Opublikowano 25 Sierpnia 20205 l Zrób testy wykonawcze vcdsem czy w ogóle sie porusza silniczek i czy steruje klapą. Może gdzieś haczy.
Opublikowano 25 Sierpnia 20205 l Ja tak miałem jak silniczek nie mógł się dalej obrócić, było słychać tylko że próbuje co chwilę. Ruszył dopiero jak mu pomogłem popychając ramię.
Opublikowano 2 Września 20205 l Witam. Pacjent Audi A4 B6 1.8T. Zauważyłem, że po zgaszeniu silnika przez około 2-3 minuty słychać charakterystyczne "cykanie" z okolic schowka. Z czym to może być związane i czy to jest normalne? Po podłączeniu pod komputer dostałem dwa takie oto błędy: 00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113) 30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent 00716 - Air recirculation Flap Positioning Motor (V113) 41-00 - Blocked or No Voltage Pozdrawiam
Opublikowano 2 Września 20205 l Silniczek v113 sterujący klapą obiegu zamkniętego przerwa lub zwarcie na + Ale skoro go słychąć to pewnie się gdzieś zawiesił i nie może wysterować pozycji w której ma ustawić klapkę. Odkręć schowek i zobacz co się tam dzieje.
Opublikowano 2 Września 20205 l Po usunięciu błąd powraca? Mnie tez te błąd wyskoczył jak klima mi klękła ale skasowałem i nie wrócił.
Opublikowano 2 Września 20205 l Tak, błąd wraca cały czas. Jeszcze jak przełączam na obieg wewnętrzny to słychać skrzypienie przy przesuwaniu klap.
Opublikowano 2 Września 20205 l Zdemontuj schowek, potem silniczek, rozbierz go, przesmaruj od nowa w środku smarem do elektroniki lub wazeliną techniczną, w miejsce potencjometra psiknij delikatnie kontakt sprayem, to samo w kostkę. WAŻNE : zapamiętaj jak potencjometr był ustawiony w silniczku, aby z powrotem włożyć go w tej samej pozycji. Edytowane 2 Września 20205 l przez Langista
Opublikowano 19 Października 20205 l Witam. Czy potencjometr w silniczku v70/G112 ten z białym elementem ma inny potencjometr? Inne parametry bo wygląda tak samo. Pytam bo wymieniałem 3 szt i akurat w tym wyskakiwał błąd: Wartość skrajna adaptacji przekroczona. Wszystkie inne normalnie przyjęły nowe potencjometry. Podmieniałem ten potencjometr na używane z auta i cały czas to samo. Błąd pojawia się odrazu w komputerze bez możliwości skasowania. Po każdej wymianie potencjometru sprawdzałem błędy, kasowałem i robiłem nastawy podstawowe.
Opublikowano 6 Czerwca 20215 l Panowie czy któryś silniczek może blokować powietrze z nagrzewnicy ? Mam taką dziwną sytuację , że od nagrzewnicy ucieka mi gorące powietrze na nogi , z kratek nawiewu leci elegancki chłodek . Dzieje się tak na włączonej klimie lub econ , jakby klapy były zamknięte przy samej nagrzewnicy przez co ucieka bokiem do kabiny
Opublikowano 5 Grudnia 20214 l Witam Panowie, wywala mi bledy silniczków, wymiana czy istnieje jakaś inna możliwość naprawy?
Opublikowano 5 Grudnia 20214 l W niektórych przypadkach wystarczy przeczyścić i przesmarować. W innych są to uszkodzenia natury mechanicznej (wyłamane trybka) lub elektronicznej (potencjometr). Wszystko zależy od tego jaką masz usterkę. Edytowane 5 Grudnia 20214 l przez Muskel1