niestandardowy Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Wymiana oleju nie ma nic do rzeczy. Po "kuracji" wymien filtr paliwa
tipmaniak Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ja wiem że olej nie ma nic do tego ;D mnie chodziło że przy wymianie oleju zakładam nowy filtr paliwa Dlatego pytam lepiej przed wymiania oleju czy po ? Bo bez senus bedzie wymieniac filtr paliwa, przeprowadzać ten proces cały i znowu wymieniać filtr paliwa Chyba że to nie przeszkadza i lepiej na nowy filtr i później można go zostawiać
Onkel Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Podłącz się za filtrem będzie najlepiej i po całej operacji zmień stary. Wysłane z mojego HTC One_M8
tipmaniak Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Panowie, przeczytałem wszystkie strony i kazdy podlacza sie inaczej :/ Zamierzam to podpiąć tak jak na rysunku poniżej Będzie dobrze? A i jeszcze który przewód 1 czy 2 zasysa preparat do silnika ? http://www37.zippyshare.com/v/92UR3Sq2/file.html
Onkel Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Tak jest najlepiej. Jak zobaczysz obudowę filtra piwa to tam masz strzalke przy przewodzie zadilajacym. Jest to chyba ten bliżej silnika jeśli dobrze pamiętam. Wysłane z mojego HTC One_M8
tipmaniak Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Jestem po zabiegu odczucia ? Które napewno zauważyłem to duzo większe spalanie! :/ srednie na fisie ciagle 7-8.5.... przy takiej samej jeździe Mnie preparat nie pomógł tylko zaszkodzil (( Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez tipmaniak
kopen Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Czy ktos robił to w silniku ajm? Nie wiem jak wpiąć się w filtr paliwa (z podgrzewaczem). Wchodź tam 6 wężyków. Może ktos wie na których zrobić "mostek" a które należy podłączyć do puszki z liqui moly?
misiek95 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ja robiłem w ajm i nie powiem ci konkretnie w ktore wezyki sie wpinalem ale w minute mozna dojść co jest co
troudyl Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) WitamOdgrzeje temat, na starcie zaznaczę, że czytałem cały wątek, ale w 100% chce mieć pewność, że dobry liqui moly kupiłem. Mam liqui moly pro line jet clean DIESEL SYSTEM REINIGER. Czy mogę go użyć bezpośrednio na wtrysk przez filtr paliwa ? gdzie jest napisane, że ten to lm5154? wolałbym nie zajechać sobie wtrysków. na stronie leonclub znalazłem info, że niby go nie można bezposrednio pod filtr wpinać. teraz zgłupiałem. dokładnie z tej aukcji go kupiłem http://allegro.pl/liqui-moly-diesel-system-cleaner-proline-5154-i5320108339.html( sklep pod moim domem) Edytowane 15 Grudnia 2015 przez troudyl
falko29 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, ja dzisiaj przeprowadziłem płukanie preparatem : liqui moly diesel spulung 2666.Do tego wymiana filtra paliwa Jakie efekty? Nie wiem, mam porobione logi przed płukaniem , jutro zrobię logi po płukaniu i zobaczymy czy coś to dało Ogólnie zabieg nie taki trudny, być może cokolwiek to pomoże, choć nie było u mnie czarnego syfu który występuje u innych podczas płukania -------------------------------------------------- Witam Zrobiłem logi i pozwoliłem sobie zmajstrować małe zestawienie logów przed czyszczeniem i po czyszczeniu.Ogólnie widać, ze tylko korekcja w jednym przypadku jest mniejsza niż przed zabiegiem, a w pozostałych przypadkach wyszła gorzej (większe korekcje) niż przed czyszczeniem wtrysków.... Edytowane 19 Grudnia 2015 przez falko29
Awra Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ja wczoraj kolejny raz czyściłem swoje pompki LM 5154. Wrażenia jak poprzednim razem (jakieś 30 tys wcześniej), silnik pracuje ciszej, może trochę lepiej się wkręca na obroty, ogólnie nie zaszkodzi takie coś. Moje mają już nalatane 280 tys
Srokol Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 witam ktory preparat wybrac do czyszczenia wtrysków bezposredio z puszki: Ten http://allegro.pl/liqui-moly-5154-do-czyszczenia-wtryskiwaczy-diesel-i5207754960.html czy ten: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5330901406&reco_id=b29adb25-de24-11e5-8722-fa163e0cbcad&ars_rule_id=201 dodan ze mam niewielkie korekcjie na wtryskach i chce przeczyscic zobaczyc efekty
Awra Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 5154 bierz. On jest do maszyny jet clean
Srokol Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 5154 bierz. On jest do maszyny jet clean a ten drugi jest do czego?? nie bede czyscil w maszynie tylko sam z puszki omine filtr paliwa i przeczyszcze wtryski, wiec ktory wybrac??
Awra Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Cała ta "konstrukcja" z wężykami itd. to jest taki domowej roboty jet clean. Ten drugi to się chyba do zbiornika wlewa, ale nie wiem na 100%. Wiem, że 5154 służy do podłączenia bezpośrednio pod układ. Edytowane 28 Lutego 2016 przez Awra
Piotr Mucha Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Witam, pytanko mam. 2.5TDI V6 BDG 2004r. czy mogę w opisywany przez was sposób przeczyścić wtryski? Ostatno zauważyłem drgania na biegu jałowym, oraz podczas przyspieszania, auto faluje na obrotach dławi się w okolicy 2 tys. obrotów. Korekcje mam jakieś chyba bardzo wysokie.tj. od 1 cylindra zaczynając.. 1.02 mg/str 1.96 mg/str 0.16 mg/str 1.96 mg/str 3.06 mg/str Pomyślałem aby przeczyścić wtryski. Pytanie czy można.
rafałwol Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Chciałem profilaktycznie przeczyścić wtryski, myślałem żeby wlać coś do baku. Żeby poszło z paliwem. Jest może jakiś taki preparat ???? Tu powyżej widzę czyszczenie w inny sposób ale ja się nie znam i chciałem najprostszą metodą...
Awra Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Przejrzyj ten temat, było też o chemii która się nadaje i do zbiornika i niektórzy czyszczą nią bezpośrednio wtryski, tego środka możesz użyć ale efekt krótkotrwały będzie za te same pieniądze w sumie.
snuf Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Przeczytałem cały wątek mniej lub bardziej dokładnie ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Czy cała to operacje można wykonać na silniku z pompą wtryskową (AFN)?
Rekomendowane odpowiedzi