Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obcięło Ci doładowanie podczas jazdy czy nie załadowało po prostu tyle ile powinno? W większe mrozy mi też ładuje mniej niż w ciepłe dni ale to chyba normalne.

termodynamika Panowie sie kłania

zimniej, niższe dołądowanie ale przepływ taki sam, dane do ECU ida z przepływki

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No Tomek przecież napisałem że to normalne :naughty:

Opublikowano

mi przy tych mrozach brakuje 0.1 -0.15 bar wg wskazań zegarka. Już się zastanawiałem czy czyścić przepływkę. :notworthy:

Opublikowano

ścieło mi doładowanie podczas jazdy a czy ładowało tyle co powinno hmm nie zwróciłem uwagi.

Opublikowano

Czytałem, że ktoś zakładał przepływkę z VR6. Chyba Gregory. Czy to daje jakiś efekt przy set-upie: FMIC, stożek, TIP, remap, może DP??????

Opublikowano

Czytałem, że ktoś zakładał przepływkę z VR6. Chyba Gregory. Czy to daje jakiś efekt przy set-upie: FMIC, stożek, TIP, remap, może DP??????

Przy seryjnej turbinie nie ma to sensu...

Opublikowano

niekoniecznie-wstawiając przepływkę o większej średnicy, zmniejszasz czas otwarcia wtrysków, ponieważ przepływ powietrza jest mniejszy :wink4: Rozjemca tak robił, ale na Karambolu
Opublikowano

Odbiję trochę od tematu:

Jaki model turbo będzie najlepiej pasował do B5, B6 1,8T? Bo z tego co wiem najlepiej od tego zacząć... Tylko którą wybrać?

Opublikowano

Odbiję trochę od tematu:

Jaki model turbo będzie najlepiej pasował do B5, B6 1,8T? Bo z tego co wiem najlepiej od tego zacząć... Tylko którą wybrać?

:szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj:
Opublikowano

No szukam i już mi się głowa zapaliła...

K04 będzie git??? Regenerowana może być z dobrego źródła, czy lepiej pakować sos w nową???

Opublikowano

No szukam i już mi się głowa zapaliła...

K04 będzie git??? Regenerowana może być z dobrego źródła, czy lepiej pakować sos w nową???

i po raz kolejny to samo-a ile koni chcesz mieć, bo czyK04 będzie dobra-to pojęcie względne i dla każdego inaczej to brzmi
Opublikowano

No i właśnie o to chodzi... koni chcę mieć jak najwięcej.

Opublikowano

Odbiję trochę od tematu:

KKK

Opublikowano

ile? 500?
Opublikowano

ile? 500?

GT35R śmiało wkładaj :)

Opublikowano

Podstawa to w jaką moc chcesz celować i jaki masz na to budżet przeznaczony?

Opublikowano

niekoniecznie-wstawiając przepływkę o większej średnicy, zmniejszasz czas otwarcia wtrysków, ponieważ przepływ powietrza jest mniejszy :wink4: Rozjemca tak robił, ale na Karambolu

Dlatego też napisałem że przy seryjnej turbinie nie ma to sensu bo ile i czy w ogóle będzie czuć różnicę ?? Turbo od karambola nie jest już takie seryjne i najlepiej jak by Rozjemca wypowiedział się na ten temat.. Podejrzewam że sytuacja wygląda tak jak w wałkami od ADR-a przy seryjnej turbinie.

Opublikowano

Dlatego też napisałem że przy seryjnej turbinie nie ma to sensu bo ile i czy w ogóle będzie czuć różnicę ?? Turbo od karambola nie jest już takie seryjne i najlepiej jak by Rozjemca wypowiedział się na ten temat.. Podejrzewam że sytuacja wygląda tak jak w wałkami od ADR-a przy seryjnej turbinie.

takie rozwiązanie stosuje się przy dużych wtryskach, i/lub dużym turbo, gdzie seryjna przepływka może już nie mierzyć :wink4:
Opublikowano

takie rozwiązanie stosuje się przy dużych wtryskach, i/lub dużym turbo, gdzie seryjna przepływka może już nie mierzyć :wink4:

Teraz zgadzam się z Tobą w 100% :good: